İstanbul Meteorolojik Hava Durumu

• Arkadaşlar benim tahminim

Istanbul olarak kar için kıyılar en iyi şartlar cuma cumartesi ve pazar bu 3 günde en fazla 5 ila 10 cm oda öğlen güneş ☀️ çıkmasıyla kar yerde birikim yapmaz

İç ve yüksek yerler 10 ila 15 cm fazlası olmaz sistemin kaymağını bir hat cizersek Bolu dan rizeye kadar olan bölgeler 50 cm ve üstü tarihi kar alacak

Istanbul için standart her kış gelen sistem...

Beklentinizi yüksek tutmayın az tutun ki fazlası olur ise mutlu olursunuz ...

:)

• Resmi Gönderi

Arkadaşlar benim tahminim

Istanbul olarak kar için kıyılar en iyi şartlar cuma cumartesi ve pazar bu 3 günde en fazla 5 ila 10 cm oda öğlen güneş ☀️ çıkmasıyla kar yerde birikim yapmaz

İç ve yüksek yerler 10 ila 15 cm fazlası olmaz sistemin kaymağını bir hat cizersek Bolu dan rizeye kadar olan bölgeler 50 cm ve üstü tarihi kar alacak

Ahahah

• Arkadaşlar benim tahminim

Yine geldi... Twitter'da sürekli her postun altına negatif şekilde görüyorum bu adamı hala gitmedi şu forumdan

• Alıntı atıp cevap vererek kendisinin istediği şeyi yapıyorsunuz 🙃

Ecmwf çizgisini bozmadığı sürece güzel bir sistem alacağız çekirdek daha güçlü ecmde

‘’Pressure is a privilege’’

• Ortada giden biten mahvolan bir şey yok. Ama yarın sabah dahil önümüzdeki güncellemeler çok önemli

GEM senaryoları ikiye ayrılmış durumda, ortalama bizim için güzel duruyor. Şu diyagrama göre ortalamadan daha iyisini almamız muhtemel

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

GFS diyagramıda GEM’e benzer ancak 500hpa daha kötü, çekirdek güçsüz. GFS senaryoları özellikle bu sene fazlaca oynak olduğundan 2 güncelleme iyi gelse bu ortalamayı toparlarız diye düşünüyorum.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ECMWF yanılmıyorsam 2 gün öncede yazdığım gibi bizim için en potansiyelli diyagram kesinlikle. 50 senaryo ortalaması gözle görülür şekilde çekirdeğin daha güçlü olabileceğini gösteriyor. Tabi buradada bir ikiye ayrışma durumu var fakat GFS’den daha kararlı durumda

Artık takip etmemiz gereken nokta doğu batı vs.. değil.
    Çekirdeğin gücüne odaklanmalıyız yani üst seviyedeki ULL’nin kuzeyimizden koptuğu ana kadarki her güncelleme önemli

Yarın sabah veya öğlen sınırlı alan modellerine tam anlamıyla geçeriz diye düşünüyorum 🫡

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen wriscuttern (18 Şubat 2025 17:05).

• Resmi Gönderi

Yapmış bir tahmin neden herkes takılıyor,yok dememiş kendi düşüncesine göre de yağışları vermiş tahmini

Ben hoş olmayan birşey göremedim Odesay in yazısında

• Resmi Gönderi

-Tüm meteoroloji sitelerinde, sayfalardaki topluluklar insanlar kar ve kış sevdalısıdır buna biz yöneticilerde dahildir. Şimdi tutup kar sever birinin olduğu yere düşük miktarda sistemi kötüleme maksatlı yorum,tahmin,analiz yapınca o bölgede bulunan karseverler tarafından hiç hoş karşılanmıyor ve bu durum ikili tartışma moduna giriyor.

-Kar cm tahmini yaparak birbirinize laf atmayınız. Forumumuz da ücretli kar modelleri paylaşıyoruz. Diğer ücretsiz modellerde paylaşılıyor. Yok hani elinize ne geçiyor yok efendim birisi 20 cm diyor birisi 5 cm oldu birinin dediği tahmin tuttu. Size altın madalya mı takacaklar?

Sistem akıbeti az çok belli yağış tamamen şansa kalmış modeller 24 saate bile mutabıklıgı kesmiş durumda. Bu saaten sonra yaşayıp göreceğiz.

Bu sayfada ikili atışma kar tahmini görmek istemiyorum.

Bu konu ile ilgili tüm moderatör arkadaşları uyarmış olayım bu tür mesaj yorumları siliniz.

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Spin atan kısım biraz daha batılarsa vortex patlama ihtimali yüksek

:kralice::karyagisli::kar: 2022 EFSANESİ :kar::karyagisli::kralice:

• Bu akşam ECM’de benzer bir görüntü verirse ortalama bir sistemden öteye geçemez…

Biz de sessiz sedasız radar takip ederiz 1 belki 2 gün

• Sabahki ECMWF gibi gelir umarım sistem

Ukmo - icon - gfs berbat... icon eu berbat

Arpege ve ECM kaldı...

Sosyal medyadan TV kanallarına kadar her yerde sistem geldi 30-40 cm haberleri de dolaştı. Yani yazık ki ne yazık... şu sistem şuradan giderse infial olur. 2021 hayalkırıklığı ile ölçülemez şu. Herhalde son 20 yılın en büyük kaçan lokmalarından

• Katılıyorum, Sistem kuş oldu demek olmaz, sistem hala elimizde. Sadece ilk günlerdeki gibi bizi heyecanlandıran efsaneler arasına yazdıracağımız bir sistem olmayacak gibi görünüyor. Dün de yazmıştım 2019 şubat gibi örtü alırdak ne hoş

Bu akşam ECM’de benzer bir görüntü verirse ortalama bir sistemden öteye geçemez…

Biz de sessiz sedasız radar takip ederiz 1 belki 2 gün

🇹🇷