Son 2 günün toplam yağışları
Marmara Bölgesi Yorum Konusu
-
-
- Resmi Gönderi
-
Diyagramda sıcak senaryolar daha fazla(şimdilik)
-
Bölgemiz yarından itibaren
yağışlı bir döneme girecek
1 hafta boyunca sürekli yağış olacak
çarşamba akşamı hava soğuyor ,
perşembe gece Marmara'nın yüksekleri kar görebilir bu tahmin değişkenlik gösterebilir yalnız.
pazartesi daha soğuk bir sistem bekliyorum zaman yaklaştıkça durumu bildiririm.
Ecmf 10 günlük toplam yağış
Gfs toplam yağış 10 günlük
Gfs toplam yağış 15 günlük
-
Hocam sahillerde bir sürpriz olur mu? Sıcaklık sahiller için yeterli değil gibi.
-
Hocam sahillerde bir sürpriz olur mu? Sıcaklık sahiller için yeterli değil gibi.
Mart 1 için mümkün olabilir ama bunu söylemek için 3 gün öncesini beklemek gerekir
-
- Resmi Gönderi
Ülkemiz yarın öğleden sonra uzun süreçli bir soğuk hava dalgasına maruz kalacak rakımı yüksek bölgeler çok yoğun kar yağışı rakımı düşük iller de ise kuvvetli yağmur görülecek bu patern yaklaşık 7-10 gün sürecek bütün iller etkilenecek.
-
Pazar günü saatler ilerledikçe havanın seyri değişiyor. Akşam saatlerinde Trakya ve Güney Marmara’da yağış etkili.
Yeni haftada sıcaklıklar kış değerine dönüyor, Çarşamba günü sıcaklıklar hissedilir şekilde düşecek İstanbul'un yükseklerinde kar görülecek, iç Anadolu’nun Doğusu ve Doğu Anadolu hattında etkili kar var.
-
Kıyılara kar yok galiba.Son kez havada görsek yeterdi ama kar göremeden kış bitecek gibi.
-
- Resmi Gönderi
Kıyılara kar yok galiba.Son kez havada görsek yeterdi ama kar göremeden kış bitecek gibi.
Görürsünüz inşaallah.. Soğuk hava ile bir sürpriz olabilir,neden olmasın..Hala Mart ayı duruyor..
-
İstanbul'da bu gece kuzey ilçelerden başlamak üzere perşembe sabahı, Avrupa yakasının bir kısmı,boğaz hattı ve özellikle Anadolu yakası daha şanslı olmak üzere kar yağışı var. Etkili bir yağış değil, ancak yükseklerde görselik bir örtü yapabilir Sonrasında yağış kesiliyor.
-
- Resmi Gönderi
Sabah aksiyon vardı Gebze de..
Kky ve sonradan tutmayan kar yağışı oldu.Simdi de graupel yağıyor patır kütür.
Hava soğuk sıcaklık 4 hissedilen 0.
Düşüş sürer böyle giderse.
-
İlk defa bir sistemi gebzede geçircem, yerlisinden bilgi alabilir miyim bu tarz sistemlerde ne kadar şanslı ?
-
- Resmi Gönderi
İlk defa bir sistemi gebzede geçircem, yerlisinden bilgi alabilir miyim bu tarz sistemlerde ne kadar şanslı ?
Ocak sisteminde sırf kar göreyim diye sabahın köründe bostancı dan marmarayla gebzeye kadar gitmiştim
-
SİBİRYA TRENİ KALKIYOOOR
Artık cm olayları na geçebiliriz Yaklaşık cm vermek gerkirsede, İstanbul kıyılar için en az 15 iç ve kuzey kesimleri için 35 cm civarı öngörüyor model ama ben deklerin süresiniin uzayacağını ,tam bir vortex olmasada ki bu ancak 1 gün öncesinden netleşir en kötü ihtimalle vortex etkili kar yağışı olacağını tahmin ediyorum,
Buda 20-60cm arasında örtü oluşturabilir.Marmara bölgesinin doğusunda kar miktarı daha cok olacaktır şuan gözüken sistemin merkezi bura
-