- Resmi Gönderi
Gfs öğlen güncellemesini takibe al, bu arada ben +8 bekliyorum o sistemde.
Sinan abi o tarihlerde ne bekliyor acaba 0 veya -2 ?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGfs öğlen güncellemesini takibe al, bu arada ben +8 bekliyorum o sistemde.
Sinan abi o tarihlerde ne bekliyor acaba 0 veya -2 ?
Dediğin şeyi nadiren veriyor, nadiren verdiği şeyi nasıl daha yüksek ihtimal tutuyorsun 😂
yukarda düzenlediğim yorumu oku cevap orda
Kavga etmeyin
Benden +4 ,yokmu arttıran
Benle iddiaya giriyorsunuz, eğer haklı çıkarsam ilk kez başarılı tahmin yapmış olacağım ve tebrik etmek zorunda kalacaksınız benden demesi 😂
Kaldı ki vade artık çok uzun değil, Oguzhan o yüzden modellerin hayal satması gereken zamanı çoktan geçtik. Artık olaylar ciddi..
Kaldı ki vade artık çok uzun değil, Oguzhan o yüzden modellerin hayal satması gereken zamanı çoktan geçtik. Artık olaylar ciddi..
mevsim geçişlerinde yani kararsızlığın en yüksek olduğu dönemde 10 günde kısa bi vade değil. Neyse bakalım hayırlısı ne ise o olsun.
Beyler gelin de model konusunda tartışalım boş kalmasın
Elime fırsat verdiniz ilk başarılı tahminim olursa ilk kez birilerini yanıltmış olacağım 😂
mevsim geçişlerinde yani kararsızlığın en yüksek olduğu dönemde 10 günde kısa bi vade değil. Neyse bakalım hayırlısı ne ise o olsun.
İmzamı atarım
Ecmwf efsane gibi bişey deniyor bunun başka bi izahatı yok. O serin hatta mevsime göre soğuk atağın gelmesi çok zayıf. Mesela istanbulun eylülün ilk haftaları 20 derecenin altına gördüğü yıl yok denecek kadar az. Ben 25 in altını bile görmez diyorum 20 eylül den sonra falan olabilir. Bu tahmin değişecektir yada en az 2 hafta ertelenir.
bende aynı senin gibi düşünüyorum. ya törpülücek ya tarihi ertelicek
Meteorolojide anlamadığınız olay her sene her gün farklı ekstrem ve şaşırtıcı olay yaşanırken ısrarla yok olmaz daha önce hiç olmamış diyorsunuz. Bizimkiler Hatay'a 4 yılda bir kar yağar diyor. Geçen sene yağdı. Bırakalım mı takibi Hatay'lı arkadaşlar?
Bursa 23 24 eylül 2021
buda ECMWF öngördüğü sistem
Şaşırdım.. Kerem Öktende benimle aynı fikirde 5 eylülde üşümeye hazırlanın diye tweet atmış.
dark and cold modeller öyle gösteriyor çünkü
SameT. 2021 tahmini herşeyi anlatıyor ne tahmin etmiş ne gerçekleşmiş. Arada en az 10 derecelik sıcaklık farkı var tahminle gerçekleşen arasında. Üstelikte eylül sonu tahmini bide bu.