Şöyle ECMWF’nin İstanbul Şişli Diyagramına Bakalım
Veri Paylaşımı, Değerlendirme, Analizler
-
-
GLOBA Uzun Vade Tahmini. Sağolsun İtalyan Sayfaları🤪🤪
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
GLOBA Uzun Vade Tahmini. Sağolsun İtalyan Sayfaları🤪🤪
hızlı çıktın hocam phtoshopu açtım hazırlıyordum :D
-
- Resmi Gönderi
Polis01 yerinde bir tahmin beğendim
-
hızlı çıktın hocam phtoshopu açtım hazırlıyordum :D
Benden Hızlısı Mezarda🤪🤪
-
Polis01 yerinde bir tahmin beğendim
İtalyan Sayfalarıda Sağolsun😉😉
-
- Resmi Gönderi
Kısa sureli atlantic ridge paterni ardından Şubat ortası Sb paterni güzel güzel
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Öyle bir değişim olacak ki şunda 😂
-
Öyle bir değişim olacak ki şunda 😂
Kimyasını bozacağız zonal rüzgar zımbırtısının =D
-
- Resmi Gönderi
Kimyasını bozacağız zonal rüzgar zımbırtısının =D
Zonal rüzgar tabirini ben sevmiyorum 🙄😄 bölgesel rüzgarcı yım marttaki düşüş yansimamis cfs ye hala .
-
🔴"PNA KAYBEDİYOR, JET ATLANTİK'TE DÜŞÜYOR, YENİ BİR BÖLGESEL HIZLANMA İÇİN Mİ BEKLİYOR? "⚠️ 🛰💨💨💨!? ️
Çok karmaşık dolaşım evresi, çok güçlü bir dondurucu hava ve alt stratosferden gelen jeopotansiyel düşüş ile VP'nin Kanada ucuna güçlü enerji verecek. 🌪
Öte yandan aynı, çok güçlü olmasına rağmen üs, Rus-Sibirya sektörünü yöneten donmuş gölün dışında tutuluyor. ⛄️
Böyle bir manevra ile Hint Okyanusu kongresinin denizcilik kıtasına yönelik olası aktivasyonuna da ağırlık veriyorlar. ⛈🌊
Bu, NAP düşerken jeti geçici olarak "kırbaçlayacak", ABD sahilinde vuruş yapan antiksiklonu geçici olarak gevşetecek. ⚠️
Kanada ve Asya sektörü arasındaki "dipolonun tersine dönmesi"nde (bunlar Amerikan ve Asya kesiminin soğuk durumlar yaratmak için kutup kütlesi dağılımının dalgalanmalarının en olası olduğu anlar) açıktır. bir şans için tahminleri yeniden yarattı Akdeniz'in çevresindeki bir kısmında en azından yarım buçuk ay soğuk hava.
Hem GFS matematiksel model haritasında hem de ECMWF'nin haritasında ilginç, Newfoundland'dan Atlantik'e doğru akışta neredeyse Kanarya Adaları'na kadar net bir azalma var. 💨💨
Kuzey Afrika'ya doğru böyle bir düşüş, 62/63, 71/72, 84/85 vs gibi çok ilginç yıllara aittir.. Çok geç ve bu kadar güçlü bir Kutup Girdabıyla gerçekleşmeleri yazık ama ilginç olmasının nedeni bu değil. 🥶
Akıntılar çok azalırsa, soğuk hava ve yakınlaşma hattı genellikle alçak akdenizi tercih ederse, kuzey Afrika'dan her zaman daha yüksek geçerse, çatışma daha kuzeyde gerçekleşir. ⛈❄️
Yani ayın ortasında neler olduğunu göreceğiz, dairesel bir an (görünüşe göre baharda işaretlenmiş ve oylanmış), ancak en azından soğuk bilinmezliklerle... Geçici. 👍
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
İtalyan Sayfalarından Aldım Yazıyı🤪🤪
-
Efsane-Semih cografyaciburak Yukarıda Ki Yazıyı Nasıl Anlamalıyız🤔🤔
-
-
- Resmi Gönderi
Kutup girdabı güçlü ama ay ortasına bakalım diyor kısaca.
-