Akdeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Güzel başladık güne.Dört bir yan kümülüs.Öğleden sonra güzel aksiyonlar olabilir.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Güzel aksiyonlar oldu bugün. Hava öğleden itibaren birkaç saat siyahımsı bir halde ve bölge bölge yağmurluydu. Her ne kadar bulunduğum yerde sadece bikaç kg yağış olsada yakın bazı yerlerde su baskını yapan yağışlarda oldu.

• Resmi Gönderi

Arkadaşlar selamlar. Yaza yavaş yavaş veda ederken kısa, orta ve uzun vadeye bir perde açalım bakalım.

Öncelikle 1 haftadır sıcak ve bunaltıcı havalar etkisini iyice hissettiriyor bölgemizde. Dün ve bugün sabah saatlerinde hava serindi ama. Birkaç gün daha (yaklaşık 2 3 gün) sıcak ve 33 34 35 derecelerde sıcaklıklar bölgemizin çeşitli yerlerinde ölçülebilir. Fakat sonrasında

Yavaştan yavaştan serinleme başlıyor diyebilirim. Özellikle Eylül ayının 13 14 ü gibi beklediğim sistem yavaş yavaş belli olmaya başlıyor modellerde. Sistem dediğim bazı yerlerde 8 10 derecelere kadar soğumadan bahsediyorum. Az değerler değil. Ayrıca ilk yağışlara da o sistemle birlikte kavuşabilir bölge geneli ... Ayın 13 ünden itibaren bölgede birçok yer artık 30 derecenin altına inecek. Beklediğim çok sert bir sıcak dalga yok açıkçası. Tekrar 35 derecelere çıkacağımızı düşünmüyorum. Bazı dalgalarda belki 30 derecenin çok az üzerine tekrar çıkabiliriz. Ama uzun süreli değil. Kısacası kendi adıma yaz mevsimini Eylülün 14 ünden itibaren noktalıyorum.

Peki uzun vade?

Uzun vadeye göz attığımızda sıcaklıkların bölgemizin neredeyse tamamında normaller civarında olduğunu görüyoruz. Elbette bu demek değil ki hiç soğuk veya hiç sıcak dalga olmayacak. Dalgalı bir Ekim ayı beklentim var. Özellikle ilk yarısında sıcak dalga alabiliriz. Ama 2 yarısında sert soğuklara maruz kalabiliriz. Dipnot olarak geçeyim.

Yağış durumu ise genelde kurak bir beklenti söz konusu özellikle Batı Akdeniz'de...

Fakat benim beklentim biraz daha normallere yakın yağış. Ayın ilk yarısı için bu çıktıyı desteklerim. Fakat ayın 2 yarısında alabileceğimiz sistemlerle yağışı normallere hatta bir tık üstüne çekme durumumuz var. Belirtmekte fayda var. Durumlar şimdilik böyle. Daha uzun vadenin tahmini şu an için sağlıklı ve tutarlı bir tahmin olmaz. Şimdilik bir virgül koyalım buraya. Yakın zamanda yeni gelişmelerle görüşünceye dek kendinize çok iyi bakın. 🙂

• Resmi Gönderi

Eren bu bölgenin komple mn altına sevinmeye hakkı var. Uzun süredir 34 derece üzeri gidiyoruz. Bölgenin çoğuna neredeyse 3 aydır yağış düşmüyor. Dolayısıyla serinleme de olmuyor. Bence sıcaklık düşük seyrederse en azından hemşehrilerimin sevinmeye hakkı var.

• Resmi Gönderi

GEM VE ECMWF ortak çıktı vermiş diyebiliriz. Azor çok güçlü. Devamında güzel bir sistem inişi izleyebiliriz belirttiğim tarihlerde . Takip edelim bakalım

• Resmi Gönderi

Neredeyse 1 aydır yağış almayan akdeniz 14 ünden itbaren hareketleniyor

• Hayatta en hoşlandığım şeylerden birisi,geçip giden cephenin hemen ardından ufuklarda yeni bi sistemin belirmesi.🙂