Sahutt hocam 28 inde bir şeyler gözüküyor tahmininiz nedir? 5-10 cm alır mıyız hocam
Akdeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
- Resmi Gönderi
Sahutt hocam 28 inde bir şeyler gözüküyor tahmininiz nedir? 5-10 cm alır mıyız hocam
Az çok bir şeyler var sizde... İnşallah güzel bir örtü alırsınız.
-
- Resmi Gönderi
Hocam bir bakındım. Sizin hemen güneyiniz yaklaşık sizin 2 katınız kadar yağış alıyor. Ancak Beyşehir'in alacağı yağış az görünüyor. Seydişehir tarafı 12 15 cm leri zorlar. Ancak sizde tahminimce ufak bir örtü olur. Ki sıcaklık sorunu olmaz ve yağış direk kar olarak başlarsa 4 5 cm örtü görebilirsiniz. İnşallah diyelim. Sizin için takipteyim
-
- Resmi Gönderi
Önümüzdeki yağışlı sistemde asıl yağışı Hatay, Osmaniye, Kıbrısın kuzey ucu alıyor. Hatay'ın hemen güneyinde muhteşem bir yağış söz konusu. 100 km kuzeyli hareket ederse az çok Şubat ayındaki kurak sürece bir nebze olsun çare olur. Yarın akşam detay vereceğim
-
- Resmi Gönderi
Mart ayının 2.haftası için sistem ihtimali artıyor. Bu gelecek sistemden soğuk ve yağış açısından çok daha güçlü görünüyor. Vade henüz uzun. Takibe başlayalım bakalım bu sistemi. Diyagram da Mart 10 una doğru sinyal veriyor. İnşallah bol yağışı ile gelen bir sistem olur. Sistemde Doğu Akdeniz'de de kar ihtimali var. İhtimal %15 civarında(Hatay ve Osmaniye için) . Bilginiz olsun....
-
- Resmi Gönderi
Bütün şehirlerin diyagramı güncellenir güncellenmez hemen paylaşacağım. Bakalım senaryolarda durum ne
-
- Resmi Gönderi
Kısa vadedeki sistemimize akşam hazır olacak olan tahminimle son noktayı koyacağım. Ancak kısa vadede diğer modellere göre daha başarılı olan ECMWF yağışımızı geçen güncellemelere göre bir tık arttırmış. Yaklaşık 12 15 mm ler verilmiş Hatay ve Osmaniye için. Bizi mutlu eden bir sayı değil bu. 40 mm nin artmasını dilerken tekrar elimizdeki yağıştan olduk. Buna da şükretmekten başka yapacağımız pek bir şey yok. İnşallah GFS orta ve uzun vadede çok bozmadan gelir. Çünkü uzun süreli ve yoğun bir yağışa bütün bölgenin ihtiyacı var.
Nisa Suresi, 147. ayet: "Eğer şükreder ve iman ederseniz, Allah size niçin azap etsin? Allah şükrün karşılığını verendir, bilendir."
-
- Resmi Gönderi
hocam cümle biraz karışık gibi bunu yazar mısınız yanlış anlaşılma olabilir cünki saygılar Sahutt Eğer siz iman eder ve şükrederseniz Allah size niçin azap etsin? Allah şükre karşılık veren ve her şeyi bilendir
Böyle okudum böyle bilirim hocam. Düzelttiğiniz için teşekkür ederim
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
Hemen güneyimizde muazzam bir yağış var demiştim. Kuzeye doğru değil de daha çok güneye gidip Lübnan'ı kara doyurmuş. Martın 2.haftası dediğim sistemde de Gaziantep tarafında güzel bir yağış var. Ve rakım sayesinde hepsini kar olarak alıyor.
-
kar haritasına çok şaşırdım mart ayında hataya nasıl vermiş inşallah havada da olsa görürüz
-
- Resmi Gönderi
kar haritasına çok şaşırdım mart ayında hataya nasıl vermiş inşallah havada da olsa görürüz
Beklentimizi çok yüksek tutmadan takip edelim. Asıl yağışa ihtiyacımız var çünkü
-
- Resmi Gönderi
Adana
-
Antalya Mart Kapıdan Baktıracak Mı
-
- Resmi Gönderi
Adana
Görüntüler hiç iyi değil. Adana, Mersin, Antalya'da önümüzdeki 10 gün yağış yok. Akşam gireceğim detaylarına. Ama GFS öğle çalıştırması uzun vadede de yağış vermiyor. Ve yağış veren senaryo sayısı da çok az bu şehirlerimize. Akşam tekrar bakacağım. Kar ihtimali bu şehirlerde de maalesef yok denecek kadar az.
-