İstanbul Meteorolojik Hava Durumu

• Resmi Gönderi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    Bu kütleler gelene kadar avrupaya yağış tek tük

onlar 48 saatten bu yana oradan hic gitmedi zaten. istanbuldaki kutlelerin yansimasi olabilir. degilse orada olusuyordur. ben 2 gundur goruyorum onlari orada

• siklonik bir sistem icin 28 yeterli degilmidir

Bize yetmedi be abi

Şimdi bugün için başka yağış bekleniyor mu

Akşam ve gece özellikle sabaha karşı en etiki DEK’leri alacağız, geçmiş sayfalarda yazıldı oralarada bakın. Sabaha her ilçe beyaz örtüyle uyanacaktır bence 🫡

‘’Pressure is a privilege’’

• Bize yetmedi be abi

Akşam ve gece özellikle sabaha karşı en etiki DEK’leri alacağız, geçmiş sayfalarda yazıldı oralarada bakın. Sabaha her ilçe beyaz örtüyle uyanacaktır bence 🫡

Zaten şuanda beyaz örtü var bi 5-10 cm arası

• Zaten şuanda beyaz örtü var bi 5-10 cm arası

Göremeyen yerlerde var hocam sizin sorunuzla beraber orayıda cevaplamıi oldum. Boğaz hattı güzel gidiyor bu sistemde

• Buzlanmaya dikkat ⚠️

Deniz seviyesinde bile buzlanma başladı bu saatlerde.

Eren şu an düne benzer bir kütle vursa neler olur neler 🙂

• Resmi Gönderi

Hem cevap olsun hem tahmini öne alalım

Şimdi bugün için başka yağış bekleniyor mu

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Öncelikle, geçtiğimiz günlerde paylaştığımız tahminlerle ilgili özellikle sosyal medyada gelen tepkileri görüyorum.

Birincisi, yaptığım haritalı tahminlerde "şuraya şu kadar santim yağacak" gibi bir tabir kullanmadım.

İkincisi, kar kalınlığı tahminini sitemizde verdik ve YEREL OLARAK belirttiğimiz minimum değerleri şimdiden birçok bölge geçmiş durumda.

Üçüncüsü, bunu defalarca söylüyoruz ancak anlatmakta zorlanıyoruz: Bu bir cephesel (devamlı) kar yağışı sistemi değil. Deniz etkili kar (DEK) sağanakları şeklinde, Karadeniz üzerinden sürüklenen yağış bulutlarının YEREL OLARAK, yaz sağanakları gibi mahalleden mahalleye bile farklılık gösterecek şekilde yağması olayıdır.

Burada paylaştığımız haritalar, bu yağışların nerelerde ne kadar gerçekleşeceğini kabaca gösterse de, harita içinde "yer yer kuvvetli kar" yazan bir bölgede olmanız, şanssız olup yağış bulutlarının size denk gelmeyeceği anlamına da gelebilir.

Bu bilgilendirmeyi yaptığıma göre, şimdi tahmine geçelim:

Öğle saatlerine kadar, önceki gün tahminimde bahsettiğim gibi özellikle İstanbul üzerinde etkili olan kar yağışları mola verdi ve şu an itibarıyla yeniden etkili olmaya başladılar. Yağışlar kısa aralıklarla bu akşam ve Cumartesi günü devam edecek.

DİKKAT! Cumartesi sabah erken saatlerde sistemin en şiddetli kar yağışları görülecek ve buzlanma da geceden itibaren etkisini artıracak.

Cumartesi öğle saatlerine doğru yağışlar şiddetini bir nebze azaltarak kısa aralıklarla gün boyu yerel olarak devam edecek.

Don ve buzlanmaya karşı dikkatli olun ve Cumartesi sabah erken saatlerde beklenen yoğun kar yağışına karşı tedbirli davranın.

• Sistemi konumum adına kapattım. Hayatımda emek ederek zaman harcayıp takip ettiğim ve en fiyasko çıkan sistem.

Herkese iyi forumlar

Sistemin en etkili anlarına girmeye başladığımız şu saatlerde sistemi bitirmek biraz fazla olmuş hocam ama tabii ki sizin fikriniz.

Maalesef sistem son 96 saatteki gibi bile gelse daha etkili olacaktı ama bu dilimde dahada doğulayarak ortalama bir sisteme dönüştü İstanbul için.

Ek olarak DEK sistemleri 17-18 Şubat 2015 gibi olmadığı sürece, cephe sonrası gelmesi daha iyi. Başka bir deyişle pastanın üzerine çilek olmalı, aksi halde dramatik farklar oluşabiliyor konumlar arasında 🫡