İstanbul Meteorolojik Hava Durumu

• Resmi Gönderi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Gelen kütleler büyüye büyüye geliyor karaya girdikçe genişleyecek ve daha yavas hareket edecek 8 9 saattir oralarda dolanıyor kütle :coksoguk:

madem tahmin yaptin nedeninide yazalim.

1. kutleler neden ilk orada olusuyor ?
    ilk olarak yer seviyesi ve ruzgar younunden ele alalim

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

yer seviyesinde yesil ile mor ayrimini goruyormusun. dekli sistemde olsa yer seviyesinde ilk donma noktasini cizdim. onu cephe gibi dusun. deniz suyu havanin sicakligindan yuksek oldugu icin buharlasip yukselen nemli havanin in ilk cakistigi ilk donma noktasi orasi. o yuzden en tabanda 1mt reden itibaren bulutlar yukselip dekler orada olusmaya basliyor. istanbul icin. sadece oda degil asagida goreceksin 850 ve 500 dende hava akiminin yonu ile nemli hava gonderiyor karadaniz mor ve ve yesil alanlarin ayrildigi yerlerden.

ilk olarak yukari seviye alcagi olarak giren sistem zamanla istanbul ve marmaranin dogusu icin mezosiklonik bir tepki olustu.

MEZOSİKLON (MESOCYCLONE) [i] çekirdeklerin güneybatı taraflarında bulunan ve fırtına büyüklüğünde bir dönüşe sahip olan alan için kullanılan terim.

Mezosiklonik kar yağışı genellikle şu koşullarda meydana gelir:

• Şiddetli dikey rüzgar kaymaları: Yerden yükselen nemli hava, üst seviyelerde hızla soğur ve kar olarak geri döner.
    • Soğuk hava akımları: Özellikle kutupsal soğuk cephelerin hızla ilerlediği durumlarda görülür.
    • Deniz etkisi: Eğer mezosiklon, deniz veya göl etkisiyle birleşirse, kar yağışı daha yoğun hale gelir.

2. neden orada yer seviyesinden itibaren olusan istanbula ilerliyor,

bu 500hetopascal daki deki hava akiminin yonu

bu 850hektopascal daki akimin yonu

EnesT_ buradan aslinda istanbuldaki deklerin mekanizmasi ile karadenizdeki deklerin mekanimazsinin farkli oldugunuda gorebiliyoruz

iste iki gundur orada gordugumuz o olusumlar cekirdegin guney batisinda olusan mezosiklonik yapiya yakin bir dek olusumunun koken aldigi cephesel bir kivrilma noktasi. o cephe cizgisinde sagdan soldan gelen hava akimi birlesir guney yonde ab den kopar ve dek olarak senin gosterdigin oklarin yonunde asagiya iner.
    • WRF Model Harita: Günlük Yağış Haritası
    • wriscuttern in attigi model iste bu yukarida acikladigim veriler dogrultusunda olustu, oklara dikkat et tamamen cizdigim alanlar ile ortusuyor. tabi ben ona bakarak yazmadim ben hazirlamaya basladigimda daha o model yoktu
  • WRF Model Harita: Günlük Yağış Haritası

Bu çıktıya göre büyük kütlenin kaymağını kuş uçmaz kervan geçmez çatalcanın köyleri alacak gibi. Muhtemelen başakşehir beylikdüzü- silivri vs de nasiplenir ama geri kalan ilçelerde özellikle boğaz hattı ve anadolu yakasında EKSTREM bir yağış gözükmüyor (Umarım kütle biraz doğulayıp il genelini kapsayacak hale gelir). Yağacak olan 3-5 cm kar da yarın öğleden sonra gözlerimizin önünde şapır şapır erimeye başlayacak, sonra minik bir kütle, 15 dklık bir yağış, 3 saatlik güneşlenme ardından havada süzülen yerde tutmayan 3-5 kar tanesi ve kapanış... Ne bir beklentim kaldı ne bir hevesim a dostlar. Moral bozmak istemiyorum ancak beklentilerinizi minimize edin özellikle güney ilçelerde oturan kar delisi arkadaşlarım. Ne çıkarsa bahtımıza diyip sokak lambasını izleyelim. Varsın yağmayan kar utansın :)

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen adamdankar (22 Şubat 2025 00:27).

• Boğaz hattı olarak ilk kütlemiz şu sıralar giriş yapıyor. Ben de ıhlamurumla pc başında radar takibi yapıyorum Selam

‘’Pressure is a privilege’’

• Hadi bakalım yapın şovunuzu. Bu gece uyku haram...

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

• Kütle yaklaştıkça sıcaklık artmaya başladı

-1.2'den -0.6'ya

Yağış tipi çok ince taneli direkt tipiye dönen türden

• Resmi Gönderi

Uyumak hiç gelmedi içimden. Belkide yıllarca kar göremeyeceğiz kim bilir ?

cok gorursun kar daha. ama bu sistemi iyi analiz etmek gerekir. yapisi itibari ile kendine has bir cok nitelikleri var. suan 2 ayri sistem var. ve 3 e cikacak. sonrasi daha karisik sistem bir tur daha bile atabilir

• Şu an muazzam yağış var iyi ki uyumamışım

Whisper bakıyorum abi cevaplayabileceğim bir şeyse yardımcı olurum

(Abi bölgeyle ilgili çok bilgim yok yanlış bir şey söylemek istemiyorum)