- Resmi Gönderi
Ankık güzel sağanak yağış var Hatay'da
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAnkık güzel sağanak yağış var Hatay'da
GFS öğlen güncellemesi 50 mm ye yakın yağış vermiş. Bir sistem beklentisi var. Ne denli güçlü olur bilemiyoruz şu an. Takip edelim bakalım. İç kesimlere kar ihtimali de mevcut. Takipteyim....
SON DAKİKA
KAŞ AÇIKLARINDA 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
Neyse ki kıyıya uzak bir noktada meydana gelmiş...
SON DAKİKA
KAŞ AÇIKLARINDA 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİevde
evde oturuyodum o esnada salonda masada. Masa zangır zangır sallandı. Hayatımda ilk sefer böyle bişey gördüm. Bulunduğum yerdeki etkisi rahat 5.5 in üzerindeydi. Birkaç gün öncede giritte 6 küsür büyüklüğünde olmuştu. Bu aralar sallanıyoruz yani. Allah üstümüzden uzak eylesin.
evde oturuyodum o esnada salonda masada. Masa zangır zangır sallandı. Hayatımda ilk sefer böyle bişey gördüm. Bulunduğum yerdeki etkisi rahat 5.5 in üzerindeydi. Birkaç gün öncede giritte 6 küsür büyüklüğünde olmuştu. Bu aralar sallanıyoruz yani. Allah üstümüzden uzak eylesin.
Amin. Allah başımıza getirmesin inşallah. Depreme hiç hazırlıklı değiliz ülke olarak.
Antalya’ya yağmur yolluyor musun yakın zamanda? Sahutt
Antalya’ya yağmur yolluyor musun yakın zamanda? Sahutt
Hocam ay sonu bir hareketlilik var. Yağış yapabilecek mi kesin bir görüntü yok şu an için. Ama evet yağış olasılığı var. Ekimi de yağışlı kapatabiliriz. Bakalım hafta sonu daha kesin bir dille konuşabiliriz.
Hatay Belen tarafinda yagis basladi bakalim merkeze yagacakmi? İnsallah diyelim
Hatay Belen tarafinda yagis basladi bakalim merkeze yagacakmi? İnsallah diyelim
HAYDİ BİSMİLLAH
Bugün sabah Hatay merkezde sıcaklıklar 8 derecenin altına kadar düştü. İç kesimlerde çoğu yerde 0 dereceye yakın sıcaklıklar ölçüldü. Sabah gerçekten üşüdüm. Hissetmeye başlıyoruz sonbaharı. Arsuz,Samandağ, Alanya, Mersin gibi kıyı şeritlerde ise en düşük sıcaklık dahi 16 20 derece arasındaydı...
Sabahları serin, öğlen ise ılık ve yağışsız havalara bir süre daha devam edeceğiz... Önümüzdeki uzunca bir süre bölgede yağış yok. Sıcaklıklar çok stabil değerlerde.. Geceleri serin, iç kesimler soğuk günler yaşamya devam edecek...
Ya bugün ya da yarın akşam Ekim ayının kalanı ve Kasım ayı ile ilgili genel değerlendirme yapacağım... Takipte kalın... Güzel bir hafta sonu dilliyorum
Arkadaşlar selamlar herkese. Ekim ayı, yağışsız bir ekim ayı geride kalıyor bölgemiz adına. Sıcaklık olarak normallerin çok üstünde değiliz. Adana dolayları hala 27 28 derecelerde .Lakin bölge geneli durumlar kötü değil sıcaklık bakımından. Fakat yağış bakımından maalesef kötü bir ay geçirdik. Belirttiğimiz ufak tefek, tek tük yağışlar hariç önemli bir sistem bile olmadı maalesef...
Ekim ayının kalanında da maalesef bu döngü sürecek. Hatta halk arasında 'Pastırma Yazı' olarak bilinen ve gece gündüz sıcaklık farklarının çok olduğu, gündüzlerin ise ılık ve yağışsız, gecelerin ise serin geçeceği günler yaşanabilir önümüzdeki günlerde. Pastırma yazı 6 ila 15 gün arasında etkili olabiliyor. Şu an için görünen de Kasım ayının en kötü ihtimalle 10 una kadar bir Pastırma Yazı yaşayacağımız... O zamana kadar maalesef bölge genelinde sıcaklıklar dahi neredeyse oynamayacak.
Sonrasında;
Kasım ayının 2. yarısına doğru ülkemiz coğrafyasına sert bir sistem inebilir. Bu sistemin rotası ülkemiz mi olur? İtalya mı olur henüz net değil... Fakat beklediğim bu sistem kış için bir prova niteliğinde olabilir. Bölgenin iç ve yüksek kesimleri ilk kar yağışlarını görebilir. Mevsimlik tahminimde belirttiğim gibi. Şu anlık net değil sistem. Fakat böyle bir sistem olabileceğinin sinyallerini modeller güçlü bir biçimde veriyor. Takipteyim bakalım. Durumlar şimdilik böyle, Kasım ayı için de bir öngörü sunmuş oldum sizlere... Bakıp görelim. Hayırlı akşamlar diliyorum. Sağlıkla kalın
Arkadaşlar selamlar herkese. Ekim ayı, yağışsız bir ekim ayı geride kalıyor bölgemiz adına. Sıcaklık olarak normallerin çok üstünde değiliz. Adana dolayları hala 27 28 derecelerde .Lakin bölge geneli durumlar kötü değil sıcaklık bakımından. Fakat yağış bakımından maalesef kötü bir ay geçirdik. Belirttiğimiz ufak tefek, tek tük yağışlar hariç önemli bir sistem bile olmadı maalesef...
Ekim ayının kalanında da maalesef bu döngü sürecek. Hatta halk arasında 'Pastırma Yazı' olarak bilinen ve gece gündüz sıcaklık farklarının çok olduğu, gündüzlerin ise ılık ve yağışsız, gecelerin ise serin geçeceği günler yaşanabilir önümüzdeki günlerde. Pastırma yazı 6 ila 15 gün arasında etkili olabiliyor. Şu an için görünen de Kasım ayının en kötü ihtimalle 10 una kadar bir Pastırma Yazı yaşayacağımız... O zamana kadar maalesef bölge genelinde sıcaklıklar dahi neredeyse oynamayacak.
Sonrasında;
Kasım ayının 2. yarısına doğru ülkemiz coğrafyasına sert bir sistem inebilir. Bu sistemin rotası ülkemiz mi olur? İtalya mı olur henüz net değil... Fakat beklediğim bu sistem kış için bir prova niteliğinde olabilir. Bölgenin iç ve yüksek kesimleri ilk kar yağışlarını görebilir. Mevsimlik tahminimde belirttiğim gibi. Şu anlık net değil sistem. Fakat böyle bir sistem olabileceğinin sinyallerini modeller güçlü bir biçimde veriyor. Takipteyim bakalım. Durumlar şimdilik böyle, Kasım ayı için de bir öngörü sunmuş oldum sizlere... Bakıp görelim. Hayırlı akşamlar diliyorum. Sağlıkla kalın
eline saglik.
eline saglik.
Teşekkür ettim