- Resmi Gönderi
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
AKOM gece İstanbul için kar yağışı vermiş ilginç.
-
- Resmi Gönderi
İki günlük analiz gelir mi senden
-
- Resmi Gönderi
Bu da gfs
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
İki günlük analiz gelir mi senden
Akşam bakarız
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
MGM bu gece ve yarına kky ve hafif kar çarşambaya ise kar vermiş
-
2019 tam olarak nasıldı ?
Konumumda hatrı sayılır kar olduğunu hatırlıyorum. Lisedeydim o zaman ve ilçe bazlı tatil olmuştu sanki ama sistemin İstanbul’un ne kadarını etkilediğini hatırlamıyorum.
100 m rakım üzeri iyiydi o sistemde.
-
100 m rakım üzeri iyiydi o sistemde.
Evimin önünde kalitesiz bir örtü varken 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer yer dize kadar kar birikmişti.
-
- Resmi Gönderi
Dışarı bak
-
Kuvvetli buz yağışı var
-
- Resmi Gönderi
Kuvvetli buz yağışı var
Önce grupal yaptı
-
Ege’de neden AB oluşmuyor şartlarda çok müsait duruyordu aslında ?
Güncellemeyi beğenmediğimden değil tamamen meraktan soruyorum -
- Resmi Gönderi
Ege’de neden AB oluşmuyor şartlarda çok müsait duruyordu aslında ?
Güncellemeyi beğenmediğimden değil tamamen meraktan soruyorumSistemin inis noktasina bakmak lazim bunun icin. bunu kabaca siklonun dogum yeri olarak da adlandirabiliriz. tam olarak kirim uzerinden dogulu inen sistemler disinda ege veya akdenizde siklon patlamaz.
siklonun nerede olustugu bu saatlerde zaten belli oluyor. ege veya akdenizde degil yuksek basinclarin hukum surmedigi yerlerde siklon patliyor bunun icin genelde 1015 izobarlarinin nerede konumlandigina bakmak lazim. bizim ustumuzde zaten 1030luk anadolu termik basinci var iskandinavya uzerindeki yuksek basincin izobarlari da yon olarak guneybatiyi isaret ediyor zaten italya uzerinde 1015 izobarini ve ufak 1010'luk siklonu burada gorebiliriz. bu de ne demek bu sistemdeki ilk siklon italya uzerinden bize dogulayacak anlamina geliyor
-
- Resmi Gönderi
genelde buyuk capli sistemlerde soguk halihazirda ilik denizlerimiz uzerinde bulundugu icin sistemin girisini saglayan ve sistemi bizim ustumuze surukleyen siklon gecip gittikten sonra bizim denizlerimizde alcak basinclar olusmaya baslar. bu karadeniz de olabilir ege de olabilir akdeniz de olabilir. bu guncellemede ikinci siklon akdenizde olusmus (sistemin halihazirda etkisindeyken)
-