- Resmi Gönderi
Şöyle bir sistemden kırıntı alacak olmak hiç inandırıcı gelmiyor hiç.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ben halen şoktayım
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturŞöyle bir sistemden kırıntı alacak olmak hiç inandırıcı gelmiyor hiç.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ben halen şoktayım
Ben halen şoktayım
Sinan hocam açıklama bekliyoruz sistemle alakalı lütfen
Whisper ufak bi şaka yapalım dedik abim keşke değiştirmeseydin
Can suyu olur bu şekil gelse
Önümüzde serin ve yağışsız bir süreç var. Daha önümüzde koskoca Ocak ve Şubat var. E geçen sene Mart ayında Hatay, Mersin gibi şehirler son yıllardaki en yoğun kar yağışını aldı. Potansiyeli biliyoruz. Kışı bitirip kararlar bağlamak için fazla erken.... Bir haftalık yağışsız bir süreçten sonra bölgeye yağış geliyor tekrar. Yüksekler tekrar kar yağışına kavuşur. Detaylar kısa zamanda gelir 😊
takip edilmeli.
skala yetmemiş 3 saatte 100+kg dan fazla yağış vermiş.
skala yetmemiş 3 saatte 100+kg dan fazla yağış vermiş.
Keske saatte 1000 kg verse istanbul ankara izmire
Bu kış maalesef çok kötü gidiyor.
Bütün bölgeler için aynı durum geçerli, düzelir inşallah.
Maalesef bölgemiz dahil tüm bölgelerde kurak ve ılık bir kış geçiyor şu ana kadar. Bakalım önümüzdeki süreç barajları toparlayabilecek mi.. Kuraklık bu yaz ciddi sorunlara yol açmaz umarım. Kışın 2.yarısı çok önemli
Maalesef bölgemiz dahil tüm bölgelerde kurak ve ılık bir kış geçiyor şu ana kadar. Bakalım önümüzdeki süreç barajları toparlayabilecek mi.. Kuraklık bu yaz ciddi sorunlara yol açmaz umarım. Kışın 2.yarısı çok önemli
Bahar ayı çok bereketli olabilir
Bahar ayı çok bereketli olabilir
Bahar deme aklıma yaz düşer Sinan.
Sırasıyla olsun, kış kışlıgını yapsın..Bahara Allah Kerim
Ama rakımı epey düşürebilecek bir sistem. Tarih Ocağın 7, 8, 10 u. O sistemde Kahramanmaraş, Tufanbeyli, Pozantı, Toros ve Amanoslar ile birlikte bölgenin yüksek kesimlerinde ciddi kar yağışları gözlemleyebiliriz..
Yaklaşık 15 gün önce yaptığım tahminde de belirttiğim gibi yağışlı bir periyodun içerisine girdik. Bölgenin doğusu için konuşuyorum özellikle. Bu gece ve yarın sabah çok güçlü olmasa da bir miktar yağış alıyoruz. Yükseklerimiz kar alıyor. Bahsettiğim Ocak 10 civarı olan sistemde maalesef sıcaklık kıyılar için yetersiz kalıyor. Çok yüksek olmayacak sıcaklıklar. Örnek verecek olursam Hatay perşembe gününe doğru gündüz dahi 5 6 derece bandında seyredecek. Fakat kar için yeterli değerler değil. Bir süre netleşmesini bekledim de. Az çok netleşti diyebilirim artık. Fakat kar çok yükseklerde kalmayacak. Yüksek köy ve yaylalarda (yaklaşık 400 metreye düşer diye tahmin ediyorum.) kar yağışı gerçekleşebilir. Ayın 11 12 13 ü gibi güzel yağış alıyor bölgenin tamamı. Batı Akdeniz ve Mersin dolaylarında 100 mm yi aşan yağışlar görünüyor. Tedbirli olunmalı kesinlikle. Toroslar ciddi gömülecek bu sistemle birlikte. Hatay için kıyıdan dönen ilk sistem olabilir bu sistem. Fakat Kahramanmaraş Perşembe günü kar sezonunu açabilir. Kesinlikle sürpriz olmaz. Sıcaklık değerleri yakın görünüyor kar değerlerine.
Yağışlar ne zaman geliyor?
14 15 sisteminde nerelere kar geliyor?
Ocağın son 10 gününde bizleri neler bekliyor?
Ufukta kıyılara kar potansiyeli taşıyan bir sistem var mı?
Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabını kafamda birkaç soru işaretini netleştirince vermeye çalışacağım. Güzel günler yakındır... Takipte kalın❄️