- Resmi Gönderi
Görüntü yakalarsin inşaallah
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGörüntü yakalarsin inşaallah
Bu gece saatlerinden itibaren ciddi derecede kuvvetli rüzgar ve yarın sabah 3-4 saatlik kuvvetli yağışın yanına oraj da eklenebilir İstanbul'da. Rüzgar yağış anında da kuvvetli eseceğinden güzel görüntüler oluşacaktır aksiyonseverler adına
Bir haftalık durgun havalar sonucu verdiğimiz aranın ardından, sonunda kışa giriş yapmaya başladığımızı sevinerek dile getiriyorum. Hayırlı Uğurlu Olsun. Umarım en güzel değerlendirmeleri yaparız burada :artis:
Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Yarın (03.01.2018) İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay civarında görülecek olan kuvvetli yağışlara ve sel riskine karşı dikkat edilmesi gerekilmektedir.
Bu bölgeler dışında Marmara, İç Ege ve İç Anadolu'nun bazı illerinde (Ankara, Eskişehir) Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağışlar beklenmektedir. İstanbul'da orta kuvvette yağışlar beklenmektedir.
Rüzgarın kuzeyli yönlere dönmesiyle batı bölgelerden başlayarak sıcaklıklar düşüşe geçecektir.
Önümüzdeki süreçten bahsedecek olursam benim en az kafadan Şubat'ın 10'una kadar beklentim yok. Hiç bir Orta-Yakın vade verisi bunu desteklemiyor. Ne oluyorsa Afrika atağına mahkum oluyoruz.
Sıcaklarlar bu ve önümüzdeki hafta yükselmeye devam edecek. Çiçekler açabilir, ağaçlar filizlenebilir. Akdeniz gibi illerde denize girmeye elverişli sıcaklıklar görülebilir. Beklentiye girmeyiniz.
Olumlu bir haberde bilgilendireceğim.
sibiryali ile sinan hocanın dedikleri sizi beklentiye sokmasın mı demek istiyorsunuz?
Benim şahsi fikrim bu yöndedir. Ne olacağını bekleyip görürüz.
Beklentim aynı yönde şekillenmeye devam ediyor.
Daha önceki analizimde de de dediğim üzere şubat ortalamaların biraz üstünde geçebilir demiştim. Tabi bu forum kadar herkes cesaretli olup da bunları söleyemiyor. Nedeni açık ortada. Sırf gaz ile insanları reyting uğruna bir şeyler yaptırmak ve ayakta kalma politikası.
Havalarınsesinin böyle bir politikası şiarı yoktur. Bu böyle biline. Saygılar. Neyse onu söyleriz. Aktarırız. İşte budur tek farkımız.
katılıyorum hocam
Dediğimiz gibi. Gerçekçi ve gerçekleri kabullenici bir forumuz. Gördüğüm kadarıyla da en az 10 Şubat'a kadar herhangi bir "soğuk" salınım yok. Bol bol afrika sıcağı ve lodoslu havalar.
Son günlerde herkesin bir umut bir şeyler olmasını beklediği ve bazılarımızın çok nadir denebilecek şeylere (1929, 1987 vs) inanması, bunları dile getirmesi nedeniyle diğer üyelerde de bir beklenti oluşuyor ve sonucunda biz "yanılmış" oluyoruz. Dediğim gibi, burada blogu olan ve yönetici-tahminci rütbesindeki arkadaşlar dışında başka hiç kimsenin tahmini sorumluluğumuzda değildir.
Değerlendirmeye gelecek olursam, Şubat'ın ilk haftası içerisinde bol lodoslu, ılık rüzgarlı ilkbahar havalarına ve yağmurlarına merhaba diyebiliriz. Şubat'ın en az ilk 10 gününü böylelikle bu kış genellikle yaşadığımız ilkbahar havalarının bulunduğu kısma da ekleyebiliriz. Sonraki günlerde de patern değişikliği dönemine giriş yapacağımızdan ben Şubat'ın 15'ine kadar herhangi ciddi bir sistem beklemiyorum. Geriye kalan dönemde de İstanbul gibi kıyı şehirlerinde 20-30cm kar yağması ekstrem olay olarak nitelendirildiğinden size karşı şahsi tahminim umudunuzu ve beklentilerinizi minimuma indirmeniz ve bu kışı "bitirmenizdir". Sorularınızı geldiği sürece cevaplandırmaya çalışacağım.
Önümüzdeki lodoslu havalarda Edremitde kuvvetli sağanak ihtimali var mı
Önümüzdeki lodoslu havalarda Edremitde kuvvetli sağanak ihtimali var mı
Var. Bu ihtimal yüksek.
5-11 Şubat arası haritalı değerlendirmem yukarıdaki gibidir.