İstanbul Meteorolojik Hava Durumu

• Ecmwf yi düzelttik derken gfs batırdı. Ull yi habire deniyor gfs. Öğlen guncellemesinde duzelir diye düşünüyorum. Tabi 500 sogugundaki çekirdeğin kuculmemesi lazim.

• Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Gfs sabah günceline tepkim.

• Resmi Gönderi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Yarın özellikle Avrupa yakasında kar süprizleri olacak,

Yarın akşam saatleri özellikle yüksek kesimler kar açılışını yapacak 🫡

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

İlk DEK oluşumları perşembe öğle saatleri

Cuma sabah saatleri sistemin yoğunlaşmaya başladığı anlar. Açılışı bir kaç mb derinliğine karadeniz alçağıyla yapıyoruz ECMWF’e göre

Sistem içerisinden rastgele bir zaman aralığı, telefonda olduğum için bütün saatleri ekleyemedim.
    Pazar günü sabah saatleri

Pazartesi günü boğaz hattına özel bir DEK bandıyla kapanış, ECMWF’ten

‘’Pressure is a privilege’’

• Gfs ortalamayla tutarlı bi senaryomu verdi bakamıyorum şuan

Ortalamada 500hpa kısmında haka oldukça karasızlık var Ecmwf’te de öyle ama artık bu modellere takılmayalım derim 🫡

• Ortalamada 500hpa kısmında haka oldukça karasızlık var Ecmwf’te de öyle ama artık bu modellere takılmayalım derim 🫡

Hocam bende çok takılmam zaten ama sabah total karı gördükten sonra gfs de bi şoka uğradım diyebilirim

• Sarıyer 😎

• Sarıyer 😎

Hocam benim sıcaklıklar neden yüksek ve bende neden yoğun kar yok:(

• Resmi Gönderi

Yarın öğle saatlerinde Bulgaristan üzerinden gelecek olan soğuk cephe, haritada görüldüğü üzere Marmara'nın büyük bölümünde öğleden sonra kar yağışına dönüşecek. Trakya'nın yüksek kesimleri bu yağışı tamamen kar olarak alabilir.

İstanbul'da akşamüzerinden itibaren, şehrin batısından başlayarak özellikle iş çıkışı saatlerinde kuvvetli kar ve karla karışık yağmur yağışları görülecek. Yüksek kesimlerde kar birikimi olası. Sıcaklıklar, sistemin ve yer soğuğunun da etkisiyle beklenenden biraz daha düşük seyredebilir.

İstanbul'da yaşayanlara, trafik çilesi çekmemek ve yollarda araçlarıyla kayıp kazaya sebebiyet vermemek adına işlerini biraz daha erken bitirmelerini öneriyorum. Sistem yarından itibaren giriş yapıyor, ben de böyle gün gün haritalı uyarılar paylaşacağım.

• Vortexi ilk Arpege verdi sabah güncellemesinde gördüm ve batı karadeniz kıyılarına verdi. Şimdi öğle güncellemesine baktım yine batı karadenize verdi.

GFS sanırım vorteks deniyor

❤💙 EN BÜYÜK TRABZONSPOR ❤💙

• Arkadaşlar benim tahminim

Istanbul olarak kar için kıyılar en iyi şartlar cuma cumartesi ve pazar bu 3 günde en fazla 5 ila 10 cm oda öğlen güneş ☀️ çıkmasıyla kar yerde birikim yapmaz

İç ve yüksek yerler 10 ila 15 cm fazlası olmaz sistemin kaymağını bir hat cizersek Bolu dan rizeye kadar olan bölgeler 50 cm ve üstü tarihi kar alacak

Istanbul için standart her kış gelen sistem...

Beklentinizi yüksek tutmayın az tutun ki fazlası olur ise mutlu olursunuz ...