- Resmi Gönderi
Alçak basınç yaklaşık 300 400 km daha Doğularsa bu sinoptik bütün ülkeyi ihya edebilecek bir sinoptik
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAlçak basınç yaklaşık 300 400 km daha Doğularsa bu sinoptik bütün ülkeyi ihya edebilecek bir sinoptik
Ayın 10'unu da merakla takip ediyorum. Asıl beklediğim büyük sistem o 👀
Öğle güncellemesi bu şekildeydi. Ufak değişimlere neler olduğunu gördük. Bu sinoptik aslında herkesi mutlu etmeye yetebilecek bir sinoptik. Muazzam yağış verdi çünkü ülke geneline... Son 48 saat bile değişim gösterebilecek bir sistem olduğunu da söylemeden bitirmeyeyim. Toplam yağış da bu şekilde çıkmış 👇🏻
Arkadaşlar bu arada söylemeden geçmeyeyim. Burada gece sabah öğle demeden paylaşımlarda bulunmaya çalışıyorum. En azından yazdıklarımın okunduğunu düşünmem için beğeni atmayı unutmayın.. Akşam güncellemesinde görüşmek üzere. Hayırlı günler 😊
Ortalama daha doğulu... Dediğim gibi öğlen GFS güncelinin 400 km doğulu hali kar bakımından da mutlu eder...
Diyagram
Kar yüzdeleri görünmeye başlamış.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Diyagram
Heyecan artıyor
maşallah toplanmış ahali
İstediğiniz havalar olsun inşaallah abiler
maşallah toplanmış ahali
İstediğiniz havalar olsun inşaallah abiler
Amin İnşallah
Bizim bölgemiz için daha iyi bir senaryo. 6 Şubat sabahı Hatay merkez için kar şartları uygun görünüyor.
Aynı süreye GEM modeli çok sınırdan kar vermiş Hatay merkeze. Ama GEM gibi batılı gelme durumunda sınırda kalma ihtimalimiz çok daha yüksek elbette.
GFS GÜNCEL ÖZETİ
2 Şubat gecesi çok soğuyoruz. Soğuk girişini yapıyor. Dağlar kar alıyor. Kar sınırı iyice düşüyor. 500 600 metreye kadar düşer kar sınırı. Ardından 5 Şubat'ın gece saatlerinde soğuk tekrar bölgeyi etkisi altına alıyor. Daha destekli bir soğuktan bahsediyorum. 5 Şubat'ı 6 Şubat'a bağlayan gece yüksek merkezlerde zaten kar şeklinde olan yağış, alçak ve deniz seviyesine yakın merkezlerde (50-100 m) de yerini kky'a bırakıyor. Çok sınırda ve yağış şu güncel göre az görünüyor. Sabahın ilk saatlerinde Hatay civarındaki yağışların kky ve hafif kar şeklinde olması muhtemel görünüyor -3 civarı bir 850 hPa var..
Sonrasında 300 lü saatlerde soğuklar desteğini Sibirya(!) 'dan alıyor. Onun da altını çizelim. O tarihlerden sonrasında beklentim olduğunu da söylemiştim daha önce.
Çok ufak hareketler efsane de yaşatabilir
bu sistemde tekrar söylüyorum ve GFS akşam çıktısını bu şekilde noktalıyorum. Sürçü lisan ettiysek affola.. ECMWF akşam güncellemesi çok önem arz ediyor. Burada olmaya çalışacağım. Hayırlı akşamlar 😊
Ufak bir dipnot
Çok uzun vade olmasına rağmen size bahsettiğim 10 Şubat sisteminde GFS Hatay merkeze kar Mersin ve Antalya merkeze kky verdi. 👀