• Eline sağlık, ama keşke kendine saklasaydın şu tahminini heves felan bırakmadın arkadaş.:-( Bir umut bekliyordum kendimce, neyse madem soğuk yok gideyim sıcak birşeyler içeyim kendimce. İnşallah yanılırsın tahmininde sağlıkla kal. Selam

• Resmi Gönderi

Eline sağlık, ama keşke kendine saklasaydın şu tahminini heves felan bırakmadın arkadaş.:-( Bir umut bekliyordum kendimce, neyse madem soğuk yok gideyim sıcak birşeyler içeyim kendimce. İnşallah yanılırsın tahmininde sağlıkla kal. Selam

Umutsuz olmaya gerek yok. Ocak ayının ilk yarısı özelinde , efsane potansiyelli bir sistem beklemediğimi söyledim sadece. Devamında neden olmasın ? :) Vade yaklaştıkça detayları inceleyeceğiz. Teşekkür ederim

• Umutsuz olmaya gerek yok. Ocak ayının ilk yarısı özelinde , efsane potansiyelli bir sistem beklemediğimi söyledim sadece. Devamında neden olmasın ? :) Vade yaklaştıkça detayları inceleyeceğiz. Teşekkür ederim

Peki bunu sadece İstanbul için mi söylüyorsun yoksa ülke geneli için mi mesela ben iç Anadolu'da yaşıyorum kar yok mu şimdi Ocak ayında yada ilk yarısında

• Resmi Gönderi

Peki bunu sadece İstanbul için mi söylüyorsun yoksa ülke geneli için mi mesela ben iç Anadolu'da yaşıyorum kar yok mu şimdi Ocak ayında yada ilk yarısında

İç Anadolu’ya gelen sistemlerin %80’i kar yapar bu zamanda . Yüksek kesimler için değil, hocamızın bahsettiği öyle kıyılara efsane diyebileceğimiz bir kar beklemediğini söylüyor sadece.

• İç Anadolu’ya gelen sistemlerin %80’i kar yapar bu zamanda . Yüksek kesimler için değil, hocamızın bahsettiği öyle kıyılara efsane diyebileceğimiz bir kar beklemediğini söylüyor sadece.

Adam sistem beklemiyorki sistem yok diyor

• Resmi Gönderi

Adam sistem beklemiyorki sistem yok diyor

Yok hocam öyle demiyor. Şöyle alıntılayalım yanlış anlamış birçok kişi çünkü.

1–15 Ocak aralığında, AO/NAO’nun negatife yönelmesi sayesinde Türkiye’de kademeli soğuma ve belli ölçüde soğuk hava dalgaları yaşanma ihtimali var.

• Favori bölgeler olarak, yüksek rakımlı İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kar yağışlarını alma olasılığı doğal olarak daha yüksek görünüyor.
    • İstanbul ve kıyı bölgeleri için “kesin yoğun kar”sinyali henüz güçlü değil; ancak beklenmedik bir Akdeniz alçak basıncı veya kısa süreli bir Balkan çıkışı sürpriz kar yağışlarına kapı aralayabilir.
    • Genel olarak aralıklı soğuk atakları ve bazı bölgelerde kısa süreli kar olasılığı var; fakat büyük ve uzun soluklu bir kar fırtınası senaryosu verilere göre şu an zayıf.
    • Ocak ayının ilk haftasından itibaren meteorolojik modellemeleri takip etmekte fayda var. Sistem/sistemlerin favori bölgesi , nereyi daha çok etkileyeceği hakkında ana fikiri oluşturmak açısından buna ihtiyaç duyacağız
    • Özellikle 7 Ocak tarihinden itibaren , daha heyecanlı güncellemeler görebiliriz. Henüz kesin olmamakla beraber ilk kar yağışını bu tarih aralığında bekliyorum şahsen :kar: