Son iki gündür hava durumuna yağışlarla birlikte kuvvetli rüzgar da eşlik ediyor. Yarın Ankara'da rüzgarın 35-60km/sa şiddette olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba ise muhtemelen yılın ilk kar yağışı niteliğinde bir yağış olabilir ki ihtimaller artmış durumda Hava sıcaklığı artık yavaş yavaş kış değerlerine yaklaşıyor.
Konusuz adam tarafından yazılan gönderiler
-
-
Modeller her güncellemede değişse de en azından Kasım ayının sonuna kadar olağan dışı bir soğuma ve kar yağışının söz konusu olmadığı görülüyor. İç ve Doğu kesimler belki yılın ilk sulu sepken kar yağışını alabilir ancak pek tatmin edici olmaz.
Kasım ayının sonuna kadar, eğer modeller değişmezse, Türkiye'nin azor yüksek basıncı etkisi altında kalacağı görülüyor. Bu da yağışların azlığı ve havanın kuruması demek ki zaten bu yılın sonbahar mevsimi yağış açısından oldukça yetersizdi.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu da accuweather sitesinin 2021-2022 kış tahmini. Türkiye dahil pek çok Akdeniz ülkesinde sel riski görülebileceği belirtilmiş. Bu da Akdeniz merkezli alçak basıncın genellikle aktif olacağı ve kuzeyden gelen olası bir soğumayla yağışların kar şekline dönüşebileceği anlamına geliyor
Uzun vadede neler olacağı meçhul tabi ki ancak Kasım ayında pek bir hareketlilik olmayacağı az çok belli gibi.
-
Doğum gününüz kutlu olsun
Yeni aramıza katılan JodyCurry bugün üyelik ve doğum günü
Konusuz adam biraz mola ettin neredesin sen ?
Biraz geç cevap verdim, teşekkür ederim ikinize de 🙂. Derslerimden dolayı yoğunluk yaşıyorum. Burayla pek ilgilenemedim. Baktım havalar biraz soğudu, ben de soluğu burada aldım 🙂.
Konusuz adam JodyCurry mutlu yıllar ikinizede❤️
-
Hava sıcaklığı gece saatlerinde düşük olsa da gündüz 19-20 derece sıcaklarla devam edyor. Yalancı baharın çok uzun sürmeyeceği grafiklere bakılarak anlaşılabilir. Bu sene umutluyum 👁️, umarım güzel yağış ve kar aldığımız bir kış olur.
-
Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklarıyla bunaltıcı 2021 yaz mevsimi tarihsel olarak son buldu. Akdeniz coğrafyasında hava hala sıcak olsa da iç bölgelerdeki sıcaklık 30'lu dereceleri geride bıraktı. Hatta Ankara için lokal olarak konuşacak olursak bir-iki gün önce sağanak geçişleri oldu.
Geçen yıllardaki yaz mevsimlerine göre nispeten daha sıcak ve kurak olarak geçirdiğimiz 2021 yaz mevsiminin bitmesinin ardından sonbahar geldi. Ben açıkçası istatistikleri uzun süredir takip etmiyorum. Bahsetmek için erken mi bilmiyorum ama 2021 sonbahar mevsimi adına konuşacak olursak, meteorolojik tablolardaki yağış ve sıcaklık istatistikleri umut vaadediyor mu? Yoksa yazdan kalma bir sonbahar mı geçireceğiz?
-
Rüzgar esti, fırtına koptu, hava kapadı ama yağış yok 🙂 klasik bir Ankara günü
-
Bana kalırsa sistemin en zayıf etkilediği yerlerden biri Ankara oldu. İç Anadolu'nun güney ve doğu tarafları daha çok etkilenmiş. Burada sadece akşamüzeri biraz yağmur yağdı, kar adına pek bir şey yoktu, onun dışında bol bol ayaz yedik.
Hayırlısı, en azından Nisan ayında küçük çaplı bir aksiyon yaşamış olduk.
-
Kar yağıyor şu an. Dün hava 19 dereceydi, bugün de kar yağıyor :'D
-
Yağmur yağmış sanırım, yerler ıslak, hava 3 derece.
-
Ankara da yıldızlar sayılıyor ama hava soğudu. Ağaçlar çiçeklenmişti kuşlar falan geliyordu, garip olacak bu kar onlar için. Neyse bekliyoruz bulutları ?
-
Rüzgar kuvvetli olacak diyorlar yağmur geliyor mu ?
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Gene kar başladı :D rüzgarla birlikte
-
Çukurambar-Kızılırmak taraflarındaydım bugün. Çok fena bir graupel yağışı gerçekleşti resmen strafor köpük şeklinde yağdı. Sonra kara döndü şimdi de durdu. Yarın da lokal kar geçişleri olabilir ardından hava biraz ısınıyor.
-
ankara bu sene en etkili kar yağısını aldı sanırım ? Doğru mu ?
2.etkili desek daha doğru bence. Şubat sistemi konumum adına daha iyidi. Ama bu sistem de mutlu etti bizi. Fotoğraf çekmiştim kar yağışının. Bulursam atarım :D