- Resmi Gönderi
Bu Gün Çekilen Görüntüler. Birde Benim Bu Yaz Çektiğim Fotolardan Bir Tanesi
Bildiğin kar için yukarıya gidilmiş,kar kaçmaz burda yav
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBu Gün Çekilen Görüntüler. Birde Benim Bu Yaz Çektiğim Fotolardan Bir Tanesi
Whisper Aynen Öyle Olmuş. Normalde Şu An Aşağı Taraflarda Karın Çok Olması Lazımdı. Normalde Bizim Yaylada Şu An En Az Yarım Metre Kar Olması Lazımdı
ECMWF Sabah
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Derslerin yoğunluğundan yemek yemeye bile fırsat bulamıyorum.. O yüzden pek fazla yazma fırsatı bulamıyorum. Ama modelleri takipteyim...
Öncelikle önümüzdeki sistemde kıyı ve düşük rakımlı şehir merkezlerinde kar beklentim bulunmuyor maalesef. En azından ayın 20 sine kadar kıyılarda kar ihtimalini konuşamayız. Pek mümkün görünmüyor çünkü. Fakat iç kesimler gelen herhangi bir sistemde soğuma yeterli olacağından yağışı kar olarak alıyor. Önümüzdeki sistemde de 1000 rakım üzeri yerleşkelerin tamamında kar görülebilecek. Toroslar, Amanoslar, Beyşehir, Tufanbeyli, Pozantı vs yerlerde Salı akşam saatlerinden itibaren yağış kara dönüyor. 1300 metre üzerinde direk kar olarak başlar yağış büyük ihtimalle.
Yağış konusunda Akdeniz kıyılarının tamamı önümüzdeki bir hafta kuvvetli yağış alacak. Yağış bakımından çok güzel ve kimi yerde afet düzeyinde yağış olasılığı var. Özellikle Antalya açıkları.
Sonrasında ayın 20 sine doğru bir tık daha sert bir sistemin kapımızı çalma ihtimali bulunuyor. Bu sistemde kar olasılığını konuşabiliriz. O zamana kadar maalesef Kahramanmaraş'ta da kar pek mümkün görünmüyor. Sıcaklık dahi hiç uygun değil. Ama ayın 20 sinden sonra hareketlilik devam ediyor. Bu tarihten sonra kar görme ihtimalimiz epey yüksek görünüyor. Güney enlemlere sert bir salınım olasılığı çok yüksek görünüyor.. Bakıp görelim. Süreci takipteyim. Elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalıştım. Hayırlı akşamlar diliyorum 🙌🏻
Cumartesi gecesi yaptığım tahmin aynen geçerli. Ayın 20 si için ihtimaller güçleniyor. Bu sefer olacak mı?
Hatay'a kar için hem GFS hem ECMWF an itibariyle mutabık 😎💁🏻♂️
Hatay'ı gömdü
Sahutt maraş için en yakın kar ne zaman acaba
Uzun vadede metrelik kar verdi. Kısa vadede sınırdayız. Çok sınırdayız. Bu sefer güler yüzümüz inşallah. Heyecanlı bir hafta bizleri bekliyor.
Sahutt maraş için en yakın kar ne zaman acaba
Hatay için söylediğim tarihler aynen Maraş için de geçerli hocam
öbür hafta kahramanmaraş için carsamba perşembe cuma kar vermiş takip edelim
Diyagramın hali ne öyle
Atarmısın hocam tabloyu
Oranları demiştim 20 lere dayanmış
Hocam haftaya Ümit varmı .d bende var da bide size sorayım dedim
ALLAHIM SANA GELİYORUM