Marmara Bölgesi Yorum Konusu

• Resmi Gönderi

26 Temmuz - 12.39

Balıkesir

Az Bulutlu

Hissedilen: 28,6 °C

28,2 °Cmaximize.png

1016hPa

ryon-gri.svg

10km/sa

H

%46

ozlemisinz hafifde olsa serinledik 2 gundur. bugunde hafif serin gidicez marmara oalrak yarin 35 derecelerden devam
    carsamba gunu 30 derece ortalamalarina iniyoruz 5-7 derecelik bir dusus daha gorunuyor.

yaz ortasinda guzel aksiyon yasadik bu hafta.Selam

• Resmi Gönderi

Bu yaz ayları çabuk geçsin inşaallah... Yangınlar fena , Avrupa yanıyor adeta.Bizde de bitmez tükenmez,hem sorumsuz kişilerin sebep olduğu yangınlar hemde kötü kansız kişilerin sebep olduğu yangınlar.

• Resmi Gönderi

Bu yaz ayları çabuk geçsin inşaallah... Yangınlar fena , Avrupa yanıyor adeta.Bizde de bitmez tükenmez,hem sorumsuz kişilerin sebep olduğu yangınlar hemde kötü kansız kişilerin sebep olduğu yangınlar.

abi surekli yangin cikiyororda hergun itfaiye mudahale ediyor. ama boyle ruzgarli gunlerde kontrol edilemiyor. o gordunuz yerin ardi kaz daglarinin tam merkezi eger aksama kadar sonduremezler ise yazik olur. itfaiyede giremez oralara oyle aracin girip ciktigi yerler degil ancak havadan mudahale edilir. kaz daglari yaman bir cografya umarim bir evvel sondururler.

• Resmi Gönderi

gomec ayvalık bergama kozak yolu ege bolgesi izmire kadar ulasti asagida aydin yaniyor ispartadan ic anadoluya kadar tum ormalik alanlara kadar uzandi egenin guneyi mugla akdeniz hatti ayri. alanyada ciddi yanginlar. daha sayamadigim yerlerde var bunun fazlasi bu kuzey batili kuru ruzgar iste bi sistem aldigimiz zamanda ardina bu illa bi gozukuyor onceki senelrdede tekrarladi. bizim anadolunun karakteri konusunda onemli aslinda bunlari kronolojik olarak takip etmek.

• Resmi Gönderi

2 ayri sistem ile yaz sicaginin nem imi atti karadenizde nem yok ki denizin uzerinde yer seviyesini besleyemiyor ruzgarlar tamam kuzeybatili estiginde nem duser ama gecen gunlerde antalyada olculen nem rekor denilebilecek kadar dusuktu sanirim bunlar birbirini tetikleyen surecler bunlari onumuzdeki senelerde daha iyi analiz etmeli. ayrica akademik calismalari olmali. vardir diye umit etmistim oyle son 50 seneye mercek tutan bir arastirmaya rastlamadim.

• Resmi Gönderi

gomec ayvalık bergama kozak yolu ege bolgesi izmire kadar ulasti asagida aydin yaniyor ispartadan ic anadoluya kadar tum ormalik alanlara kadar uzandi egenin guneyi mugla akdeniz hatti ayri. alanyada ciddi yanginlar. daha sayamadigim yerlerde var bunun fazlasi bu kuzey batili kuru ruzgar iste bi sistem aldigimiz zamanda ardina bu illa bi gozukuyor onceki senelrdede tekrarladi. bizim anadolunun karakteri konusunda onemli aslinda bunlari kronolojik olarak takip etmek.

• Resmi Gönderi

abi bunlar bitmeyecekki her daim bunlar olacak. al iste 2 kisi sanirim gomec yangininda tutuklandi kaynak yapiyorlarmis. ama zaten gun icinde o kadar yerlesim yerinde biri etmese oburu atacak sigarayi yine yanacak. ruzgar buradaki en buyuk faktor. abi buralar genis alanlar yayildik cografyaya birisinin arabasi kaysa yansa misalen ot tutussa yine bu yangin buyuyecek o adamin yakmasinada cok luzum yok. bunlarin onlemleri olmali eskiden yangin kemeleri olurdu 10 kusur metre butun agaclar kesilir bir bant gibi kilometrelerce oteden gorunurdu daglarda. simdi bunlar yok artik koy cevreleri misal belirli bir metreye kadar agac araligi misal su kadar metrekareye bu kadar agac olur gibi azaltilmali. sonra herkese bir kez yangin tatbikati yaptirip anlatip ogretip egitmek gerekli bugun turhan comez i dinledim misal bir ay tum ulkede piknik mangal yasaklansin diyor gayet mantikli. yapicak birsey yok sert onlemler alinmali yangin kursundan gecemeyen ciftci belgesi alamasin abi bunlarin bir miktarida aniz yangini. cok sebep var mustafa abi bunlar yapmasa illaki bir yerden elektrik direginden kivilcim atar yine tutusur. cevreye atilan cam sislerin dibi optik yapiyor vs vs vs bitmez bunlar bizim saglam bir orman kanuna ve sistemine ihtiyacimiz var. ve meteorolojik uyarilari kesinlikle dinlemeye onlem almaya.

sana madem benim sahit oldugum bir yangin i anlatayim ben hayvancilik yaptim abi dogayi ogrenmek icin 20 li yaslarimda universiteden mezun olduktan sonra aldim hayvan ciktim daglara. simdi hayvani surmek icin bazi ara yollar gerekir buralari adam boyu calilar kapatir yazin bunlarin en kuru zamaninda oranin cobani bi cakmak cakar yakar belirli bir yeri hem yol acar hem otlagi buyutur. yine boyle ruzgarli havada cobanin biri cakmagi bir cakiyor 3 tepe yandi abi gerek yokki bu sabotaj a bizimkiler yapiyor zaten gerekeni. insan olan yerde hata olur her ihtimale karsi onlem almaktir gereken.