- Resmi Gönderi
Ilıkçılar bu güncellemenin sonunda üzgün. Sinan
Neden
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturIlıkçılar bu güncellemenin sonunda üzgün. Sinan
Neden
Neden
Serin bir güncelleme olmuş reis attıklarıma bakmıyorsun heralde ayıp.
Afrika Atağımız Yolda
Ilıkçılara CFS'den darbe :D
1 Hafta önce dediklerimin hala arkasındayım.
28 Şubat'ta kıyılar için yetersiz bir soğumamız var fakat iç kesimler iyi kar alacak.
Ardından Sıcak bir atağımız var. 8-10 gün civarı sürecektir.
12-16 Mart civarı bir salınım daha inebilir.
Sonra yine mola verebiliriz.
Ay sonu sistem beklentim de devam ediyor.
Şunu belirtmekte de fayda var, kıyılar için kar ihtimali azalıyor fakat aynı oranda umutlarınızı korumanız için nedeniniz de var. Vortex rekor üstüne rekor kırıyor bu sene. Nisan'da yani bayağı geç final stratosfer ısınmasıyla dağılabilir.
Sistemlerin Kıyılarda Kar İhtimali:
28 Şubat: %10
12-16 Mart: %40
Mart Sonu: %20
Sistem(ler) in ihtimali her geçen gün azalmaya devam ediyor. Bu bir yana atmosfer yavaştan bahara geçiş dönemine girdiği için uzun vadeli tahmin de neredeyse imkansız bir hale geldi çünkü veriler aşırı değişken.
Önümüzdeki günlerde iç kesimlerde kar yağışları sahil kesimlerinde ise yağmur görülecektir.
Mart ortasında beklediğim sistemin varlığı sorgulanacak hale gelmişken, bu tarihlerde kıyılara kar ihtimali neredeyse sıfırlanmıştır.
Aysonu-Nisan Başı ise hala final ısınması ve troposferik vortexin dağılmasıyla bir yerlerin soğuklardan etkilenmesi beklenebilir.
Kıyı şehirleri artık kış için umutlarını söndürebilir. Gelecek soğuk ataklar yetersiz olabilir.
Taa 17 Şubatta endeks verileriyle ortalama tarihleri sunduğum bir tahmin yaptım. Anlaşılan iyi okumuşum bahsettiğim tarihlerde sistemler geliyor.
15'inden itibaren yeniden serinliyoruz hatta soğuyoruz. Covid-19 virüsünün ülkemize giriş yaptığını da düşünecek olursak hastalanmamaya dikkat edin. Ani sıcaklık değişimleri bağışıklık sisteminizi iyi etkilemez.
20 Mart'tan sonra da vortexin yavaşça dağılmasıyla yeniden soğuyoruz. Bu soğuma kıyılarda kar gördürebilecek kadar etkili bile olabilir. Takip edelim.
2021 OCAK AYI DEĞERLENDİRMEM
Bu sene deniz buzu değerleri çoğunluk olarak düşük seviyelerde peki deniz buzu değerleri düşük olunca ne oluyor ?
Polar vortexin zayıf olma ihtimali oluşuyor polar vortexin zayıf olması demek kutuplarda ki soğukların ara ara güney enlemlere inmesi demektir.
Avrasya kar örtüsü değerleri ise normalin biraz üstünde olduğu için hafif negatif bir kış beklemek gayet doğal olacaktır.
Zonal rüzgarlar geçtiğimiz kışa nazaran bu sene daha düşük seviyelerde özellikle ocak sonu ve aralık sonunda düşüşte.
Benim ocak ayında beklediğim 2 tane sistem var zamanı geldiğinde modellere yansıyacak birisi zaten kesinleşti gibi diğeri yoğun bakımda.
Şimdi paylaşacağım grafik ise hazırladığım yağış ve sıcaklık grafiği renkleri kendim belirledim renklere fazla takılmayın.
Sıcaklık Grafiği
Yağış Grafiği
Hayırlı olsun kardeşim rabbim tuttursun inşallah tahminini
Hayırlı olsun kardeşim rabbim tuttursun inşallah tahminini
Teşekkür ederim zaten sabah yayımlamıştım üyelerin şahsi tahminlerinde biraz arkada kalınca buraya taşıdık.
Burası daha iyi olmuş kaybolmaz hemde
Tam da önümüzde hareketli bir süreç varken, ülkemizin sistemlerden etkilenme ihtimali artarken, ben de Blogumu ve buradaki sistemi yeniden aktifleştiriyorum.
Kısa vadede, sistem ve uyarı durumlarında diğer uzun vade tahmincilerimizin yanı sıra genel olarak uyarı ve analizlerden ben sorumluyum. Önemli sistemlerde ayrı konular açarım fakat çok da etkili olmayacağını düşündüğüm sistemlerde bu konu üzerinden devam ederim.
Konularımda mesajlarınız onay kutusuna düşmektedir. Ben tüm mesajlarınıza toplu bir biçimde günde birkaç kere cevap vermekteyim. Böylelikle kullanıcılar bir sürü atlayan sayfa ve mesaj görmek yerine, başkalarına verdiğim cevaplardan kendi konumları için de çıkarım yapabilmektedirler.
Uzun lafı kısası, sistemlerde ya da sistem dışındaki süreçlerde kısa vade ile alakalı sorularınızı bana buradan sorabilirsiniz.
Ülkemizin topraklarına ve insanlarımıza iyi gelecek yağmurlar, kar yağışlarına sonunda kavuşmak dileğiyle, iyi akşamlar dilerim.
Son uzun vadeli model güncellemeleri ve endekslere göre Şubat ayında sıcak tarafta kalıyoruz. İnecek sistemlerin ya da adı geçen sibirya sisteminin ağırlıklı olarak Batı-Orta Avrupa'yı etkileme olasılığı yüksek. Ülkemizin Şubat ayının en azından ilk 15 günü soğuk ve kar açısından kötü konumda kalma şansı daha yüksek. Sonrası için ise veriler daha olumlu. O da bozarsa artık kışı bitirir miyiz yoksa Martta sistem mi kovalarız bakacağız