Aylık olarak Şubat ayına bakarsak bu sonuca vardım
En çok benzeyen yılların 500 mb ortalaması
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAylık olarak Şubat ayına bakarsak bu sonuca vardım
En çok benzeyen yılların 500 mb ortalaması
Bu sinoptiğin oluşması imkansız şuan. Nasıl elde ettin merak ettim. Mesela yani ne bence😁
Bu sinoptiğin oluşması imkansız şuan. Nasıl elde ettin merak ettim. Mesela yani ne bence😁
Hiç sitede yoksun ama bir tahmin yapılınca veya bir öngörü olunca sen buradasın hep muhalif kanattasın?
Soruların da hep öküz altında buzağı arama gibi.
Nasıl elde etmiş olabilir? Arzuhalci çizmiş desem şimdi olmayacak
Nickinin hakkını ver tahmin yap sende en iyisi o bence abim.
Benim burada anlamadığım nokta şu, avukat çok. Biri bir tahmin yapar ve hemen yetkili biri onu elestireni korur. Eğer eleştiri kabul etmeyip kendinizi yenilemezseniz bir arpa boyu yol alamazsınız.
Ben zaten tahmini eleştirirken bu şekilde olmaz diyorum. Şubat ayında koridor açık. Gidip farklı etmenleri çalışmana koyarsan nanay gülüm olursun. 2015, 2008 gibi sonuçlar beklenilebilir. Yukardaki tahminin tutma olasılığı yok.
Benim burada anlamadığım nokta şu, avukat çok. Biri bir tahmin yapar ve hemen yetkili biri onu elestireni korur. Eğer eleştiri kabul etmeyip kendinizi yenilemezseniz bir arpa boyu yol alamazsınız.
Ben zaten tahmini eleştirirken bu şekilde olmaz diyorum. Şubat ayında koridor açık. Gidip farklı etmenleri çalışmana koyarsan nanay gülüm olursun. 2015, 2008 gibi sonuçlar beklenilebilir. Yukardaki tahminin tutma olasılığı yok.
Tahmin yapan arkadaşlar rahatsız olmayalım dediker,avukat olarak beni ve birkaç arkadaşı görevlendirdiler.
İşimiz bu yani, başka bir işimiz yok.
"Eğer eleştiri kabul etmeyip kendinizi yenilemezseniz bir arpa boyu yol alamazsınız" demişsin,
Zaten sende istemezsin sanırım bu kadar yol almamızı.
Sen işin kolayı olan "ayakkabı giymeyi seçmişsin...
Ayakkabı yapmayı asla düşünmemişsin, yaparım dersen buyur site burada yap"
yenileme konusunda biz kendimizi yenilerizde.
misal soyle yapalim ben o ncep reanalysis in ne oldugu hakkinda bir fikrim yok. ne yaziyor bakayim. 500mb geopotansiyelinde 1994 den 2023 e kadar benzer kislarin subat ayi modelinin bir composite anomalisini noaa fizik bilimleri labaratuvarinin sagladigi bir yazilim vasitasi ile elde etmis. bu bir graph demiyimde bi gorsel. sen anlatirmisin bana arkadasimiz orada ne yapmaya calismis.
avukatlik degil bak ben anlamak istiyorum sen bu isi bilen kisisin bu sekilde imkansiza yakin tabiriyle itiraz ettigine gore hangi veriyi nasil ve neden girdigi hakkinda merakini gidermek icin biraz tartisalim istersen ?
sen bana yardimci ol bende senin icin arastirayim konuyu ogrenelim olurmu ?
Tahmin yapan kişi anlatsın size hangi kompozitleri kullandığını. Çalışmasına ne kattığını. Qbo, pna, mjo, ao, Nao, Zonal rüzgar vs. Bir de bunların en çok etkili ve anlamlı olabileceği dönemler. Sen oraya, istediğin gibi verileri girip istediğin benzer kışları çıkarabilirsin. Bende bir harita yaparım, 1929 çıkar 😁 Önemli olan ne olacağını iyi tahmin edebilmek. Yukarıda ki harita yanlış verilerle girişi yapılmış bir harita. Büyük patlamaya da müsait. Şubat bitince görürüz diğer tahminler gibi patladığını. Bana kızabilirsiniz ama durum bu.
Bu çıktıları indeks benzerliğine göre yapıyorum Hava Tahmincisi
-0.8 +0.8 arası Nino3.4
-pdo
+qbo (50 hpa)
PNA için tahmin edilenin zıttı olan pozitif olan yılları attım
NAO için tahmin edilenin zıttı olan negatif olan yılları attım
VERİLER :
NİNO 3.4 indeks :
QBO :
-PDO (rekor düzeyden negatif)
PNA indeks :
NAO indeks :
İndeksler uç noktalara çıktıkça korelasyon daha da yükseliyor. Örneğin, bu indekslerden bizi en fazla etkileyenlerden biri olan NAO indeksi, kuvvetli pozitif olarak tahmin edilmiş.
Bazı modellerin Şubat tahminlerini de atayım :
Yani diyorki son 3 yılın benzeri dükkanı kapatin seneye bakın
Allah göstermesin ne diyelim
Yani diyorki son 3 yılın benzeri dükkanı kapatin seneye bakın
Allah göstermesin ne diyelim
Bu görüntü son 3 yıldanda kötü rabbim göstermesin
Bazı modellerin Şubat tahminlerini de atayım :
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
goruntu lehimize olmasada eline saglik Izlanda hocam. bunlarda var ihtimaller arasinda. iyi halini bilmek istidigimiz gibi kotu halinide gormek isteriz. ki bu ciktilar uzerinden daha dikkatli yorum yapabilelim. tesekkurler hocam calismalarinizi dikkatle takipteyiz.