Nisan'ın ilk haftası hafif-orta gücünde Afrika atağı alabiliriz
Üyelerin Şahsi Tahminleri
-
-
-
- Resmi Gönderi
Nisan'ın ilk haftası hafif-orta gücünde Afrika atağı alabiliriz
iyi hadi kurtarcaz benim pabucu bari...
-
nisanın ilk haftası bahar geliyor oraj sezonu açılıyor ilk güçlü orajımız çok yakındır..
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
Marmara bölgesi
Kurak ve sıcak
Karadeniz
Kurak ve sıcak
Ege
Kurak ve sıcak
Doğu anadolu güneydoğu anadolu
Kurak ve sıcak
İç anadolu
Kurak ve sıcak
Akdeniz
Kurak ve sıcak
Nao'nun negatif fazından dolayı afrika atakları kaçınılmaz olacaktır bu yüzden şortları ve kısa kolluları çıkartabiliriz
Nisan tahmini böyle çok sade bir tahmin +16 +20 lik ve max -6 lık bir soğuk atak görüceğimizi düşünüyorum fazlada bir şey yazmaya gerek yok kısacası yağışsız bir nisan ayı ancak 20 sinden sonra değişik görüntüler olabilir.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ay sonunu bekliyorum büyük ihtimal güncellerim tahmini
-
Koyu mavi skala yok oldu beklediğim gibi
-
Nisan mayıs ayı kurak geçerse özellikle yaz ayından haziran ayı bol orajlı geçebilir benim tahminim serin bir yaz ayı olur
-
cünku ortada. Bir döngü var kuraklık bir yere kadar sürer
-
850 hPa Anomalisi
Yağış Anomalisi
Yeni indekslerle yaptığım tahminde ülkemiz adına fazla bir değişim yok gibi görünüyor
-
Bu sene kuzey kutup bölgesinde deniz buz sıcaklığı geçmiş yıllara göre çok düşük görünüyor. Halen batıda kar yapabilecek kadar etkili soğukların gelmesine şaşırmamak lazım bu görüntüde. Bu sene yazın bile serin ataklar görebiliriz.
Görseller Alıntıdır.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Tahmin (Sıcaklık)
Gerçekleşen
Hatalar = Sıcak anomalilerin gücünü fazla vermişim ve İspanya, Mezopotamya civarındaki anomalileri bilememişim
Tahmin (Yağış)
Gerçekleşen
Hatalar = İzlanda civarı, Baltık civarı, Kuzey İtalya ve Doğu Akdeniz'deki anomalileri tutturamamışım
-
1-4 Mayıs arası sıcak hava atağı olma ihtimali yüksek 5'inden sonra mevsim normallerine gerileyeceğiz gibi görünüyor 8'inden sonra ise Orta ve Doğu Akdeniz civarına yağışlı bir sistem gelebilir bundan bizde yararlanabiliriz..
-
8-16 Mayıs arasında Akdeniz çevresinde AB görünüyor şimdilik bunu not edeyim
-