- Resmi Gönderi
selamın aleyküm hayırlı sabahlar hayırlı cumalar
Aleyküm selam hayırlı sabahlar hayırlı Cumâ'lar olsun kardeşim.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturselamın aleyküm hayırlı sabahlar hayırlı cumalar
Aleyküm selam hayırlı sabahlar hayırlı Cumâ'lar
Selamun aleyküm hayırlı sabahlar hayırlı Cumâ'lar
Aleyküm selam başkan, hayırlı Cumâ'lar
Aleykümselam hayırlı sabahlar, hayırlı Cumalar
dark and cold sen kısa vadede bilgili bir arkadaşa benziyorsunda bir şey soracaktım bu ne oluyor tam olarak ne anlamam gerekir bundan
Kısa vadede kısmen bilgili insanım, henüz o konulara değinmiş değilim bu verilerle tahmin yapamasamda basit parametreleri okuyup tahmin yürütebiliyorum iyi forumlar.
Dewpoint sıcaklığıdır. Eğer kar şartları sınırda ise dewpoint önemlidir 0 derece ve altına inmişse 5 derecede bile kar yağdırır diğer adıyla çiğ noktası şimdi anladım o veriyi kb,😀
Kampüste kütüphane de model takibi severizIMG_9415.jpg
Sıkıldım sınav saatini beklemekten agac oldum son sınav bugün hayırlısıyla
Canlı yayın açtım gelebilirsiniz
Bende cevaplıyım mı
dark and cold sen kısa vadede bilgili bir arkadaşa benziyorsunda bir şey soracaktım bu ne oluyor tam olarak ne anlamam gerekir bundan
Paylaştığınız veri bir Skew-T diyagramıdır. Bildiğim kadarıyla yorumlamaya çalışacağım. Bulut oluşumu buna bağlı olarak oluşacak yağışın şiddeti, fırtınaya dönüşme ihtimali, gökgürültülü sağanak ihtimali varsa kuvveti, deniz etkili yağış durumu gibi kısa vadede meydana gelebilecek hava olaylarının tahminini kolaylaştıran bir veridir.
Yorumlamayı pek bilmiyorum fakat kalın kırmızı çizgi ( soldaki 300-1000 arası atmosfer katmanlarındaki sıcaklık) kalın mavi çizgi ( atmosfer katmanlarında çiğ oluşma derecesi) ne kadar yakınsa yağış o kadar kuvvetli olur. Bu diyagramdaki gibi kararlı yakın hatta bazen yapışık şekilde yukarı doğru çıkıyorsa katmanlar boyunca değerler uygun olduğundan bulut kalınlığı artar dolayısıyla yağışta artar.
Sağdaki rüzgar işaretciklerinden rüzgar hızı ( knot cinsinden) ve kütlelerin yönünü öğrenebiliriz. Üst seviyedeki rüzgar yönüne bakarsak bu bölgede kütleler batıdan doğuya doğru hareket edecektir (yanlış yorumlamış olabilirim)
K INDEX 26 altındaysa gökgürültülü fırtına ihitmali düşüktür. 26 üstündeyse oraj gözlenme ihtimali vardır. 30 40 gibi değerlere çıktığı zaman oraj ihtimali yüksektir fakat bu değer tek başına oraj tahmininde yeterli olmaz.
TOTAL TOTALS değeri <44-56< değerleri arasında değişiklik gösterir. Buradaki gibi 53-56 arası bir değerde fırtına kütleleri yaygındır.
LIFTED INDEX havadaki kararsızlık değerini gösterir. Bu değer 0-11 aralığında iken hava kararlıdır fırtına olasılığı düşüktür. Değer eksiye gittikçe ihtimaller ve fırtına şiddeti artar. -8 gibi değerlere ulaştığında hortum riski bile taşır. Bu diyagramdaki değere göre hava kararlıdır fırtına olasalığı azdır.
PW(cm) değeri atmosferdeki su buharının cm cinsinden verilemesidir. Gökgürültülü fırtına tahmini yapılabilir. 2.5'den az olduğu durumlarda oraj ihtimali düşüktür
CAPE konvektif enerji değeridir. Bu diyagramdaki gibi 300'den düşük olduğu durumlarda çok az bir konvektif enerjiyi temsil eder. 3000 civarındaki değerlerde ceviz büyüklüğünde dolu yağabilir.
Surface kısmı yüzeydeki değerleri gösterir. Görüldüğü gibi yüzey sıcaklığı 12.4 derece ve dewpoint 9.3 derece dolayısıyla yağışın cinsi yağmur (kar için bu değer 0 ve altında olmalı).
Sağ üstte Hodograf bulunur. Sağ alttaki değerler hodografa ait değerlerdir. Bu veriyle ilgili başka bir bilgim yok maalesef.
Kendi bildiğim verilerle yorumlamaya çalıştım yanlışlarımı ve eksiklerimi hocalarımız mutlaka tamamlar
ABD Hamburg
ABD Hamburg
Sinan abim kapımın önünde de böyle olucak mi