- Resmi Gönderi
Siliyorum mesajı bekle açıklanırsa okursun
@izmir742
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSiliyorum mesajı bekle açıklanırsa okursun
@izmir742
Ani stratosfer ısınması ile modellerde çeşitli Sinoptik seneryo denemeleri var. Bu hafta sonuna kadar da bunu göreceğiz.
Geçtiğimiz hafta güneyli jetlerin daha üstün olduğunu ve buna bağlı kuzeyli soğuk hava dalgalarının ülkemize dalga dalga gelişini üstüne yüksek baskıyı da ekleyerek geçişini görüyoruz şuan.
Şuan ki sistemin kuzeyli mini jetlerle indiğini güneyde ise yüksek seviyede jetlerin kuzey doğulu ilerleyişini gözlemliyoruz.Bu durum siklon oluşmasına izin vermiş olsada güneyli jetler kuzeyli inen jetlerin önünü kesmiş oluyor.
Marmara da siklon geçişi esnasında soguk hava dalgasının geç girişini hatta daha da batılı kaldığını gördük üstüne yüksek basınç durumu bunu yagışız soguksuz hale getirdi.
Bunun en iyi örneğini yarın (Cumartesi günü) göreceğiz. Yine sabah saatlerine doğru bir siklon geçişi var aynı durum yine ortaya çıkacak ve soğuk dalgasının girişi yine geç kalmış olacak bir engelleme durumu desek yeridir.
Gelelim önümüzdeki günlerde durumlar nasıl.?
Önümüzdeki günlerde güneyli jetlerin hafiflemesi ile yüksek baskı taruzu başlayacak. Kuzeyli rüzgarlar şiddetli olacak. Ve soğuk hava dalgası hızla iniş yapacak. Marmara ve Trakya için saf kar durumu gerçek manasıyla 7-8-9 başlayacak ve 9 öğle sonrası bitmiş olacak
Ocak 9 itibariyle bu kez ssw ısınması olaylarını İngiltere ve civarında daha hissedilecek kuzeyli jetler derin oluşan alçaklar orta Avrupa üzerine doğru gelişmekte olan devasa soğuk sistemleri göreceğiz.
Şuan modellerde çok batılı bir sert iniş göstermiş olsada azorun bu denli sakin kalmasına göz yummuşlar olsa gerek azorun jet akımları ile bir yüksek hamlesini bekliyorum.
20 Ocak ve sonrası durumlar olabilir. Aslında 23-25 gibi. Beklediğim sistemin daha erken girişi söz konusu.
Ay sonun daki güçlü sistem beklentisinden önce ilk hedefimiz 20 si ve sonrası gelecek sisteme bakalım.
Buralar da biraz sakin kalmış
Dayı mermi ver mermi ??
En sonunda geliyor ,aslinda gelecek geliyor demem daha zaman var diye
Ne demek istedin Sinan abi ama anlamadim
Ne demek istedin Sinan abi ama anlamadim
Ecmwf 216'ıncı saatte sistem verdi ağlamak istiyorum diyebilirsin
HAYDİ BİSMİLLAH,GÜNCELLEME BAŞLADI AZ ÖNCE
GFS BAKALIM NELER SUNACAK
HAYIRLISIYLA GECEYİ KAPATALIM ,RAHAT UYUYALIM
Yolla depemize şu -20 leri ,bırak git
24 den sonrasi kotu vermis
24 den sonrasi kotu vermis