- Resmi Gönderi
Aralık ilk yarı iskandinav blokajı olabilir
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAralık ilk yarı iskandinav blokajı olabilir
400 hpa akdenizden taaaa italyalardan denizin uzerinden nem ile besliyor kutleleri
400 500 600 hatta 850 hpa nemli hava akimi cok guclu. ilerleyen saatlerde kutleler vurdugu yeri tipi gibi etkileyecek.
simdi ben bu sistemi 03:45 den bu yana takip ediyorum. suan bati karadenizdeki dekler istanbulda yagmur a sebep oldu cunku ust seviye yetmedi 850 dusuk geldi. sana yaklasan sistem yer seviyesinde karayel ile geldi marmara ic ege hattinda 15 derece karadeniz ic anadolu hattinda11-12 derece suan buludugu cizgide 9 derece dusuyor. cunku karayel alt seviyeyi cok soguttu ve soguk tasindi. ust seviyede 500 ve 400hpa da akdenizden nem besleniyor ve karayelden aldigi soguk deposunu yavas yavas yitirerek yavas yavas sana dogru tasiniyor. 850 ve daha alt seviyede cephe cizgisinde o siyah olan cizginin ust sevyesinde. nem artik yogusarak kutleler oluyor yagisa donuyor. simdi senin oraya ne zaman gelecek benim tahminim 9-7 derece yer seviyesinde dusurecek. dev pointi falan sabah 10 a gore hesaplamak lazim. kar olarak dusebilir. gectigi yerlerdeki karakteristigi oyleydi.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
bu sabah 4 civari ustteki buraya birakalim dursun ileride lazim olur
son durum
bunu 19-20 si gece yazmisim 1 hafta oncesindende yazmaya baslamistim gfs uzerinden.
sistemin kazanani gfs oldu arkdaslar buraya bir not duselim...! gfs tam 12 den vurdu.
Aralık ayının ilk yarısı kayıp gibi. Son bölümü için sinyaller var.
Klavyemde mi bir sıkıntı oldu anlayamadım. Üstteki mesajı yazarken kelimeler anlamsızca birbirime girip durdu tekrarlamak zorunda kaldım
Klavyemde mi bir sıkıntı oldu anlayamadım. Üstteki mesajı yazarken kelimeler anlamsızca birbirime girip durdu tekrarlamak zorunda kaldım
Sıkıntı yok abim, geriye almayacaksan çöpe attığın mesajları siler kaldırırım/z
Sıkıntı yok abim, geriye almayacaksan çöpe attığın mesajları siler kaldırırım/z
Tamam abim mesajı verileri yukarıya paylaştım zaten çöp kutusundan silebilirsin teşekkür ederim
Ao nao endeksi 1 aralıktan itibaren nötr değil hızlıca pozitife yönelebilir
Ao nao endeksi 1 aralıktan itibaren nötr değil hızlıca pozitife yönelebilir
Yani bu bizim.icin iyi mi olur hocam kötümü
Yani bu bizim.icin iyi mi olur hocam kötümü
Kötü durgun havalar demek
Kötü durgun havalar demek
Ah be hocam umarım düzelir ne diyelim allah biliyor isteğimizi
500 hpa
850 hpa
radar
karadeniz kiyilar yagmur. mus tarafi kismen yagmur kky 850 o izotermi sinirda oldugu icin.
karadenizde duzce tarfi dekler devam lakin 500 de -22 oldugu icin guclu dekler uretemiyor. hafif karli .boluda kar devam. tokat erzincan erzurum elazig malatya sivar kar devam.