EYYÂM-I BÎYD ORUÇLARINI UNUTMAYALIM..!!
"Şabân-ı Şerif ay'ının 13.günü(bu gündü geçti)nün orucu, 3bin sene oruç tutmak gibidir. 14.günü(yarın) 10bin sene oruç tutmak gibidir. 15. Günü(Beraat gecesi sabâhı) 13bin sene oruç tutmaya denktir.
(Hadis-i Şerif Suyûti el-leâlî, 2/106)
Değerlendirelim ihmal etmeyelim inş...
ve dua ile...
ISLAM-İMAN-İLMİHAL KONULARI
-
-
Kardeşlerim Berat Kandiliniz mübarek olsun ,hayırlara vesile olsun,Bu gece elimizden geldiğince ibadet etmeye de zaman ayıralım çünkü çok ayrı bir önemi olan mübarek bir gece
Allah bu gece beratını alıp,rızasını kazanıp, imanla ölmeyi bizlere nasip etsin inşallah -
- Resmi Gönderi
Amin...Allah nice mübarek günlere aylara kavusmamizi nasip etsin..
-
- Resmi Gönderi
-
Gecemiz Mübarek Olsun.
-
- Resmi Gönderi
Amin @UsTaD inşaallah
-
Rabbim ibadetlerimizi Cum'a günü hürmetine kabul eylesin. Amin ecmain.
-
- Resmi Gönderi
Amin üstad
-
Allah mübarek Ramazan ayı ve bayrama erişmemizi nasip eylesin,çok önemli bu aylar çok
-
Gecemiz Mübarek Olsun.
-
(Yeni beliren) hilali veya ( birkaç günlük) ayı gördüğünde, üç kere ''Allahü ekber''
Arkasından da şu duayı okursa:Elhamdülillahillezi Halekani ve Halekake ve Kaddera leke menezile ve cealeke ayetel lilalemin.
Allahu Teala meleklere der ki ‘’Bu kulumla size iftihar ederim.Ben bu kulumu cehennemden azad ettim, sizi de şahit ettim.’’
Meali: ''Bütün hamdler, beni seni yaratan, sana konaklar (ve burçlar) takdir eden ve seni alemler için büyük bir ayet yapan Allahu teala'ya mahsustur'' de.
-
Dua nın Arapça sı yarın akşam namazından sonra yapalım Inşallah.
-
- Resmi Gönderi
Dua nın Arapça sı yarın akşam namazından sonra yapalım Inşallah.
Düzelteyim mesajımı,Allah razı olsun,bilgisayardan açınca okunuyormuş.
-
- Resmi Gönderi
Ne güzel söylemis necip Fazil .Yeryüzü dedigin koca bir mabed. Geldik bu dünyaya maksat ibadet. Üc günlük dünya icin gayret üstüne gayret. Ebedi bir hayat icin gayret yok hayret. Ezanlar ederken secdeye davet. Hep yarin diyoruz o yarin belki kiyamet. ..
Hayirli Cumalar. -
Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: “Cimri, yanında adım anıldığı halde bana salât-ü selâm getirmeyen kimsedir.” (Tirmizî, Daavât 101)
Gecemiz Mübarek Olsun...
-