sence tutarmı abim cevaplarsan açıklarsan güzel olur
Diğer Modellerin Paylaşımı (GEM, UKMO, ICON vs)
-
-
doğruluk değeri vb ?
-
Cfs modeline ait veriler. Uzun süreçte tutarsız çıktılar üretir. Bu modeli genelde yukarı da gördüğün gibi çıktılara bakıp motive olmak için bakıyoruz.
Yani sinerji amaçlı , tutarlılığı çok düşük -
Cfs de haziranda bile buna benzer sinoptikler görebilirsiniz :lol:
-
- Resmi Gönderi
Cfs görsel olarak süperdir uzun vadede gerçekçidir
Ancak kısa vadede düşünmek lazımm derim -
-
-
UKMO
-
- Resmi Gönderi
GFS çöp UKMO çok iyi :minigun:
-
Biri şu gfs yi tokatlasın yahu ne içiyor bu gfs böle güncellemeler gösteriyor bize.. ama şunu sölemeliyimki gfs bozduysa diger modeller genelde her zaman gfs ye uymuştur ecmwf de dahil:..
-
Bozma yok aslında gerçek olanı yansıtıyor Gfs diğer günler de ukmo da ecmwf de bozacak yani soğuklar kırılacak bir Hassa ..
Şunu unutmayalım Gfs ciddiyetini 72 saatlerde göstermeye başlar.
Sistemde zaten istanbul olarak kar görseli beklemeyin modellerden de anlaşıldığı gibi İstanbul Anadolu yakası yüksek kesimleri kky ve kar görme ihtimali var yer sıcaklığının etkisinide hesaba katmak lazım -
Gfs nin bu diğer modellere varan tutarsızlığını +84 h ile daha net görüntüleyebilirsiniz.
Altantik açıklarında oluşma hazır ve birleşik krallık yani İngiltere civarında zemin hazırlığı yapan yüksek basınça bir etkileşim bir baskı söz konusu.
Gfs ye göre bu durum rahatsız edici olup yüksek hava basıncını İskandinav kuzeyine sürükleyici hareket olarak görüyor.
Özet olarak sistemin iniş saatlerinde altantik üzerinde bir huzursuzluk ortamı oluşuyor.soguk hava sistemi istikametini şaşırıyor.
Takibe devam -
- Resmi Gönderi
-
Nasa da böyleyse eger ben bu sisteme umut baglamıyorum.. Beni bu kadar ılık havalardan sonra 1-2 günlük sistem tatmin etmez..
-
-