- Resmi Gönderi
Bölgesel rüzgarlar hala güçlü kutupta soğuklar hapsolmaya devam edecek gibi
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBölgesel rüzgarlar hala güçlü kutupta soğuklar hapsolmaya devam edecek gibi
Ao ve nao endeksinin nötr e inişindeki senaryolar da biraz daha kafa karıştırıcı bir hal almış durumda
En son ki güncelleme ile batı bölgelerde kar ihtimali azalmış durumda
Zonal(kutup) ruzgarları yükselişe çıkıyor, yani guney enlemlere soğuk atak kutup soğukları gelebilir kıyılar içinde yanılmıyorsam kutup soğukları ihtiyac var işin aslı şuki 20 Aralıktan sonra sistem alma olasılığımız gözüküyor
14' Aralıktan itibaren yükselişe çıkıyor nekadar yüksek okadar iyi güney enlemlere soguk atak yapabilmesi icin:) düşük olunca sadece kendi alanında soğukları tutuyor.
Tam anlatamadım üzgünüm 😶
Zonal(kutup) ruzgarları yükselişe çıkıyor, yani guney enlemlere soğuk atak kutup soğukları gelebilir kıyılar içinde yanılmıyorsam kutup soğukları ihtiyac var işin aslı şuki 20 Aralıktan sonra sistem alma olasılığımız gözüküyor
14' Aralıktan itibaren yükselişe çıkıyor nekadar yüksek okadar iyi güney enlemlere soguk atak yapabilmesi icin:) düşük olunca sadece kendi alanında soğukları tutuyor.
Tam anlatamadım üzgünüm 😶
Zonal rüzgarın guclenmesi iyi değildir. Zayiflamasi bizim işimize gelir. Güney enlemlere soğuk kaçağı olur(denebilir)
Sibirya T.Y.B(GUGUL) dediklerimin tam tersidir diye sonuna ekleseydin doğru olacaktı hemşehrim
Zonal rüzgar diagramı yükselince (güçlenince) kutup girdabı güçlü demektir ve güney enlemlere soğuk akışı ihtimali düşüktür.Zayıflayınca soğuk kaçağı bekleyebiliriz.Yani hala yanlış anlatıyorsun.
Neyse yinede bi emek sarfetmişsin eline sağlık
Zonal rüzgar diagramı yükselince (güçlenince) kutup girdabı güçlü demektir ve güney enlemlere soğuk akışı ihtimali düşüktür.Zayıflayınca soğuk kaçağı bekleyebiliriz.Yani hala yanlış anlatıyorsun.
Neyse yinede bi emek sarfetmişsin eline sağlık
Hocam benim anlatma şeyimde sıkıntı var tesekkur ederim şimdi anladım 😊
Buraya da atalım @Salihh
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 27 Aralık 24 ocak anomaliler hayırlı olsunThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Tam paylaşıyordum siz paylaşımlarınız umut verici özelikle yılbaşı haftası sert soğuklar olacağı beklentimi yükseltim.
Bu tür mevsimlik tahminleri belki de Nisan ayına kadar çoğunlukla normalden soğuk ve yağışlı göreceğiz. Geçen seneki kışa ne kadar kötümser baktıysam bu kışa da bir o kadar iyimser bakıyorum. Umut var, SİBİRYA var🌨🌨❄
Ocağa kötü bakmama sebebim gelen veriler.Taze çıktılar bizim için tamamen lehimize.Aralık 25 sonrası 15 ocağa kadar soğuk akacak ne kopartırsak artık