Veri Paylaşımı, Değerlendirme, Analizler

• 2021 şubat sistemi örneği ao -4 e dayanmış nao -2 de sancılı bir takip süreciydi dün gibi hatırlıyorum. Bu yüzden şu an takip edilen sistemin ihtimali yarı yarıya olduğu için ve garanti olmadığı için takibe değeceğini 3-4 gün önce ki gibi düşünmüyorum.

archives-2021-2-15-18-0.png?

Hocam yani.düşüncrniz açıkça nedir 18indeki salınım için modeller bugunku gibi mi olur yoksa dünkü verilen soğuk içinmi

• 2021 şubat sistemi örneği ao -4 e dayanmış nao -2 de sancılı bir takip süreciydi dün gibi hatırlıyorum. Bu yüzden şu an takip edilen sistemin ihtimali yarı yarıya olduğu için ve garanti olmadığı için takibe değeceğini 3-4 gün önce ki gibi düşünmüyorum.

archives-2021-2-15-18-0.png?

Hatırlıyorum soğuklar bundan bile daha ciddiydi ve yine soğuklar pv ye geri dönüyordu. Orda Azor da devredeydi ama yetmedi soğuğun asıl çekirdeği ab ile sürüklenip gitti bize de -8 ler kaldı. Ha yarı yarıya ihtimal gayet iyi bence. Tabi sen daha garanticisin. Ao -5 lerde Avrupa'ya gitmesi diyorsun da avrupayla alakası yok sistemin. Azorun altı oyulsa oraya kaçsa tamam. İzlanda basıyor Azor yıkılıyor soğuklar inmiyor.Endeksle de hiçbir alakasını görmüyorum. O İzlanda baskısı ne nao -1 0 arasındayken ve ao -5 olabilir soğuklar iniyor o tarihlerde sonra birden fırlıyor ao. Sadece nötr olması gerekmiyor ki ao nun. Birden yükseliş veya düşüşlerde sistem alma ihtimalimiz yüksektir ve ortam da gayet uygundu. Bazen olmayınca olmuyor bişey diyemeyiz. Bilmiyorum belki yanlış yorumluyorumdur.

• Resmi Gönderi

Hatırlıyorum soğuklar bundan bile daha ciddiydi ve yine soğuklar pv ye geri dönüyordu. Orda Azor da devredeydi ama yetmedi soğuğun asıl çekirdeği ab ile sürüklenip gitti bize de -8 ler kaldı. Ha yarı yarıya ihtimal gayet iyi bence. Tabi sen daha garanticisin. Ao -5 lerde Avrupa'ya gitmesi diyorsun da avrupayla alakası yok sistemin. Azorun altı oyulsa oraya kaçsa tamam. İzlanda basıyor Azor yıkılıyor soğuklar inmiyor.Endeksle de hiçbir alakasını görmüyorum. O İzlanda baskısı ne nao -1 0 arasındayken ve ao -5 olabilir soğuklar iniyor o tarihlerde sonra birden fırlıyor ao. Sadece nötr olması gerekmiyor ki ao nun. Birden yükseliş veya düşüşlerde sistem alma ihtimalimiz yüksektir ve ortam da gayet uygundu. Bazen olmayınca olmuyor bişey diyemeyiz. Bilmiyorum belki yanlış yorumluyorumdur.

Ao -5 demek grönland da 1030-1040-1050 mb lar cirit atması demek ki buda soğukların daha çok rusya tarafına kayması veya amerika ya kayması demek nao yu 0 da değil de +1 ve üzerinde yakalasak saçma sapan ab ler le uğraşmak yerine cm tahmini yapıyorduk şu anda.Yani ao ve nao birbiriyle uyumlu olmalı şimdi ao -2 ve -1 yükselirsen naoda bir tık yükselmeli veya sabit kalmalı düşerse şubat sonuda kapanır.Avruapaya sistem gidiyor demedim bu arada avrupayla birleşmesi muhtemel dedim iyi geceler abim Selam

ECM1-192.GIF?11-0
    ECM1-216.GIF?11-0
    ECM1-240.GIF?11-0
  • Ao -5 demek grönland da 1030-1040-1050 mb lar cirit atması demek ki buda soğukların daha çok rusya tarafına kayması veya amerika ya kayması demek nao yu 0 da değil de +1 ve üzerinde yakalasak saçma sapan ab ler le uğraşmak yerine cm tahmini yapıyorduk şu anda.Yani ao ve nao birbiriyle uyumlu olmalı şimdi ao -2 ve -1 yükselirsen naoda bir tık yükselmeli veya sabit kalmalı düşerse şubat sonuda kapanır.Avruapaya sistem gidiyor demedim bu arada avrupayla birleşmesi muhtemel dedim iyi geceler abim Selam

ECM1-192.GIF?11-0
    ECM1-216.GIF?11-0
    ECM1-240.GIF?11-0

Grönland yukseginden sonra ao yükselirken İskandinava dönüşüp indirirdi dedim olmadı. O da olmasa bile soğuk direkt inse yine gelirdi sistem ama bir ab çıkıveriyor döndürüp duruyor soğukları. Bu sırada ABD ye inen soğuklar izlandayi şişiriyor. İki top arasında kalan Azor yıkılıyor ve toplar birleşiyor. Bana pozitif nao görüntüsü verdi o yüzden.izlanda şişik Azor da yatmış. Ha soğuk dönüp durmasa inerken bir ab patlatıp bize yaklaşsa izlandayla da alakamız kalmiyacak ama yok illa dönüp duracak. 2021 de de oldu bir ab çıktı aldı soğuğu götürdü. Son yıllarda böyle direkt inen bir sistem hatırlamıyorum. Hep ull sistemleri bıktık valla. Neyse eren senle tartışmak için yazmıyorum ha yanlış anlama canım. Anlamsız geliyor sadece. İyi geceler sana da ♥️

• Güncel AO ve NAO

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Bence veriler çok güzel gelmiş şunuda atalım buda güncel