Karadeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Yavaş yavaş sistemin sonuna doğru ilerliyoruz ya hüzünleniyorum. Hala daha çok yoğun kar yağışı alıyoruz.

❤💙 EN BÜYÜK TRABZONSPOR ❤💙

• Resmi Gönderi

Beklenilen Soçi alçak basıncı radarda gözükmeye başladı, o kadar güçlü ki dev dalga boyları, anlık aşırı rüzgar, tipi, vurabileceği yerlerde minimum 30+ cm, kırmızı renklerde radar görüntüleri gibi gibi birçok senaryo gösterebilir. Her zaman görülemeyecek kadar ender bir olay küresel ısınma etkisi veyahut başka bir şey ülke tarihinde görmemiş olabiliriz.

Trabzon taraflarından karaya çıkacağı tahmin ediliyor hem ecmwf hem de gfs hemen hemen mutabık oldu, Samsun Ordudan Hopaya kadar kıyı kesimleri tarayarak gideceği tahmin ediliyor ki Samsun bugün zaten çok iyi yağış oldu bu onun üzerine gelecek, ara ara radar fotoğraflarını böyle alıp paylaşmak gerek uyumayacak olan dostlarımız varsa bunu iş edinebilir çünkü dopdolu ve rengi koyulaşan bir radar bizleri bekliyor. Bu siklon doğuladıkça Samsundan başlayarak kuzeyden dimdik inen DEK kütlelerine şahit olabiliriz ki bu DEKler parça parça değil uzun soluklu olabilir akşam saatleriyle birlikte artık iyice doğulayarak Trabzon ve doğusunda etkisini göstermeye devam edecek

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Yavaş yavaş sistemin sonuna doğru ilerliyoruz ya hüzünleniyorum. Hala daha çok yoğun kar yağışı alıyoruz.

Duygusal bir yorgunluk çöküyor maalesef sistem sonuna doğru normal bir şey o kadar takip falan ediyoruz ama bence gayet güzel bir sistem yaşadık hala yaşıyoruz yarında devam edicez

Efsanenin Peşinde Koşan Bir Kar Sever:kutup ayısı:

• Resmi Gönderi

Arkadaşlar Merhaba,

Bugün yağan kardan dolayı tahminlere ara verdim kendimi dışarıya attım öğlen 2 den bu yana disardayim keyfini çıkardım şehri karış karış gezdim.

İlçe merkezler gayet güzel kar yağışı aldı almaya da devam ediyor.rüzgara denk gelen bölgelerde 40 cm ölçülüyor sahil bazında. yüksek bölgelerinde 50 cm bulduğu mahalleler var. Kar yarın öğlene kadar ara ara deklerden dolayı yoğun yağacak vurduğu yere 2-5 cm kar bırakabilecek güçte.

Samsun'da en şanssız ilçeler Ayvacık - Salıpazarı bölgeleri kütleler oraya ulaşamadı ancak 25 cm civarı ksr yağışı yaşandı.

Artık yarın 2025 Karadeniz'de yaşanan bir efsaneye daha veda edeceğiz ve kendilerini doğu karadenize ugurlayacagız. Kendisini sevdik tekrar bekleriz.

Yarın doğu Karadeniz bölgesinde zaten hali hazırda ordu,giresun bölgelerinde yağan güzel karın üstüne bir tık daha eklenecek ancak asıl burgaç rize-artvin bölgesine kendini sabitleyecek burada yaşayan vatandaşlarımızın dikkat etmesinde fayda var.

Batı Karadeniz bölgesine gelecek olursam kötü başladı güzel bitirdi yine rüzgar yönünden dolayı iç kesimler ve kıyı kesimlerin bazı noktaları istenileni veremedi ancak karadenizin hemen hemen tamamında bu durum söz konusu. Gelen sistem iç kesim sistemi olmadığından DEK yağışları içeriye değilde sahil kesimini ihya etti sizlere ab li sistemlerin gerek olduğunu bir kez daha gördük. Tüm karadeniz beyazladı hayırlı olsun

Bu arada Pandora hocama benim adıma verdiği cevaplar için teşekkür ederim

• Yoğun kar devam ediyor. Deniz üzerinde oluşumlar devam ediyor gerçekten efsane anlara tanıklık ediyoruz.

• Çatıda oluşan buz sarkıtları yağış devam ederken böyle ise salı sabahı daha büyük sarkıtlar olabilir.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Trabzon Beşikdüzü Sabah 6 da kar fırtınası başladı hemen dışarı çıktım blizzard ❄️❄️

• muazzam bir şekilde tipi var trabzon batı taraflarında böylesini gerçekten hatırlamıyorum tren hattı oluştur radarda 2020 geçeceğiz sanırım