Kararsızlık çok yüksek ama ihtimal %84 GFS’ye göre 📈
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
ICON ne güzel geldi öyle
-
1 derece sıcaklıkta kar
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. %100 ❄️
Ayrıca ICON oldukça güzel DEK vermiş.
-
ECMWF aşağıdaki saatte boğaz hattında 0 derece karı olarak adlandırılan ve manası ıslak kar olan kar çeşidini vermiş (neige moille)
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Hocam haftaya cuma cumartesi artık İstanbul’da tişört ceket sezonu gelmiş olur mu ya
-
Nisanda kar ?
İşin içinde karayel...
Yağış durumu modellerde netlik kazanmasada kısa vade için ICON’a bakarak kar tanelerini göreceğimizi söyleyebiliriz.
ICON 11 NİSAN 09:00 - 13:00
GFS'de ICON'a benzer yağışları öngörmüş ek olarak cephenin son demlerinde şehrin doğusunda yağış kara döner demiş.
Yağışın yanında karayel olacağı için ben modellerinin aksine yağışın daha erken kara dönebileceğini düşünüyorum. Cephe kısmında yağış yoğun olacağı için kara döndüğü takdirde lapa lapa göz doyuran cinsten bir kar görüntüsü olur. Temel nokta cephedeki yağışı, karayelin havayı beklenenden hızlı soğutmasıyla yağış ve soğuğu çakıştırmak, bu yüzden anlık takip önemli.
Sistemin yıldızı anadolu yakası yüksekleri olur. Aydos tepesi - Gülsuyu (son durak proguzhanrs) vs.. ince bir örtü beklentim var.
İstanbul gibi bir metropolde nisanda kar ihtimali konuşmak, küresel iklim değişikliğinin nimetleri mi dersiniz ?
-
Ben iklim değişikliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum. Geçmişte de Nisan'da tutucu karlar alınmış. Hatta geçmişte nisan ayında ayva çiçeğinde göbeğe kadar sahilde kar yağdığını duymuştum
-
Ben iklim değişikliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum. Geçmişte de Nisan'da tutucu karlar alınmış. Hatta geçmişte nisan ayında ayva çiçeğinde göbeğe kadar sahilde kar yağdığını duymuştum
Akşam İstanbul için “Nisanda kar ?“ durumunu araştırıp buraya yazacağım.
Benim son hatırladığım tarih, 9 Nisan 2021. İstanbul’un bazı semtlerinde kar tanelerini görmüştük. Sarıyer’de graupel geçişleri olmuştu biraz daha yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağmıştı. -
Akşam İstanbul için “Nisanda kar ?“ durumunu araştırıp buraya yazacağım.
Benim son hatırladığım tarih, 9 Nisan 2021. İstanbul’un bazı semtlerinde kar tanelerini görmüştük. Sarıyer’de graupel geçişleri olmuştu biraz daha yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağmıştı.10 Nisan 1997'de yağmış
-
- Resmi Gönderi
Nisanda kar ?
Buradan yazdıklarına gidilir ,tam alıntı yapmayalım geride kalmasın fazla.
Eline emeğine sağlık wriscuttern güzel olmuş 👏👏
-
- Resmi Gönderi
Yarın boğaz ve Anadolu kitlenir
-
İstanbul'un Nisan Ayı Kar Yağışları
10 Nisan 1997
Sinoptik görünüm
Maalesef ilgili haber veya görüntü bulamadım.
8 Nisan 2003
Sinoptik görünüm
İlgili haber https://www.hurriyet.com.tr/gundem/istanbu…san-kari-139013 görüntü bulamadım. Ayrıca haber içeriğindeki 1992 yılının nisan ayı sinoptiklerinde kar yapacak bir görüntü bulamadım. Araya sıkıştıracak olursak o yılda kara en yakın sinoptik şu şekilde;
13 Nisan 1992
2 Nisan 2005
Sinoptik görünüm
İlgili haber https://arsiv.sabah.com.tr/2005/04/02/gun95.html
Şehrin ufak bir bölümü kar görmüş muhtemelen o yüzden diğer tarihler kadar öne çıkmıyor.
9 Nisan 2021
Sinoptik görünüm
Vee nisanda en son kar gördüğümüz tarih ile ilgili haberi ve Muhammed Ali nin çektiği görüntüleri buraya bırakıyorum.
Bu sabah ataşehir.
Son dakika! 9 Nisan'da İstanbul'a lapa lapa kar yağdı - Son Dakika Haberleri CNN Türk | VideoSon Dakika Türkiye Gündem Haberleri - İstanbul'da soğuk ve yağışlı hava Nisan ayında da etkisini sürdürüyor. Sıcaklıkların 10 derece birden düştüğü İstanbul'...www.cnnturk.comYarın akşam buraya 11 Nisan 2025'i ekleyeceğiz
-
Emeğine sağlık wriscuttern
-
Şimşek çakıyor ⚡️
-