- Resmi Gönderi
Altyapı yüzünden trafikte aksamalar yaşanabilir sadece.. O yüzden yola çıkacak hemşehrilerim tedbirli olmalı..
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAltyapı yüzünden trafikte aksamalar yaşanabilir sadece.. O yüzden yola çıkacak hemşehrilerim tedbirli olmalı..
Amanoslara ilk kar yağışı gerçekleşmiş 🫀
Amanoslara ilk kar yağışı gerçekleşmiş 🫀
Tam onu yazacaktım. Dışarıda MGM 8 derece gösteriyor. Ama hava buz. Kel dağı ve Amanoslar güzel kar almıştır
900-1000 metreye kadar düşmüş rakım
Hissedilen 6 ve otoban üzeri ince yağış var güzel hava dağlar gene gömülüyor galiba
Yakında forum da dolmaya başlar
Ocak sistemini bekliyoruz
Sabahki gibi gelirse gene seyirlik kar yağışı olur
Sefa kazancc sabahki güncellemeler iyi aslında. Özellikle ecmwf dün akşama nazaran içimize su serpti diyebilirim... Ki GFS yanlış görmediysem 270 li saatlerde de kar vermiş. Birazdan detayları konuşuruz. Öğle güncellemesini otobüste takip edeceğim
Sefa kazancc sabahki güncellemeler iyi aslında. Özellikle ecmwf dün akşama nazaran içimize su serpti diyebilirim... Ki GFS yanlış görmediysem 270 li saatlerde de kar vermiş. Birazdan detayları konuşuruz. Öğle güncellemesini otobüste takip edeceğim
Ya gfs korkutuyor ne diyelim umarım hanemize olur özledik böyle şeyleri
Arkadaşlar selamlar. Hava açtı bugün. Amanosları bembeyaz gördük bu sezon ilk kez. Özlediğimiz bir görüntü. Birkaç günde 100 mm ye yakın yağış düştü Doğu Akdeniz çevresinde. Kuraklık için güzel değerler kesinlikle. Yağışın kısa bir sürede gerçekleşmesi verimi düşürse dahi ihtiyacı var artık toprağın suya.
Peki yağış bitti. Hava ne zamana kadar açık devam edecek?
Geçen haftadan da bahsettiğim gibi ocağın ilk haftasına kadar sabahları soğuk, gündüzleri de serin ve ılık havalar bizleri bekliyor. 10 günlük yağış haritasına bakınca neredeyse tüm Türkiye'ye yağış yok. Kış mevsimi için korkunç bir görüntü..
Bir süredir konuşuyoruz bu döngünün Ocağın 2.haftasına doğru kırılacağından. Peki ne görünüyor o süreçte? O sistem kar yapar mı?
Evet arkadaşlar ben açıkçası bölgenin çoğu yerinde sezonun ilk kar yağışının Ocak 8 14 arasında (1haftalık süre verme sebebim sistemde sapmalar meydana gelmesi) gerçekleşeceğini düşünüyorum. Birkaç güncellemedir hem GFS hem de ECMWF en azından bölgemiz adına kötü çıkmıyor. Kar için uygun koşullar mümkün görünüyor. Fakat modeller için hala uzun vadede sistemimiz. Her güncellemede farklı bir senaryo görme ihtimalimiz de var elbette. Şu an için modellerin bir ana fikir üzerinde mutabık olduklarını söyleyebilirim. Şahsi fikrim Ocağın 2.haftasındaki sistemde heyecanlı takipler yapacağız. Bu kurak döngü umarım bu süreçten sonra kırılır. Her şey gönlünüzce olsun arkadaşlar. Hayırlı akşamlar... ❄️☃️
Eline sağlık Sahutt
Selamün aleyküm arkadaşlar merhaba herkese aranıza yeni katıldım Hatay Antakya konumum .Yeni yılınız hayırlı olsun şimdiden kutlarım .
Selamün aleyküm arkadaşlar merhaba herkese aranıza yeni katıldım Hatay Antakya konumum .Yeni yılınız hayırlı olsun şimdiden kutlarım .
Hoşgeldin, Aleykümselam .
İnşallah yeni yıl,yeni umutlarla gelsin.
Tekrar hoşgeldin..