- Resmi Gönderi
ankara merkez sisteminiz giris yapti. bol bol rsim video bekliyoruz
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturankara merkez sisteminiz giris yapti. bol bol rsim video bekliyoruz
Merkez çok güzel yağmur almaya başladı. Mgm yağışın başlama saatini iyi bildi. Fakat şu an Muğla'dan bile daha ılık gidiyoruz. Sıcaklık gündüz erişeceği seviyelerde, 13-14 derecede geziyor. Sıcaklığın kar seviyesine nasıl ineceğini merak ediyorum. Muhtemelen merkez ilçeler akşam 9 gibi kar görecek.
Hadi bakalım
20.00 21.00 dan sonra başlar gibi ani düşüş
Sıcaklık 1 saatte 14 dereceden 4 dereceye düştü gerçekten.
Sincan da kar başladı tipi şeklinde şuan
Çankaya'ya şerit halinde buz yağıyor ilginç bi şekilde.
Ankara Kasım ayına göre ortalamanın üstünde bir kar alıyor.
Arabalarda çimlerde güzel örtü var ama yollardaki cıvık ıslaklık devam ediyor. Gece yarısına kadar kar sürerse yollar ince bir örtü görür gibi.
Gfs Ankara diyagramı.
An itibariyle Ankara'nın yükseklerin de etkili bir kar yağışı var
Buralar ne kadar sessiz ya birkaç sene öncesine kadar hep bi hareketlilik vardı.😄 Tüm İç Anadolu adına konuşamam ama il adına bence en kötü kışlardan birini yaşıyoruz. Buna Eskişehir-Kırıkkale de dahil edilebilir. Ilık ve kurak bir Ocak ayı geçirdik şimdi de soğuk ve kurak bir Şubat geçiriyoruz. İstanbul dahi güney ilçeleri şanssız olsa bile kar alırken buraya yağmur damlası düşmüyor.
Bir hafta sonra bir yağış ihtimali var ancak genel olarak Ankara-Eskişehir hattında gene bir boşluk öngörülüyor.
Yağış, önümüzdeki iki gün için neredeyse kesin olsa da oldukça hafif duruyor. Önümüzdeki hafta ise bu boşlukta kalma durumuna rağmen %45'e varan bir yağış olasılığı var. Yine de gerçekleşse dahi miktar pek tatmin edici durmuyor.
Şubat sonuna kadar bir miktar ümit taşımaya devam edeceğim. Hiçbir aksiyon yaşanmazsa bu kış Ankara adına oldukça kurak olarak anılacak, berbat bir senaryoyla kapanış yapacak ve elimizde sadece Mart'ın sürpriz yapma ihtimali kalacak.
Konusuz adam Eline sağlık .
Eskişehir olarak kıştan artık bir beklentim yok
Konusuz adam eline sağlık abim, sağolasın 👏
İnşaallah güzel birşeyler gelirde ihya eder hapimizi abim
Eskişehir-Ankara-Kırıkkale üçgeninden artık ben de beklentiyi sıfırladım. Güzel kar (hatta direkt sadece kar) görmemiz için Akdeniz’in atağa geçmesi lazım sanırım. Karadeniz buraları beslemiyor, anca sisli puslu ayaz yiyoruz iki senedir. Kasım'da ağzımıza bir parmak bal çalınmış sadece. Bunu öğrenmiş olduk.
Bence Şubat sonuna kadar bu iller dumanlı puslu ayazlı hava yerken Karadeniz coşacak. Tek ümidim bir Mart sürprizi olması.