Sohbetimiz Bol Olsun

• Ben yağmuru Da severim karı da. Şöyle yağmur altında ağlamak var ya dünyanın en iyi hislerinden birisi.. Bazen kendi kendime soruyorum 3 günlük dünyada neden herkes birbirini kırma peşinde. Ne olursa olsun karşındakininde insan olduğunu unutmamak gerekiyor.. Ben kimim? Basit bir insan.. Peki ya sen kimsin. Aynı topraktansın aynı kandansın. Tıpkı herkes gibi bir duyguların var seninle benim aramda bir fark yok. Sen büyük değilsin kimse kimseden üstün olamaz. Bu hayattaki en acı gerçek sevdiklerimizi kaybetmemizdir değerini bilin sevin, sayın, mümkün olduğunca barışık olun. Vakti geldiğinde pişman olabiliriz benim tek istediğim gerçek bir barış sonsuza dek mutlu bir dünya.. Kavgalar, savaşlar, o kadar kan dökülüyor değiyor mu?.. Ne olursa olsun inancınızı kaybetmeyin. Ben çok üzüldüm zamanında bana etmedikleri kalmadı. Ama her seferinde toparlayıp ben güçlü olacağım dedim! Hak ettiğimi bulacağım hakkımı kimseye yedirtmem kusura bakmayın..

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Resmi Gönderi

TRT 1'de Türk pasaportu şimdi başlıyor

II Dünya Savaşı'nda Türk diplomatların musevileri Almanya'dan kaçırmaları

Türk pasaportunun önemi Türk vatandaşlığının önemi

Kurtuluş treni

Kaçırmayın

• Resmi Gönderi

TRT 1'de Türk pasaportu şimdi başlıyor

II Dünya Savaşı'nda Türk diplomatların musevileri Almanya'dan kaçırmaları

Türk pasaportunun önemi Türk vatandaşlığının önemi

Kurtuluş treni

Kaçırmayın

Sadece Almanya değil Avrupa'da yasayan Yahudilerin Türk konsoloslukları ve diplomatlarının gerçek hikayesidir

• Resmi Gönderi

Az yazalım nasıl ofsayta düşülür :)

22 Ocak güzel kar yağışınin olduğu gün..Çay, kar sefası,manzara derken akşama vakit dayandı.Malum acıktım, üzerimi giyinip bana en yakın bildiğim yerden bir aksam yemeği yaptırayım dedim. Kar yağıyor hava hafiften de kararmaya yüz tuttu.

Cadde yi hızlı adımlarla yürüyerek bildiğim yere yöneldim ama ondan önce de tercih etmediğim bir yer vardı.. Orayı pas geçtim tabiki,hem bildiğim hemde lezzetli diyebileceğim yere yaklaşmıştım. Sırtımda mont ve belkide hayatımda sayılıdır şapka veya kopison taktığım,o gün taktım o kadar soğuktu ve rüzgarla karın birleşmesi sıkıntılıydı.Kafada montun uzantısı,yüzde ful nizami maske ile vardım lokantanın önüne.

Rüzgardan bakmadan oraya kadar varmıştım, kafanı kaldırınca ışıklarının yanmadığını gördüm, genelde müşteri olmayınca ışıkları geç açarlar kış günü de kapıların birisini iptal ederler.

Neyse ben kapalı kapıya gelmişim herhalde, içeriden bir genç kapıya geldi kapı kilitli tabi ben kapalımısınız? dedim

Genç ise kafasını hayır işareti yaparak sesle de hayır dedi duydum yani ses duyuluyor.

Kapı açıldı içeri girdim bayan buyurun dedi Ben de eşinin ismini söyleyerek yok mu?dedim.. Eşinin olmadığını söyledi , Ben de hafiften de gülerek,neyse tamam, evde yalnızım,kimsem yok karnım aç bir şeyler yaptırayım yiyeyim dedim,, ablayı da tanıyorum.

Abla gence baktı bana döndü ve kapattık abi,biz de zaten çıkacaktık dedi.

Ben de tabii önemli değil eşinize selamlar dedim.Pas geçtiğim yerden alırım diye geri döndüm.Caddeyi koşarak geçtim ve kaldırımda yürümeye başladım,karnımız aç ama bir de sigara yakam dedim. Rüzgar olduğu için sigarayı yakmak maksadıyla rüzgara arkamı döndüm sigarayı yaktım ve kapısından hatta içinden dönüp ayrıldığım yerin lambalarının yandığını gördüm ve içerisi de hareketlenmisti :)

Bir nefes çektim sigaradan ve jeton pat diye düştü.Gulmekten kendimi alamadım..Hem tanıdık de sen,hem o rüzgarda,karda onca yürü birde beleş yemek isteyen birisi konumuna düş.. Üzüldüm, kızdım, güldüm ama ne çare..Geriye dönüp bir kaç şey söylemek lazımdı aslında ama kendime yakıştıramadım..Bal börek yapsada , bedavaya yemek dagıtsa da işim olmaz artık orayla.

Tanımamış olabilir,şapka,maske vsvs nedeniyle ama bu insanlık değil.Ac olsam,param olmasa ve taninmasak oradan bize ekmek çıkmayacak demektir bu.

Allah kimseyi muhtaç,aç ve müşkül durumda bırakmasın ve hep iyi insanlarla karşılaştırsın.

Komik mi?dramatik mı? Bilmem ama buda başımıza geldi işte .

Hayırlı geceler tekrar herkese.

• Whisper Eline sağlık abi 👏🏻 Elbet bazen insanlara muhtaç kalabiliyoruz bu illa maddi değil manevi olarakta öyle, güzel bir söz, ilgi alaka bunlar insandan insana gelen güzel şeyler. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Malesef düşüncesiz, pervasız insanlarda çok var. Umarım onlarda birisine muhtaç kaldığı zaman doğru olanı görebilirler.

• Resmi Gönderi

Hayırlı günler, hayırlı Cumalar herkese.

Saadet inşaallah

mehmet civan topla takımı hava da güzel :)

Sana da Tünaydınlar

abi toplucaz takimida herkez sistem yorgunu kimsenin giki cikmiyor. hani yeriz yeriz yemegi fazla kacirir ayakta uyuklariz ya o misal (:(:

hayirli cumalar arkadaslar.....