- Resmi Gönderi
Tabi bazı senaryoların ortalamaları oldukça düşük halde duruyor. Yani martta kar alma şansımız da var şubat sonu da soğuk geçecek gibi. Marta sert girersek çok daha iyi olacaktır.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturTabi bazı senaryoların ortalamaları oldukça düşük halde duruyor. Yani martta kar alma şansımız da var şubat sonu da soğuk geçecek gibi. Marta sert girersek çok daha iyi olacaktır.
Ecmwf iyi bitti.yada ben öyle yorumladım sanırsam?
Ecmwf iyi bitti.yada ben öyle yorumladım sanırsam?
Bahar için iyi
Kesin olmamakla beraber Şubat sonu yada Martın ilk haftasında sadece iç kesimlerin faydalanacağı soğuklar gözüküyor İstanbul adına beklediğim kar yağışı ön görüsü gün geçtikçe düşüyor
Mart 2.hafta düşük ihtimalde olsa guzel soğuk beklentim var
Kişi bitirmek için erken oldugunu düşünüyorum ?
Şubat sonu Mart başları alacağımız sistem ihtimali bana soracak olursanız git gide azalıyor daha bu zamana kadar doğru düzgün çıktı sunmadı. Ve vade iyice yakınlaştı artık bir şeyler göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Yarına kadar eğer soğuk atağını gösterdi. Gösterdi. Göstermedi. Ben bu kış sezonunu kapatacağım. Gerçekten çok rezil bir kış mevsimini daha bitirmek üzereyiz. Bu 3 sene içerisinde gelen kışların en kötüsü yaşadık.
&BAHAR AYININ İLK SICAK ATAĞI&
Kış mevsiminin sonlarına geldiğimiz bu günlerde ilk sıcak atağı ne zaman alacağımızı merak edenler varsa ben tahminimi açıklayayım.
8-12 mart arası güzel bir sıcak atak alabiliriz . Mart başındaki sistem kırıntısıyla da gelse düzgün de gelse o sistem ömrünü tamamladıktan sonra. Yüksek basıncın meşhur etkisiyle ilk sıcak atağa maruz kalabiliriz ancak fazla uzun sürmez. O ataktan sonrada yine bir kış havalarına döneriz. Ara sıra her zaman olduğu gibi -2 -4 bandında zayıf salınımlar almamız mümkün. Polar vortex in geç dağılmasıyla Her zamankinden daha geç ısınacağımızı düşünüyorum.
Eren paylaştığın CFS 500hpa anomali haritası seni aldatmasın. O patern en fazla bol bol lodos ve sıcak atağın ardından ufak bir soğuma verir.
Bekleyelim abi
Bekleyelim abi
Soğuma çok yetersiz Trakya nasiplenir belki. Kıyı kesimler için beklentiyi düşürme zamanı geldi artık. Olursa da sürpriz olur
CAN o haritada seni aldatmasın
8 veya 9 martı bekleyin baharı hissetmek istiyorsanız.
N CAN o haritada seni aldatmasın
Ne gibi :D
Ne gibi :D
Senin bana söylediğin gibi :D