Kocaeli için şartlar ne durumda?
Başiskeledeyim radar takibi yapıyorum fakat boşluktayız.
Marmara Bölgesi Yorum Konusu
-
-
- Resmi Gönderi
benim cikmadigim dag tepe kalmadi. suana kadar bolgem adina bir onceki sistem bu kirim yb li sistemden cok daha iyiydi. bunu bir kenara not duseyim. 500 un daha gucsuz olmasina ragmen. bakalim belki geriden geliriz bellide olmaz.
-
Kocaeli için şartlar ne durumda?
Başiskeledeyim radar takibi yapıyorum fakat boşluktayız.Hocam şu an boşluk biraz daha devam edecek gibi kütleler yeni yeni oluşmaya başlıyor ilk kütleler saat 18 veya 19 sularına doğru gelir. Ve artık sıcaklık sıkıntısı da olmadığı için beyazlama yapacaktır eriyen örtünün üstüne ekler fazlasıyla.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Daha yeni kütle geldi kaç saattir boşluktaydık.
-
- Resmi Gönderi
Öncelikle, geçtiğimiz günlerde paylaştığımız tahminlerle ilgili özellikle sosyal medyada gelen tepkileri görüyorum.
Birincisi, yaptığım haritalı tahminlerde "şuraya şu kadar santim yağacak" gibi bir tabir kullanmadım.
İkincisi, kar kalınlığı tahminini sitemizde verdik ve YEREL OLARAK belirttiğimiz minimum değerleri şimdiden birçok bölge geçmiş durumda.
Üçüncüsü, bunu defalarca söylüyoruz ancak anlatmakta zorlanıyoruz: Bu bir cephesel (devamlı) kar yağışı sistemi değil. Deniz etkili kar (DEK) sağanakları şeklinde, Karadeniz üzerinden sürüklenen yağış bulutlarının YEREL OLARAK, yaz sağanakları gibi mahalleden mahalleye bile farklılık gösterecek şekilde yağması olayıdır.
Burada paylaştığımız haritalar, bu yağışların nerelerde ne kadar gerçekleşeceğini kabaca gösterse de, harita içinde "yer yer kuvvetli kar" yazan bir bölgede olmanız, şanssız olup yağış bulutlarının size denk gelmeyeceği anlamına da gelebilir.
Bu bilgilendirmeyi yaptığıma göre, şimdi tahmine geçelim:
Öğle saatlerine kadar, önceki gün tahminimde bahsettiğim gibi özellikle İstanbul üzerinde etkili olan kar yağışları mola verdi ve şu an itibarıyla yeniden etkili olmaya başladılar. Yağışlar kısa aralıklarla bu akşam ve Cumartesi günü devam edecek.
DİKKAT! Cumartesi sabah erken saatlerde sistemin en şiddetli kar yağışları görülecek ve buzlanma da geceden itibaren etkisini artıracak.
Cumartesi öğle saatlerine doğru yağışlar şiddetini bir nebze azaltarak kısa aralıklarla gün boyu yerel olarak devam edecek.
Don ve buzlanmaya karşı dikkatli olun ve Cumartesi sabah erken saatlerde beklenen yoğun kar yağışına karşı tedbirli davranın.
-
CAN hocam ben kocaelinin en kuzeyindeyim konum kefken kuzey kıyıları çok şanslı diyorlar ama hiç bir şey görmedik ya zaten doğru düzgün denk bantları bile oluşmuyor oluşan istanbula gidiyor
-
- Resmi Gönderi
CAN hocam ben kocaelinin en kuzeyindeyim konum kefken kuzey kıyıları çok şanslı diyorlar ama hiç bir şey görmedik ya zaten doğru düzgün denk bantları bile oluşmuyor oluşan istanbula gidiyor
Bu gece ve yarin daha sanslisiniz. Olursa o zaman olur
-
Körfezde fena bastırdı Athena
-
Körfezde fena bastırdı Athena
Bura bi 10 dakikaya kopacak gibi kap kara oldu hava birden
-
Bura bi 10 dakikaya kopacak gibi kap kara oldu hava birden
Bizde de aynı kapkaraydı gelmeden önce
-
Bizde de aynı kapkaraydı gelmeden önce
Yağdı ama etkili yağış olmadı 30 dk sonra 29 db kütle gözüküyor ondan çok umutluyum
-
Radar bu sefer baya dolu fazla ara olmaz gibi
-
Radar bu sefer baya dolu fazla ara olmaz gibi
Aynen en az 1-2 saat etkili yağış bekilyorum rüzgar yönü de kuzey yıldız arası tam istediğimiz gibi kütlelerde birleşiyor.
-
Ve artık bu saatten sonra ne erime sorunu olur ne de örtü sorunu yağan her kar tanesi tutunur
-