• Resmi Gönderi

Bugün bu oyuncu üzerine az laklak yapmış ve yanımda olanlara bahsetmiştim..Eve dönünce buldum buraya yazdığım mesajımı..Lakin görseller yok yerinde.. Birkaç yeniden atalım bulunsun

Netten de az bilgi aktarayım.

Alman futbolunun ve Bayern Münih'in efsanevi golcüsüKarl-Heinz Rummenigge, 1970'li ve 1980'li yıllarda sadece attığı gollerle değil, olağanüstü bacak kasları ve fizik gücüyle de dünya futboluna damga vurmuş bir isimdi.

O dönemlerde futbolcuların giydiği şortların çok dar ve kısa olması, Rummenigge’nin bu devasa kuadriseps kaslarıyla birleştiğinde ortaya ikonik görüntüler çıkarıyordu. Maç esnasında depar atarken veya şut çekerken gerilen bacak kasları nedeniyle şortunun yırtılması veya tamamen yukarı sıyrılması, onun fiziksel üstünlüğünün ve efsanesinin akıllara kazınan bir parçasıdır.

Az eski püskü bir şeyler yazalım..Türkiye Almanya maçı vardı sene 79..Sadece arada Televizyondan gördüğümüz,sakızlardan resimlerini topladığımız o zamanlar biz tıfılların kahramanlarından bir kaç oyuncu görecektim..Abim ile İzmir Atatürk stadının yolunu tuttuk ve o tarihlerde çat kapı spor bile olsa stad dolardı her zaman.
    Milli maç ve sonuç 0-0 bitmişti,o gün gördüm Rummenigge'yi..Yere sağlam basan,baskıya gelen rakibini fiziğiyle ezen süratli ve en iyi golcüydü zamanlarda.Sahaya yakın açık tribündeydik,bir ara çok yakınımıza kadar topla gelen oyuncu Rumeniggeydi.Süratle topa basan oyuncunun bacak kaslarını sanırım görmeyen kalmamıştır o anda.Bacakları adeta şortunu yırtacak gibiydi .Tabi o zamanlar şortlar şimdiki gibi değildi ,dar ve kısaydı.Bir ara gazetelerden Rummeniggenin şortunun farklı ve bol dikildiği yazılmıştı ne kadar gerçek bilemem.Gözlerimle gördüğüm kadarıyla doğrudur der geçerim.Bir kaç resim de koyayım bulursam bacak kaslarıa bir bakın Rummeniggenin
    Kalabalık full stadta maç zevkli geçti ama gol göremedik.Tek aklımız da kalan muhteşem oynayan Rummeenigge,frikik olsa da o vursa dediğimiz Rainer Bonhof,uzun fuleli Kaltz ve Müller di..Bizim de kadromuz o zaman güzeldi,çünkü o kadro hala gözümüzün önün de,emekli olmadı adamlar.Sayayım sizler de bana hak vereceksiniz :D bonus saçlarıyla Cem,Kaleci Şenol Güneş,Fatih Terim,Engin Verel,Cemil Turan,Mustafa Denizli falan..Ölenlere Allahtan rahmet dileyelim bir kaçı gerçekten emekli oldu bu hayattan.
    375746_imgw968.jpg 93713531.jpg d627edf765a6eec7c03f6fa4471312c3.jpg78983643.jpg
    Rainer Bonhof'u da ekleyelim..Frikik varsa o vardı..Gördüğüm en sert şut çeken futbolculardan en etkili olanıdır.Bizde "toptan cıngı çıktı"derler ,adam vurduğun da top füze gibi giderdi ve bir mesaja yazmıştım top o top yani şimdiki kıytırık çocuk toplarından değil.Okkalı ve hantal o topla o şutları atan Bonhof şimdiki zaman da olsa 10 şutttan direğe gelse birini mutlaka patlatırdı.Kaleciler çok çekti ondan :D
    Bir örnek ondan olsun aşağıya atalım.Bonhof tan bir şut

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.