Soruma cevap verecek kimse yokmu dur ustad lar
Marmara Bölgesi Yorum Konusu
-
-
- Resmi Gönderi
Benim anlamadığım guney Marmara Bursa Balıkesir yoğun kar alır demiş lakin o saatlerde - 4 ler var nasıl kar yağacak ne diyorsunuz bu duruma
Bir cevap gelir sorunuza 👍
-
Benim anlamadığım guney Marmara Bursa Balıkesir yoğun kar alır demiş lakin o saatlerde - 4 ler var nasıl kar yağacak ne diyorsunuz bu duruma
Karasal soğuklar ve rüzgar yönü sıcaklığı ciddi şekilde etkiler sisteme 1 gün kala sorarsiniz en güncel şekilde cevap alabilirsiniz
-
Sıcaklıklar sınırda kalıp yüksek kesimleri etkili bir yağış olasılığı var rakımı düşük kesimler de görsel şölen yapar. Ayrıca 500h sogukları düşük seviyede olduğu için yağış yogun olduğu zaman yogun iri taneli kar yağışı gözlemlenebilir yağışın durması ile erimeler olması büyük olasılık.
İstanbul'da Anadolu yakası özelikle bu sistem de şanslı konumda aynı şekilde Marmaranın dogusu il ve ilçelerde.
-
Sıcaklıklar sınırda kalıp yüksek kesimleri etkili bir yağış olasılığı var rakımı düşük kesimler de görsel şölen yapar. Ayrıca 500h sogukları düşük seviyede olduğu için yağış yogun olduğu zaman yogun iri taneli kar yağışı gözlemlenebilir yağışın durması ile erimeler olması büyük olasılık.
İstanbul'da Anadolu yakası özelikle bu sistem de şanslı konumda aynı şekilde Marmaranın dogusu il ve ilçelerde.
Yani hocam Kocaeli'nin İstanbul'a nazaran örtülü kar ihtimali daha mı fazla ?
-
Bursa rakım 300 m de kar tutarmi hocam
-
Yani hocam Kocaeli'nin İstanbul'a nazaran örtülü kar ihtimali daha mı fazla
Evet biraz daha şanslı
-
Evet biraz daha şanslı
Körfez de şölen izler miyiz hocam
-
Körfez de şölen izler miyiz hocam
Evet olur diyemeyiz ama ihtimal az da değil. Minik değişimler devam ediyor.
-
Gfs wndy de Bursa ve Balıkesir 20cm üstü örtü veriyor kar haritasında 😂
-
Modellerde minik ama önemli olabilecek değişimler devam ediyor. Yarın 9-12 arası için bölge olarak detaylıca değerlendiririm.
-
Ben tek biseyi merak ediyorum hocam size zahmet Bi merakımı giderseniz gfs de ecmwf de Bursa için yoğun kar diyor lakin dediği saatlerde - 3 - 4 ler var bu nasıl olacak gecenki sistemde - 5 de bile yağmadı gerçi yağışta kalmamıştı kuru soğuk oldu ama sunu merak ediyorum 300 m deyim ben bu sefer örtü yapacak kar gorecekmiyim
-
Ben tek biseyi merak ediyorum hocam size zahmet Bi merakımı giderseniz gfs de ecmwf de Bursa için yoğun kar diyor lakin dediği saatlerde - 3 - 4 ler var bu nasıl olacak gecenki sistemde - 5 de bile yağmadı gerçi yağışta kalmamıştı kuru soğuk oldu ama sunu merak ediyorum 300 m deyim ben bu sefer örtü yapacak kar gorecekmiyim
Yıldız ve karayel etkisi var. Modellerde ise en fazla max -6 var o da dar bir alan bu değişebilir. Yağış sıkıntısı gördüğüm kadarıyla yok. Kar sınırı 100 metreye, örtülük kar ise özellikle gece ve sabah saatlerinde 300-350 rakıma kadar inebilir. Yıldız ve karayel varsa sürpriz de kaçınılmazdır. Yarın detaylıca bakarız.
-
Oo süper RAKIM 307 m örtü var ozaman hocam 😂😂
-
Oo süper RAKIM 307 m örtü var ozaman hocam 😂😂
Yarın olsun detaylıca bakarız. Ama örtü ihtimali konumunda az değil. Bana sorarsan görmen mümkün.
-