- Resmi Gönderi
Esenlerde görsel olarak tadını çıkıyorum
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEsenlerde görsel olarak tadını çıkıyorum
Dunku analizimde ne dediysam hala ayni seyler gecerli. yuksekler ince gecici ortusunu aliyor alcaklarda ise ya havada kar ya da yagmur devam. bu saatlerden itibaren genel olarak yagislar zayifladigi icin yagis cinsi de yukseklerde sulu kara donmeye baslar. Geceden itibaren ise sicakliklar biraz daha uygun hale geliyor bu gece ile carsamba ogle saatleri arasi bu ULL destekli yagislarin gelip etkili olmasi lazim ki sartlar iyice bozulmadan sahiller dahil daha kaliteli bir kar yagisi izleyelim. Suan bu yagisi bazi modeller ogleden sonra bazilari ogleden once veriyor, ogleden sonra gerceklesirse merkezi istanbul icin iyi olmaz. Ayrica yarin Silivri Catalca yuksekleri yine 10 15cm kar yagisi alir gibi duruyor.
Halkalı' da etkili kar yağışı devam ediyor.❄️❄️❄️
Halkalı' da etkili kar yağışı devam ediyor.❄️❄️❄️
Görsel,video vsvs alalım ❄️❄️😊
Estimator o fotoğraf nereden ?güzel yağmış
Sultangazi mı?
Anadolu ya gelmiyor mu, yokmu bilgisi olan, akşama mı yoksa
Yağışlar devam edecek denildi,buna da bakiverin arkadaşlar hala yok,var yada yağar .... mı?
Muhtemelen son kar yağışını yasiyoruz
Bence değil, hala beklenen var Allah'ın izniyle oda gelir abim.
İstanbul konusuna Güzin abla köşesi gibi mesajlar yağmış,bitmedi baka baka 😁😁
İstanbul'da ortalama 4 derece birden düştü
Bu daha çok değişir
Anadolu ya gelmiyor mu, yokmu bilgisi olan, akşama mı yoksa
Izlanda bir göz ativer ustam müsaitsen,kalmasın
Evet abim üzerine bi tık daha ekleme yaptı sabah çekmiştim onu
Gece saatlerinde gelecek yağış belli değil
sadece yolda yürürken gırrç gırç ses gelmesini istiyordum çok mu şey istedim ya
ECMWF ogle guncellemesi ULL etkili yagis 10-11 civari basliyor.
Aladin modeli bugunku yagislar konusunda isabetliydi. yuksek cozunurlugu olan model yarin oldukca etkili yagislar ongormus.
Ancak Dewpoint sinirda oldugu icin model bu yagisi genel olarak sulukar olarak vermis.
Sari renk sulu kar, mavi renk yagmur yesil renk su orani yuksek kar beyaz renk ise saf kar'i temsil ediyor.
Ruzgar yonleri karayel yildiz kerte poyraz karisimi gibi duruyor. Karayel etmeninden etkilenmeyip dogrudan karadenizin ilimanlastirici poyrazini yiyen sariyer ve diger kuzey sahil kesimi yagisi cogunlukla KKY ve sulukar seklinde alacak gibi duruyor. Daha ic kesimler ve ozellikle sehrin batisi ise karasal sogugun etkisinde kalacagi ve yogun yagis sirasindaki dikey hiz kaynakli sicaklik dususu sayesinde 0-1 derece arasinda kalacaktir.
Sonuc olarak yarin sehir genelinde yogun sulu kar ve kar yagislari gorulecek. Aladin'in ogle guncellemesi sartlari oldukca iyilestirmis bu sebeple gorsel solen ve gecici beyaz ortu olasiligi cok yuksek su anda. Sahillerde bile catilar ve cimenler beyazlayabilir ilk etapta.
Aladin'in gosterdigi yagislar eger 0 derece altinda gerceklesseydi sehir trafigi tamamen felc olurdu. Ucundan kacirdik onu da. Cok degil 850 hpa sicakligi -8 civari kalmis olsaydi veya ruzgar yonu tamamen karayel olsaydi bu sartlar saglanabilirdi.