İstanbul Meteorolojik Hava Durumu

• GEFS fena bozmuş…

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Bu nasıl bir imtihandır Allahım. Sadece altı saatte %77 olan kar ihtimali %19'a nasıl gerileyebiliyor.

• gelecek kütleler sağlam görünüyor tutturmamız çok önemli sıcaklık da güzel durumda hadi bakalım bu saatten sonra radar takip

...

• 6 Ocak 2017 efsanesine 10 gün kala GFS diyagramı, sinerji olsun

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

‘’Pressure is a privilege’’

• Bide kutleler her zaman doğuluyor. Hiç batiladığını görmedim.

...

• Kafam karıştı iyice abi

Bu sistem özelinde karadenizdeki abyi takip etmemiz lazım hocam, rüzgar profilini değiştiriyor. Muhtemelen boğaz hattına yakın bir yerden karaya çıkacak AB’nin gözü, bu yüzden şehire yaklaştıkça kütleler önce batıya doğru genişleyecek diye biliyorum. Sonrasında yağışlar doğrulayarak az veya çok tüm İstanbul’un faydalanması bekliyordu modeller.
    Tabi bu süreçte AB sıcak çekirdekli olduğu için üst seviyedeki soğumayı törpüleyecek bu yüzden alçak kesimler yağışı büyük ihtimalle kky veya yağmur olarak alacaktır.
    Yaşayıp görmelik bir sistemin içerisindeyiz bana göre 🫡

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Demek istediğim yani yağış kütleleri hep istanbul üzerinden karadeniz veya doğuya gidiyor abi.Hic Bi zaman edirneye veya Balkanlara kaydığını görmedim.

• Demek istediğim yani yağış kütleleri hep istanbul üzerinden karadeniz veya doğuya gidiyor abi.Hic Bi zaman edirneye veya Balkanlara kaydığını görmedim.

genel olarak trakya yağış alan bir bölgede değil konumu dolayısıyla senelerdir 1 2 gün yağar sonra durur yani hiç görmedim 3 4 gün boyunca yağış aldıgını hocalarımız bu durumu daha detaylı açıklar elbet

...

• Demek istediğim yani yağış kütleleri hep istanbul üzerinden karadeniz veya doğuya gidiyor abi.Hic Bi zaman edirneye veya Balkanlara kaydığını görmedim.

Hocam tamamen sistemin geliş yönüyle alakalı. Rüzgar profili çoğu zaman dediğiniz bölge için uygun olmuyor DEK yağışlarında