Ao nao ve pna nın notre dogru gitmesi cokiyi bir cok efsane sistem nötr ao nao veya pna da geldi.
Kısa Vade Analizleri, Uyarılar, Tahminler
-
-
- Resmi Gönderi
Yarın özellikle Marmara Bölgesi'nde öğleden sonra şiddetli gökgürültülü sağanak yağışlara dikkat.
-
CAN hocam bugunki gibi olurmu veya dağa şiddetlisi ?
-
- Resmi Gönderi
CAN hocam bugunki gibi olurmu veya dağa şiddetlisi ?
Yarın daha şiddetli olur. Lokal olarak.
-
Hocam MGM kuvvetli dedi yağmur yağmadı
-
- Resmi Gönderi
Hocam MGM kuvvetli dedi yağmur yağmadı
Ben Mgm değilim bana sorsaydın :D
-
Hocam ben bugünden çok b klentim vardı şimdi ise yaz mı desem bahar mı desem anlamadım :üzgün1:
-
- Resmi Gönderi
Kış %98 bitti. Tahminlerimiz bitti mi? Hayır tabii ki. Sinan reis ile uzun vadeli (İlkbahar-Yaz) benle ise kısa vadeli yağış, sıcak atak, oraj tahminlerine devam edeceğiz. Takiplerimize de devam edeceğiz. Gerçek havadelisi hava olaylarını her yönüyle sever. İyi akşamlar dilerim
-
- Resmi Gönderi
Bunun dışında, kışı sahiller için %98 bitirdim, bunu özellikle belirteyim. Ayın 16-17'sinde İç kesimleri etkileyebilecek bir atak inecek. Ao Nao verileri bunu destekliyor. Mart ve Nisan boyunca da İç ve Doğu kesimleri etkileyebilecek sistemler inecektir.
-
Kar dan sonra en sevdiğim hava olayları fırtına ve oraj :love::hortum::yağmur:
Artık oraj beklicem kar yerine.
-
- Resmi Gönderi
Şöyle söyleyeyim, bunun iki nedeni var. Birincisi bu sene kuzey yarımküre üzerindeki termik ve dinamik yüksek basınç yerleşimlerinin bazı bölgelerde özellikle bizim aleyhimize yerleşmesi ve o bölgelerden kalkmaması bizim enlemlerimize inen sistemlerin sağa sola savrulmasına neden oldu. Biz de kışı sürekli sistem kaçırarak ya da Lodos ile fönlenerek geçirdik. Sezon başında sitedeki tahminciler tarafından yapılan aylık ve mevsimlik tahminlerin hepsi patlamış oldu. İkincisi ise, sorduğun 'Bir gün -5, ertesi gün +15 derece' olayı. Bunun nedeni apaçık küresel ısınmanın neden olduğu ekstrem hava olaylarıdır. İlkbaharda, yazın ve hatta ilerleyen kışlarda bunlara sıkça rastlayacağız. 10 senede bir yaşanan inanılmaz sıcak ve kuraklıklar 2 senede bir yaşanabilecek, aynı şekilde 10 senede bir gelen efsanevi sistemler de 2 senede br yaşanabilecek. Gerisini ise zaman gösterecek.
Bu ilkbaharda özellikle Marmara Bölgesinde ekstrem hava olaylarının artması olasılığı yüksek. Çok şiddetli orajlar, dolu yağışları vs.
Kış bitti mi diyorsan onun cevabını henüz veremem. Ay ortası sistem ihtimali var ve bu sistem bahsettiğim 'ekstrem' sistemler arasına girecek. Soğuğuyla girer mi bilemem fakat bir günde sıcaklıkları 20 derece indirerek girecektir.
Adımıza hayırlısı olsun.
yani diyonki buz çağı kapıda 30 derece sıcak varken kar yağma ihtimali var o zaman
-
- Resmi Gönderi
yani diyonki buz çağı kapıda 30 derece sıcak varken kar yağma ihtimali var o zaman
O kadar da değil :D
-
- Resmi Gönderi
Genel manada mart aynın mevsim normallerinde geçeceğini söylemiştik. Ay ortası gibi gelmesi muhtemel bir sistem vardı ancak bu hani bizim halk dilinde cemre olarak bildiğimiz ve sıcaklıkların mevsimsel olarak ısınması ile beraber Bahar moduna yakın bir dönem olduğu İçin sıcaklıklar çok fazla alt seviyelere inemiyor malesef. Dün 5 mart 2018 tarihi sizlere neyi anımsatıyor ? 5 mart 1987 yılının ; yani o muhteşem efsane nin yıldönümü idi. Ümidimiz işin gerçeği onun kadar olamasa da kıyısından köşesinden bir kaç sistem veya sistemcikler ile kış sezonunu kapatmaktır. Periyodik olarak her 4-5 yılda bir bu şekilde kar açısından ölü sezon diye tabir edeceğimiz dönemler yaşadık; 1998-2007-2010-2014 -2018 bunların en başında gelenleri diyebilirim . En azından yaş itibari ile hatırımda kalanlara bu şekilde. Umarım artık kara sayfalara değil de efsane sayfalara yazacağımız bir kış sezonu gelir önümüzdeki kış sezonu ... herkese iyi günler
-
- Resmi Gönderi
İnşaallah Sistemci5534 usta,inşaallah
-
- Resmi Gönderi
İlerleyen süreçte bu tahmindeki gibi bir gidişat bekliyorum. Sistem beklentim şahsen yok. Soğuma bir ihtimal olabilir. Özellikle Batı ve Kuzey Bölgeler bol yağışlı günlere hazır olsun.
-