Gfs ortalamayla tutarlı bi senaryomu verdi bakamıyorum şuan
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
Gfs ortalamayla tutarlı bi senaryomu verdi bakamıyorum şuan
Ortalamada 500hpa kısmında haka oldukça karasızlık var Ecmwf’te de öyle ama artık bu modellere takılmayalım derim 🫡
-
Ortalamada 500hpa kısmında haka oldukça karasızlık var Ecmwf’te de öyle ama artık bu modellere takılmayalım derim 🫡
Hocam bende çok takılmam zaten ama sabah total karı gördükten sonra gfs de bi şoka uğradım diyebilirim
-
Sarıyer 😎
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Sarıyer 😎
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Hocam benim sıcaklıklar neden yüksek ve bende neden yoğun kar yok

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Yarın öğle saatlerinde Bulgaristan üzerinden gelecek olan soğuk cephe, haritada görüldüğü üzere Marmara'nın büyük bölümünde öğleden sonra kar yağışına dönüşecek. Trakya'nın yüksek kesimleri bu yağışı tamamen kar olarak alabilir.
İstanbul'da akşamüzerinden itibaren, şehrin batısından başlayarak özellikle iş çıkışı saatlerinde kuvvetli kar ve karla karışık yağmur yağışları görülecek. Yüksek kesimlerde kar birikimi olası. Sıcaklıklar, sistemin ve yer soğuğunun da etkisiyle beklenenden biraz daha düşük seyredebilir.
İstanbul'da yaşayanlara, trafik çilesi çekmemek ve yollarda araçlarıyla kayıp kazaya sebebiyet vermemek adına işlerini biraz daha erken bitirmelerini öneriyorum. Sistem yarından itibaren giriş yapıyor, ben de böyle gün gün haritalı uyarılar paylaşacağım.
-
GFS sanırım vorteks deniyor
-
Vortexi ilk Arpege verdi sabah güncellemesinde gördüm ve batı karadeniz kıyılarına verdi. Şimdi öğle güncellemesine baktım yine batı karadenize verdi.
GFS sanırım vorteks deniyor
-
Arkadaşlar benim tahminim
Istanbul olarak kar için kıyılar en iyi şartlar cuma cumartesi ve pazar bu 3 günde en fazla 5 ila 10 cm oda öğlen güneş ☀️ çıkmasıyla kar yerde birikim yapmaz
İç ve yüksek yerler 10 ila 15 cm fazlası olmaz sistemin kaymağını bir hat cizersek Bolu dan rizeye kadar olan bölgeler 50 cm ve üstü tarihi kar alacak
Istanbul için standart her kış gelen sistem...
Beklentinizi yüksek tutmayın az tutun ki fazlası olur ise mutlu olursunuz ...
-
Istanbul olarak kar için kıyılar en iyi şartlar cuma cumartesi ve pazar bu 3 günde en fazla 5 ila 10 cm oda öğlen güneş ☀️ çıkmasıyla kar yerde birikim yapmaz
İç ve yüksek yerler 10 ila 15 cm fazlası olmaz sistemin kaymağını bir hat cizersek Bolu dan rizeye kadar olan bölgeler 50 cm ve üstü tarihi kar alacak

-
- Resmi Gönderi
Ahahah
-
Yine geldi... Twitter'da sürekli her postun altına negatif şekilde görüyorum bu adamı hala gitmedi şu forumdan
-
Alıntı atıp cevap vererek kendisinin istediği şeyi yapıyorsunuz 🙃
Ecmwf çizgisini bozmadığı sürece güzel bir sistem alacağız çekirdek daha güçlü ecmde
-
Ortada giden biten mahvolan bir şey yok. Ama yarın sabah dahil önümüzdeki güncellemeler çok önemli
GEM senaryoları ikiye ayrılmış durumda, ortalama bizim için güzel duruyor. Şu diyagrama göre ortalamadan daha iyisini almamız muhtemel
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. GFS diyagramıda GEM’e benzer ancak 500hpa daha kötü, çekirdek güçsüz. GFS senaryoları özellikle bu sene fazlaca oynak olduğundan 2 güncelleme iyi gelse bu ortalamayı toparlarız diye düşünüyorum.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. ECMWF yanılmıyorsam 2 gün öncede yazdığım gibi bizim için en potansiyelli diyagram kesinlikle. 50 senaryo ortalaması gözle görülür şekilde çekirdeğin daha güçlü olabileceğini gösteriyor. Tabi buradada bir ikiye ayrışma durumu var fakat GFS’den daha kararlı durumda
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Artık takip etmemiz gereken nokta doğu batı vs.. değil.
Çekirdeğin gücüne odaklanmalıyız yani üst seviyedeki ULL’nin kuzeyimizden koptuğu ana kadarki her güncelleme önemliYarın sabah veya öğlen sınırlı alan modellerine tam anlamıyla geçeriz diye düşünüyorum 🫡
-
- Resmi Gönderi
Yapmış bir tahmin neden herkes takılıyor,yok dememiş kendi düşüncesine göre de yağışları vermiş tahmini
Ben hoş olmayan birşey göremedim Odesay in yazısında
-