23-24-25 Ocak Beklenen Kar Yurda Geliyor❄️❄️☃️☃️

• Diyagramlar da bu görüntüler de 10 sene önce %30 gördüysek kar ihtimalini, 15 gün kala heyecan yaparken şimdi yazdığımız tarihler de %20-30 oran içerisinde kar beklenirken tereddüt ediyoruz.Bunun sebebi şu;

Dikkat ederseniz birkaç gündür modeller bi %40 kar gösterirken birden %15-5 derken ihtimal kayboluyor.Üzerimize gelen Yüksek basınç hakimiyeti bu sene malesef küresel ısınmanında etkisiyle atlantik üzerinde oluşan ab etkileri ve cezayir civarına sıkışan alçak basınç ile bize yöneliyor ve gelmesi muhtemel sistemler ardından yok oluyor.Belirttiğim tarihte 24-25 gibi güçlü bir salınım beklentim var bu şuan da yarı yarıya kafkaslarla eşit ancak ülkemize gelirse bu senenin iddaalı sistemi olacaktır, temennim ülkemiz adına hayırlı bir sistem olması artık yağış ve mümkünse Kar yağışı zaruri bir hal almıştır ilerisi için.

herkese iyi haftalar dilerim.

Gelirse sadece Karadeniz sahiline yarar hocam diğer yerler kuru soğuk olur

• Resmi Gönderi

23 den sonra o koridor açılır benden demesi:)

Hocam bu sefer gerçekten sürpriz var 🤭😃

• Resmi Gönderi

En son uzun attığım mesaj da ki açıklamayı okuyun 252 gfs ye bakın atlantik için.Bizim sorunumuz Türkiye ye kar yağmaması değil.Atlantik üzerinde sürekli depolanan ısınan sular yüzünden alçak alanlar.Dinamik alçak basınçları dünya küresinin basınç dizilimini tamamen etkiliyor ve haliyle modellerde ki sapma oranı %70 e kadar çıkabiliyor.220 saatte koparma beklediğim sinyali aldım yarın daha güzel olabilir

• Resmi Gönderi

En son uzun attığım mesaj da ki açıklamayı okuyun 252 gfs ye bakın atlantik için.Bizim sorunumuz Türkiye ye kar yağmaması değil.Atlantik üzerinde sürekli depolanan ısınan sular yüzünden alçak alanlar.Dinamik alçak basınçları dünya küresinin basınç dizilimini tamamen etkiliyor ve haliyle modellerde ki sapma oranı %70 e kadar çıkabiliyor.220 saatte koparma beklediğim sinyali aldım yarın daha güzel olabilir

acıklamalarınızı hem okuyor hem ısaret ettiginiz nokltaları arastırıyoruz hocam bundan supheniz olmasın. takipteyiz. keske vaktınız olsa daha fazla yazsanız bizlerde daha fazla faydalanabilsek sizden.

• Resmi Gönderi

Tekrardan merhaba,ecm 240 tamamlandı bekleme sebebimi anlamışsınızdır ecm devamında sistemi ülkemize yöneltecekti.Yani 23 sonras rota aslında Türkiye.Bunu konuyu açarken de belirttim güzel bir sistem yurda gelecek ancak gfs de her ne kadar sıcak çıktı sunsa da sıcak çıktı vermesinde ki sebep atlantik üzerinde alçak basınç hareketleri 24 saatte bir farklı rota izleyebiliyor. Gfs ye göre rota malesef alçağın avrupaya hareketi ile yurdumuzu dalga etkisi ile yüksek etkisinde bırakıp soğuk havanın tersine sıcak hava hakimiyeti öngörüyor. Gfs de şuan da 240 da gördüğüm kadarıyla panel den ulaşabilirsiniz sapma haritası en sıcak yani sapmanın oranının en yüksek olduğu bölge şuan bize iskandinavı yüksk etkisinde bıraktığı bölge. Sapma haritasına göre gfs değişecek ancak benim temennim ve beklentime uygun olanı ecmwf. o yüzden 240 ı bekleyip açıklamak istedim. Bugün itibari ile ülkemiz 23 ü ve sonrasında ki soğuk oluşumların gelmesi için son 240 saate girdik. Artık benim nezdim de her güncelleme önemli.

Herkese iyi günler dilerim.

• Burak hocam İnşallah dediğiniz gibi sistem güçlü bir şekilde gelir ve güzel vatanımın her karış toprağı beyaza bürünür.

• Resmi Gönderi

zaten uzun zamandir uzerinde ciddi ciddi durdunuz hocam. suanki sistemi bildiniz. sistem buyuk ihtimal bu sekilde gelecek. bozulursada bu tahmininizin dogrulugunu degistirmeyecek. cunku ilk yazdiginizdada surekli ifade ettiginizdede sartlar harfiyen olustu. benimde takibimde oldugu icin uzun suredir neyi kasdettiginizi dogru bir sekilde algiladim. TEBRiKLER...

• Hocam cidden tebrik ederim günler öncesinden bildiniz bize gelmeme ihtimali tabiki var ama öncelikle rota Türkiye gibi