Akdeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Resmi Gönderi

Kışı ne zaman hissedeceğiz?

Dağlara kar geliyor mu?

Yılbaşında kar var mı?

Kıyılarda kar ihtimali??

Ocağın durumu?

Merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bu akşam yapacağım analizde vermeye çalışacağım. Ek olarak sorularınızı da yöneltebilirsiniz. Hayırlı günler 😊

• Akdeniz’in Sibirya’sı Adana-Tufanbeyli Yoğun Kar 2-3 Saat Daha Devam Edecek Gibi😊😊

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Bekliyoruz.

• Resmi Gönderi

Arkadaşlar selamlar. Yazımı tamamlamıştım. Fakat paylaşma fırsatı bulamadım. Öncelikle affınıza sığınarak yazıma başlıyorum.

Bölge geneli olarak bir hafta kadar hafif, orta kuvvette ve mevsim normalleri civarında yağış alıyoruz. Sıcaklıklar da çok yüksek değil. Normallere yakın seyrediyor. Yağış olmadığı geceler ve sabahın erken saatleri soğuk ve sisli.. Yağışlı havalara en azından önümüzdeki 6 7 gün veda ettik diyebilirim. Gündüzleri serin, ılık havalar etkisini gösterecek. Sabah erken saatler ve gece saatlerinde ise soğuk ve ayaz kendini iyice hissettirecek.

Yılbaşına da yüksek ihtimalle yağışsız, sıcaklık olarak normaller ve normallerin yer yer birkaç derece altında gireceğiz. Şu anki sayısal modellere ve verilere göre konuşuyorum. Elbette henüz 8 günlük bir süre var. Bu 8 10 gün içinde bölgemizin neredeyse hiçbir yerinde kar beklentim bulunmamaktadır. 1000+rakımdaki yağış geçişleri hariç elbette. (Geçtiğimiz yağışlı sistemde Toroslar ve bölgenin yüksek kesimleri güzel kar yağışları aldı..) Sonrasında Ocak ayının 2.haftasına yetişmeden bir sistem ihtimali var. Gayet potansiyelli bir sistem ihtimalinden söz ediyorum. 0 metreye kar yapar mı emin değilim. O kadar güçlü bir sistem değil. Ama rakımı epey düşürebilecek bir sistem. Tarih Ocağın 7, 8, 10 u. O sistemde Kahramanmaraş, Tufanbeyli, Pozantı, Toros ve Amanoslar ile birlikte bölgenin yüksek kesimlerinde ciddi kar yağışları gözlemleyebiliriz.. Daha alçak kesimler için konuşmam gerekirse biraz daha yılbaşını bekleyip sistemi netleştirmeliyiz tam bir şekilde konuşmak için. İhtimal var mı? Takibe değer mi? Her ikisinin de cevabı evet... Takip ediyorum arkadaşlar. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim. Kendinize çok iyi bakın. Sağlıkla kalın efendim...

• Resmi Gönderi

Size bahsettiğim Ocak 2.haftasına doğru olan sistemi dün gece GFS çok güzel özetlemiş.

• Resmi Gönderi

Tarih Ocağın 7, 8, 10 u.

Bu soğuklar bölgenin tamamında rekor soğuklara nedem olur.. Abartı bir çıktı mı bu emin olamadım... Bu tarz bir beklentim var çünkü. Bu şiddette olur mu? Bekleyelim orta vadeye girsin bakalım..

• Resmi Gönderi

Gfs bu istikrarını sürdürürse bölgemizde Adana, Mersin dahil çok sağlam kar yağışlarıyla karşılaşabiliriz. Toplam kar haritasında ise Hatay civarına 10 cm kar vermiş😊

• Resmi Gönderi

Yarın Hatay'da epey soğuk ve yağışlı bir gün olacak. Tam anlamıyla kış havası🌧️🌬️

Amanoslar sağlam kar yağışı alır yarın☃️

1 hafta öncesinden bahsettiğim Ocak 7 8 civarı sistem modellere ciddi şekilde yansımaya devam ediyor. Bölgemizde de ciddi kış koşulları yaşanabilir. 👀☃️

Keyifle takip ediyorum modelleri. En azından kurak döngü kırılacak gibi duruyor. Güzel günler yakındır. Bilgilendirmeyi sürdüreceğim. Siz de gelişmeleri(Diyagram, yağış haritaları vs) buradan atabilirsiniz. Sorularınız varsa da gece güncellemesinden sonra cevaplamaya çalışırım. İyi akşamlar 😊