- Resmi Gönderi
Whisper dayım her şey azmış tekoloji nerdeyse hiç yokmuş
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturWhisper dayım her şey azmış tekoloji nerdeyse hiç yokmuş
Whisper dayım her şey azmış tekoloji nerdeyse hiç yokmuş
Teknoloji niye yokmuş
Radyo vardı vızır vızır
Genelde korku filmlerini severim. Böyle canavarlı olmayacak ama. Paranormalli. cinli filmler hariç.
Genelde korku filmlerini severim. Böyle canavarlı olmayacak ama. Paranormalli. cinli filmler hariç.
Belki buralarda bir yerlerde yazmışligim vardır..
Klavyem gevezedir nitekim
Yusuf ve tüm Havalarınsesi ailesi..
Dizi denilince akla bende ilklerden bir dizi gelir..
DEXTER
net ortamının az ve kısıtlı olduğu zamanlardı.
PC lerin az ceplerin benim gibi akılsız olduğu zamanlardı..
Her hafta bekle bekle başlar ve kısa bir zamanda biterdi.
Sonra gece bekle tekrardan seyret.Hafta arası tekrar tekrar seyret..Zevk dolu bir filmdi.
2006 da başladım yıllarca seyrettim..
Tam 8 sezon sürdü.8 sene yani.
Şimdi olanak çok başlayan kısa günlerde bitirir.
Biter ve her başlayan kişi,bir bölüm daha seyredeyim,bir bölüm daha seyredeyim diye bırakamaz başlar ve en kısa zamanda bitirir..
Herkes seyretsin dizinin adı DEXTER
DEXTER MORGAN
SONSUZLUK TEORİSİ
Trt 2 bu gece yakaladığım altyazılı film.
Daha önce yarım bakmıştım ama internette hayatını da araştırmıştım.Denk geldi buraya da alalım bu matematik dehasını.
Ölümünden bir yüzyıl sonra karadeliklerin hesaplamaları bile bu ustanın formülleri ile yapılıyor.
"ramanujan'ın yanında günümüz hesap makineleri yetersizdir, öyle bir hesap ve sayı dahisi" deniliyor.
Genç yaşta ölümü ile eğitimsiz.olmasina rağmen başardıkları ile bir efsane.
Kraliyet üyeliğine seçilen bir Hintli.Cok tepki çekse de üniversitenin senatosuna oy cokluğu ile girmiştir.
1887-1920 yıllari arasında yaşayan
Hint asıllı matematikçi. dini inancı gereği biyoloji dersine girmeyi reddetmiş, böylelikle üniversite öğretimini yarıda bırakmıştır. eline geçen çok eski bir matematik kitabı ile uğraşmış, yaptığı ispatları ingiliz matematikçi hardy'ye göndermiş. yapılan ispatlar teoremlere arasında çok önceden bulunmuş olanlar da varmış tabi ramanujan bunların daha önce ispatlanmış olduğunu bilecek kadar bile matematik bilgisine sahip değilmiş. fakat postaladıkları arasında orjinal fikirler olduğu da hardy'nin dikkatinden kaçmamış ve bu hintli adamı ingiltere'ye davet etmiş. ramanujan'nın davete icabeti biraz zor olmuş çünkü dini inançları deniz aşırı seyahat yapmasına engelmiş. neyse aile ikna edilmiş ve ramanujan kendini cambridge üniversitesinde bulmuş. burada modern ispat tekniklerini öğrenmiş ve dehasını ispatlamış. muazzam bir hesaplama tekniği varmış. matematikçiler "ramanujan söylüyorsa doğrudur" diyerek dehasını överken, kendisi bu sayıları rüyasında gördüğünü söylüyormuş. on sekiz aylık bir tedavi sürecinden sonra 33 yaşında hayatını kaybetmiş
Sweet November (2001)
Kasım'da aşk başkadır.
Beni ağlatmayı başaran tek duygusal aşk filmidir. Muhteşem oyuncu kadrosuna sahip güzel bir klasik olaraktan sevenlere tavsiye ederim.
Arkadaşlar Netflix veya başka siteden önereceğiniz yabancı dizi film var mı
Arkadaşlar Netflix veya başka siteden önereceğiniz yabancı dizi film var mı
Yazdık ya bı sene evvel
Güncel olanları istiyorum abi
Güncel olanları istiyorum abi
Yok bende..Ben yaşlıyım yav
Yok bende..Ben yaşlıyım yav
Ne yaşlısı abi sizin ruhunuz genç.
Ne yaşlısı abi sizin ruhunuz genç.
Eyvallah abim
Snowpiercer "Kar Küreyici"
Hah tam zamanı vallah