- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sabah epssi çok güzel çıkmış önceki güncelemelere nazaran birazdan paylaşacağım.
Sabah epssini 28 şubattan itibaren paylaşıyorum
vade uzadığı için ve aynı görüntü tekrar ettiği için atlamalı devam ediyorum.
görüldüğü üzere kuzeydoğumuzdan ülkemize yönelik bir soğuk akışı mevcut orta iç ve doğu bölgeler batı bölgelere nazaran biraz daha şanslı duruyor şimdilik bu görüntüler değişime açıktır. Polar vortexin güçlenmesi endekslerin pozitife meyletmesine sebep oldu endekslere baktığımızda da bu durum görülüyor ancak mart başı nötre doğru bir kırılma var bu tarz ufak kırılmaları takip edeceğiz akşam epssine bakalım bir de. Epsnin de tutarlılığı bu seneki sswlerden ötürü azaldı bunu da belirtmek gerekir.
EPS Control Akşam
CAN kontrol kontrolden çıkmış kardeşim. :D
Meraklısına bu konudan model paylaşımı yaparken uzman görevli dostlarımız yazabilir konu karışıklığı oluyor diyenler varsa
Şubat ayının ilk verileri bizim coğrafyanın soğuk tarafta olduğunu söylüyor
Kanada modeli
Bu hafta etkilemesi beklenen soğuk atak doğu karadeniz yaylaları ve doğu anadoluda kar yağışı olarak gözlemlenebilir onun haricinde bütün kuzey kıyılar kuvvetli sağanak yağış alabilir sezonun en etkili soğuk atağı giriş yapmış bulunmakta.
//İlk 3 resim ocak 2.yarısı için bize olumlu sinyaller veren kutup girdabının darbe aldığı resimdir .
//4.resimde ki siyah çizgileri kendim çizdim daha anlaşılabilir olması için 23-30 ocak döneminde 40m/s den 30 m/s ye düşen zonal rüzgarlar mevcut.
//1-13 şubat arasında ki değerler 30m/s den 22.5m/s ye düşmekte bu bizim için çok iyi değerler.
*Kısacası yorumlayacak olursak ocak son hafta karadeniz ağırlıklı bir sistem şubat ilk yarı ise marmara-karadeniz ağırlıklı bir sistem beklemek uygun olur stratosfer verileri çok değişken olmaz ancak bunun dışında ki değişken verileri göz ardı etmemek lazım.
4 Modelin aralık ayı 2m anomalisi değerler korkunç.
Ülkemiz genelinde Sıcak Havalar etkili oluyor. Sıcak havanın genel olarak 15 ağustos tarihinde de etkili olacak gözüküyor.Uyarı :Tahmin kesin değildir.
Herkese Merhaba 6 - 8 Eylül Tarihleri Arasında Ülkemizde Serin Hava etkili olabilir. Ecmwf ve Gem Hava Modellerin de Etkili Serin Hava Gözükürken , Gfs Hava Modelinde İse Şuanlık Etkili Bir Serin Hava Bu Tarihlerde Gözükmüyor. Uyarı :Tahmin kesin değildir. Şehirler arası sıcaklık farkı olabilir. Tahminde değişiklik olabilir.
Gem 240h. 2m.
ECMWF 240h 850 hpa.
Gfs çok değişken bu ara bir Afrika veriyor birde Balkan.