Ao ve nao Harika geldi
var mıdır hocam veriler
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAo ve nao Harika geldi
var mıdır hocam veriler
Güncel
Güncel AO Ve NAO
İndeksler güzel
Sistem istiyorsak böyle zonal rüzgarlar lazım
Öyle 25 e inip 2 gün sonra 40 a çıkıyorsa sistem değil sistemcik gelmez buda modellerin oynadığı bir oyun olur
Öyle 25 e inip 2 gün sonra 40 a çıkıyorsa sistem değil sistemcik gelmez buda modellerin oynadığı bir oyun olur
2012 efsanesi 14-19 Ocak 2012 ve 28 Şubat 3 mart 2012 sistemleri çok akılda kalıcıydı
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sizi anlamakta güçlük çekiyorum,soğuk sistem almanın tek faktörü zonal rüzgarlar mı? Peki ya atmosferin diğer faktörleri ?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sen Sibirya sistemlerinden bahsediyorsun zonal rüzgarlar 25-50 arasında kaldığı müddetçe sistem gelir ha Sibirya gelmez ama sistemcik bile gelmez biraz abartı olmuş . Hadi zonal rüzgarlar çıkıyor ama ao -2 bin de altına iniyor yani sadece ona bakarak yorum mu yapılır. Bence sen gelmemesini düşündüğün ve kendini inandirdigin için sadece ona bakiyorsun
Sen Sibirya sistemlerinden bahsediyorsun zonal rüzgarlar 25-50 arasında kaldığı müddetçe sistem gelir ha Sibirya gelmez ama sistemcik bile gelmez biraz abartı olmuş . Hadi zonal rüzgarlar çıkıyor ama ao -2 bin de altına iniyor yani sadece ona bakarak yorum mu yapılır. Bence sen gelmemesini düşündüğün ve kendini inandirdigin için sadece ona bakiyorsun
Bence kolay olan bu. Zira olumsuz bir tahmin yaptığınızda doğru veya yanlış. Hatta sallasanız bile yüksek çıkma ihtimali bir hayli fazla. Yani ben Mart ayında bir sistem beklemiyorum deyip buna uyduğunu düşündüğüm bir veriyi alıp gerekçe bu desem tutma ihtimali fazla. Ama bunun adı tahmincilik değil.
Sizi anlamakta güçlük çekiyorum,soğuk sistem almanın tek faktörü zonal rüzgarlar mı? Peki ya atmosferin diğer faktörleri ?
Bakılacak ilk yerlerden biri bu
ENS ECMWF
GFS
KANADALI 😂