Sohbetimiz Bol Olsun

• geçen sene bu zamanlar evin yakınlarına düşüp kapalı olan televizyonu bir kac saniyeliğine açan, kulaklarımı bir kaç saniyeliğine çınlatan yıldırım düşmüştü hala aklımda o an

HEDEF HAVA HARP OKULU ✈

• Kuzey Buz Denizi[Artik Okyanus] Hızla Isınıyor

Svalbard Adaları hızla ısınıyor: Kutup canlıları tehdit altında
    ‘Dünyanın en kuzeyindeki idari merkez’… Arktik Okyanusu'ndaki Svalbard Adaları küresel ısınma tehdidi altında… Isınma bu hızla sürerse Kuzey Kutup…
    www.trthaber.com

-twiterden alıntıdır

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Turuncu uyarı almış konumum ama tabii benim ilçem için geçerli değil

Neden çünkü Bu yaz sezonunda 3 kere sarı uyarı aldı ilçem, birisinde hiç yağış ikisinde de orta kuvvete yağıştan ötesine şahit olamadım.

Ben yine güvenmiyorum ilçeme hatta o kadar güvenmiyorum ki en fazla 10 dakika orta kuvvette yağış olur geçer diyorum

• Resmi Gönderi

Bilgisayarlar için ssdnin önemini bir kez daha anladım isterse 150k lık sistemin olsun ssd yoksa eğer milattan kalma pc gibi açılıyor :))

• Bilgisayarlar için ssdnin önemini bir kez daha anladım isterse 150k lık sistemin olsun ssd yoksa eğer milattan kalma pc gibi açılıyor :))

Okuma yazma hızı HDD ye göre kat ve kat daha hızlı bilgisayarcıda çalışıyordum bı aralar celeron işlemciyi bilirsin en eski işlemcilerden SSD öyle donuyorduki bir görsen açılması için 10-15dk bekliyordun SSD takmıştık kendine gelmişti tabi bir müddet. Sata SSD ye göre M2 daha hızlıdır.

SSD > HDD

• Resmi Gönderi

Okuma yazma hızı HDD ye göre kat ve kat daha hızlı bilgisayarcıda çalışıyordum bı aralar celeron işlemciyi bilirsin en eski işlemcilerden SSD öyle donuyorduki bir görsen açılması için 10-15dk bekliyordun SSD takmıştık kendine gelmişti tabi bir müddet. Sata SSD ye göre M2 daha hızlıdır.

SSD > HDD

m2 ssd sata ya nazaran daha hızlı olması doğrudan anakarta takılması 3.0 veya 2.0 kablo ile uğraşmaktansa onu almak daha mantıklı tabi 2 katı fiyat farkıyla :D

• Resmi Gönderi

Fiyatlar uçuk evet 😁

Piyasadaki en iyi f/p ürünü bu şu anlık zaten markasıda iyi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• bir anı paylaşayım yakın vade 23 nisan 2017 de meteoroloji dedi soğuk hava geliyor . bende eskişehirden bursaya yeni dönmüştüm evde tek başıma yaşıyorum. yağmur akşamdan bir başladı . Zabaha kadar aralıksız şıp şıp şıp yağdıZabah kalktım yağdıkça hava hep soğudu ben 260 rakımdayım karın eseri yok hava iyice soğudu o günün Zabahıda eskişehire dönücem.. dedim içimden eskişehirde kesin kar vardır kar baya indi aşağıya çünkü 6 7 dereceler gündüz 600 rakım civarında örtülük kar var tahmini.

otogara gittim yağmur hep yağıyor şakırtı gidiyor :) tam istediğim gibi yağıyor aralıksız hava buz gibi tıpki eski yağmurlar gibi dedim içinden işte böyle yağacak yağmur . bindim otobüse içinden dedim inegölede kar yağmaz bursadan yüksek 300 rakım ... inegöl eskişehir arası mezitler dağı var o tarafta kesin kar vardır yolda bile kalırız dedim falan. dedim içimden ...neyse ilerliyoruz otobüsle..

inegöle varmadan akiniş rampasından geçtik 550 rakım civarı kar atıştırmaya başladı yağmurun hızı merkeze göre daha az. inegöle geldik yağmur yağıyor. bursaya oranla yağış daha azdı.

inegölden çıktık yükseliyoruz mezitlere daha varmadan hava kara çevirdi komple . mezitler içinde 15 cm kar vardı .millet şaşırıdı :D bozüyük kar kar eskişehir kar . eskişehirde 7 8 cm falandı net

biraderde eskişehirdeydi o zaman oturudğumuz yer merkezden biraz yüksekti ne kadar yağdı diye sordum 10 cm den fazlakar yağmış ermiş hali bu dedi.

sonra ben işimi görüp hemen bursaya döndüm . bursada yağmur hala devam ediyordu uludağada 40 cm civarı kar yağmıştı . kar sınırı tahmini 550 600 rakımda kaldı öyle

zaetn eskişehire indim daha indiğim gibi soğuk olduğunu hissediyorsun. kışın ortasında zor bela yağan 10 cm karı 23 24 nisanda almıştı eskişehir 2017 de

zaten 2017 baya iyi bir seneydi kış . yağışları iyidi

bu şekil bursa eskişehir arası bursaya yağmur eskişehire kar yağmasını bir çok kez deneyimledim. güzel oluyor

sanırım afyonada 25 30 cm kar yağmıştı o sistemde yanlış hatırlıyorda olabiliirm aklımda kalan bu başka sistemlede karıştırmış olabilirim. emin değilim

hava bir açıldı sonra benim ev uludağa yakın baya 260 rakım .. bıcak keser gibi kesmişti kar jilet gibi ayırmıştı beklediğim birşeydi gerçi bursaya yağmayacağını biliyordum :)

.

Varsa Paran Cümle Alem Kulun Yoksa Paran Cehennemdir Yolun.... B)