- Resmi Gönderi
tesekkur ederim mustafa abi ben afyon kutahya taraflari icinde turuncu bekliyordum simdi baktim mgm yesil vermis
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturtesekkur ederim mustafa abi ben afyon kutahya taraflari icinde turuncu bekliyordum simdi baktim mgm yesil vermis
tesekkur ederim mustafa abi ben afyon kutahya taraflari icinde turuncu bekliyordum simdi baktim mgm yesil vermis
Sarı uyarıyı aldık bugün ama bomboş geçti merkez ..
Lakin mutlaka bir yerlerde etkili yağışlar olmuştur.
Cumartesi olduğu gibi.Cumartesi yine merkezî boş geçti ama yerel çevre köylerde ilçelerde fena yağışlar oldu
Bakalım geceye ne edecek hava kapalı arada bir iki atar Afyon merkezde
usakta oldu abi aksam saatlerinde. merkezde su taskinlari oldu. ben afyon icin hala kuvvetli ustu bir yagis bekliyorum. mgm egenin kiyilarina ozellikle vurgu yapti benim bakis acima gore egenin guneyi ve ic kesimleri daha agirlikli. tabi izmir manisa dolaylarindada kuvvetli ve ustu yagislar olacaktir
benim anlamadigim nokta biz amator hava sevdalilari yaziyoruz marmaranin kuzeyi ve batisi diye istanbul buyuk sehir belediye baskani cikiyor beklenmedik sel diyor. konuyu egeye actigim icin buradan devam ettim.
can kayiplariimiz var yazik
benim anlamadigim nokta biz amator hava sevdalilari yaziyoruz marmaranin kuzeyi ve batisi diye istanbul buyuk sehir belediye baskani cikiyor beklenmedik sel diyor. konuyu egeye actigim icin buradan devam ettim.
can kayiplariimiz var yazik
ibb ile alakası yok koskoca mgm uyarı vermediyse ki vermiştir sanırım onunla alakalı beklenmedik sel demek aslında kısmen doğru çünkü bir kaç saatte 100+kg yagıs oldu
MGM saat akşam 6 da uyarı verdi zaten o sırada yağış başlamıştı
ibb ile alakası yok koskoca mgm uyarı vermediyse ki vermiştir sanırım onunla alakalı beklenmedik sel demek aslında kısmen doğru çünkü bir kaç saatte 100+kg yagıs oldu
kac senedir bu isin icindesin eren tek merci mgm mi? son 10 senedir yapilan atamalar kayirmalar sonucunda mgm nin durumu zaten ortada konusturma beni. buralarin asiri yagislar alacagi belliydi.ben mgm ye tahminimi yaptiktan sonra ustun koru bakar gecerim. ibb ninde kendi baber alma ve risk analizi kurumlari var bunyesinde. ben beklenmeyen yagis kelimesine takildim ibb ye degil kendilerini sever taktir ederim zaten. barmaranin ozellikle kuzeyi ve kuzey batisinda bu risk vardi
neyse burasi ege konusu egeden devam edelim. yagislarin geliyor mustafa abi. benim ilk tahminimde aksaray tarafina kayan yagis tekrar marmaranin guneyi ve tum ic egeyi kapsayacak sekilde yagis birakmaya hazirlaniyor sistem bu sefer gozun aydin olur umarim kazasiz belasiz insallah/
sinoptikleri diagramlari analiz ettigimizde bu bolgeler yagis almadan gecmemesi lazimdi umarim oyle olacak sistem devam ediyor. uzun soluklu bir sistemdi zatendaha 2 gunumuz bolgemiz adina...
karadenizin batisi dogusu ve guneydogu icin 5 gunluk bir sure zarfimiz var umariz istedigimiz yagislara kavusur barajlarimizda bir miktar seviye artar
ayrica yer seviyesi min 23-25 derece 850hpa 10-12 lerde iken dinamik bir 500 hatta stabil olmayan 1.5 pvu mevcut iken yani son bahara giristen bahsediyorum yazdan cikista bu seller ilkemizin her kosesinde her daim olacaktir. 1-2 saat lik bir degisim de bile bolgesel olarak yagisin miktarinin saatte 100kg degil 300e kadar yolu var. yapar yani olur bunlar hep oldu. ben 20 kusur senedir bu tur sistemlerin cogunu girisinde sonucunda hep inceledim. bunu her sene 3-5 kez yasiyoruz. herkez tedbirini alacak
MGM 8 demişti ama gecikmeli de olsa yağış kapıya dayandı
Yağış geldi, kazasız yağışlar İNŞAALLAH
Afyon'da fırtına eşliğinde yağmur başladı..Hava soğuk haliyle,kar yağışına merhaba diyeceğiz Allah'ın izniyle
Afyon'da fırtına eşliğinde yağmur başladı..Hava soğuk haliyle,kar yağışına merhaba diyeceğiz Allah'ın izniyle
Bol bol fotograf video edersin dayi takipteyiz. Hosgelir sefa gelir🫡
Afyon'da yağış yağmur şeklinde ara ara yokluyor.
İzmir de şiddetli sağanak var