Akdeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Resmi Gönderi

Önceki sistemin kazananı gözümde GEM modelidir. İlk baktığım model Gem olur bundan sonra. Sonra diğerleri. GEM şu an çok güzel bir sistem olarak görüyor 28 29 30 sistemini. GEM bozmadan gelirse örtülü kar alır Hatay ve Osmaniye. Adana ve Mersinin kar görme ihtimali olur. Yani GEM modeli şu an çok güzel. GFS ile çok benzerler. Ancak GFS de soğuk biraz daha az giriyor bölgemize. Bu akşam modellere tekrar bakıp konuşuruz. Sağlıkla kalın.

• Resmi Gönderi

The content cannot be displayed because it is no longer available.

• Resmi Gönderi

Diyagramları kısaca özetleyecek olursak. Çok güzel senaryolar var. Diyagram sıcaklık ortalaması neden yüksek diye soracak olursanız. Sıcak senaryolar da var. Bu diyagram sıcaklık ortalamasını yükseltir. Ancak gün geçtikçe ve senaryolar yakınlaştıkça ortalama daha da azalacaktır.

• Resmi Gönderi

Sahutt kardeşim sanki 26-30 ocak sistemi yağış açısından değil de soğuk açısından sıkıntı çıkaracak gibi

Ben zaten farklı bir analiz yapmadım. Başka yerlere soru sorup burada yazmamanız sizin için en doğrusu olacaktır. İyi forumlar.

• Ben zaten farklı bir analiz yapmadım. Başka yerlere soru sorup burada yazmamanız sizin için en doğrusu olacaktır. İyi forumlar.

Farklı forumları da takip edip konumum hakkında en doğru bilgiyi almaya çalışıyorum.

Hava modellerini tam olarak yorumlayamadığım için farklı kişilerden bilgi almaya çalışıyorum.

Nasıl algılamak istiyorsanız öyle algılayınız. :olumlu:

• Resmi Gönderi

yasarbahadirr Acaba beni doğru anladınız mı? Eğer anlamadıysanız ben tekrar söylüyorum. Burada bölgenizle ilgili her türlü soru sorabilirsiniz. Hatta tahminlerimle ilgili görüşlerinizi ve hatalı gördüğünüz yerleri söyleyebilirsiniz. Ancak eleştirirken başka bir x forumunda sorup o sorudan sonra burada analizimle ilgili ters bir şey yazarsanız o zaman karşı çıkarım. Ben konumunuz ile ilgili size bilgilendirme yaparım. Her türlü sorunuzu da cevaplarım. Ancak buna güvenip güvenmemek size kalmış. Önceki tahminlerimde de güzel bir başarı sağladım. Bu tahminimi de bir değişiklik olduğu sürece güncelleyeceğim. Ancak ana fikri değişmeyecek o güncellerde.

• Resmi Gönderi

İstediğiniz foruma üye olabilirsiniz. İstediğiniz yazıyı beğenir. İstediğinizi beğenmezsiniz. İstediğinizi eleştirisiniz. Bu sizin bileceğiniz iş. Ancak söylediğim gibi o forumda sorunuzu sordunuz. Cevap aldınız. Ve geldiniz burada tahminimle ilgili soğuk sıkıntı çıkaracak falan diyorsunuz. Sabredin. Ve hangi tahmin tutacak bekleyin o zaman. Ben yaptığım tahminin arkasındayım.

• Resmi Gönderi

Sahutt kardeşim sanki 26-30 ocak sistemi yağış açısından değil de soğuk açısından sıkıntı çıkaracak gibi

Öncelikle bu düşünceye hangi veriler ışığında kapıldığınızı detaylandırsaydınız eğer bu şekilde bir sorun olmazdı.

Herhangi bir foruma üye olmanız en doğal hakkınız her foruma da istediğiniz soruyu sorabilirsiniz “ forum kuralları dahilinde”. Ancak başka bir yerde okuduğunuz tahminci veyahut başka bir bireyin 1 2 sözünü burada teyit etme çabanız yanlış bir davranış.

Bölge sorumlumuz gayet açık ve net şekilde 1 hafta sonraki bir sistem için şimdiden değerlendirme yapmış, sistemlerin son 48 saat kala bile değişebildiği bir ortamda risk alarak sizleri bilgisiz bırakmamış.

Lütfen sizlerden ricamdır ki başka forumlarda duyduğunuz/okuduğunuz bilgileri, değerlendirmeleri burada teyit etmeye çalışmayınız.

İyi forumlar dilerim