İstanbul Meteorolojik Hava Durumu

• 15 temmuzun oralar çok güzeldi

evet dün bende gittim söylemistim ama orası esenlerin en yüksek kısmı orası her zaman güzel kar alıyor köşelerde rüzgarla birikmis yerlerde 15-20cm vardı dün

• Bu sistemden anlaşılan şey şudur istanbulun %25-30 unda falan fos gerisinde yağış yakalayan yerler iyi kar almıştır.

Dek sistemleri efsane siklondan iyi diyenler umarım bir gün siklonik sistem yaşarsınız.

İstanbul için en iyisi 2017 gibi cephe yağışı bence heryer aynı miktarda ve yoğun alıyor ki bunu çarşamba günüde gördük 2-3 saatte heryer bem beyaz 5-8cm birikim oldu ufak bir cephe olmasına rağmen vortex de güzel ama heryer aynı şekilde etkilenmiyor

• hem öyle hemde 850 de -13 -14 olsaydı o zaman dedikleri gibi gerçekleşirdi

500 hpa soğuğu-40 larda olsaydı sıcaklık sahil kesimlerde bile 0 in üstünü görmezdi.850 hpa -11 -12 değerleri yeterli.500 hpa iyi sayılmaz.

• Konumum için 2021 şubatın en sağlam örtü olduğu anından iyi değil ama yağış, radar takibi ve kar kalitesine vs.. baktığımızda kat kat daha iyi.

2019 şubata benzer bir sistem oldu

‘’Pressure is a privilege’’

• Bu sistemin en uzun buz sarkıtı

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Boğaza bakış

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Maslak - Levente bakış

Kardan eleman

‘’Pressure is a privilege’’

• Bu sistemden zerre istediğini almamış biri olarak mart ayından umut etme vakti geldi. Mart ayında 7 ila 14 arası sadece bir soğuk salınım şansı görüyorum kuvveti belli değil umarım martta şöyle siklonik cepheli bi yağış alırız

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

En ufak yağışta sıcaklık -'ye çekiyor ama yağışlarımız sürekli değil

Bu sistem kuvvetli cephe ile gelseydi fena olurdu

:kralice::karyagisli::kar: 2022 EFSANESİ :kar::karyagisli::kralice: